FAQ - 8.3.Špionáž

  • - Jak mohu vyšpehovat ostatní hráče nebo barbary?
    Jdi na Mapu světa a klikni na obrázek města, které chceš vyšpehovat. Tím se ti otevře menu s nabídkou různých akcí - jednou z nich je možnost "Poslat zvědy":



    Kliknutím na ikonu špionáže se ti otevře okno s přehledem všech jednotek umístěných ve tvém městě. Vyber jednotku "Zvěd" a vepiš do rámečku počet, který chceš na špionáž vyslat:



    Stisknutím tlačítka "Vyslat armádu" odstartuješ špionáž.




    - Co ovlivňuje výsledek špionáže?
    Ve hře je hned několik faktorů, které mají vliv na výsledek špionážní mise:


    1) Rozdíl úrovní Špionáže mezi oběma hráči
    Obecně platí, že čím vyšší úroveň tohoto výzkumu, tím lépe: hráči s vysokou úrovní Špionáže mají větší šanci, že obdrží hlášení ze špionáže o svém nepříteli.


    2) Počet poslaných zvědů
    Tím, že pošleš více zvědů, můžeš zkusit dohnat rozdíl úrovní Špionáže mezi tebou a tvým soupeřem. Čím vyšší tento rozdíl je, tím více zvědů budeš muset poslat. Avšak pokud pošleš příliš mnoho zvědů, mohou být snáze odhaleni a zneškodněni nepřátelskou obranou. Naopak pokud nepošleš dost zvědů, nemusíš obdržet kompletní hlášení ze špionáže (může chybět informace o počtu jednotek). Důležité proto je najít ideální rovnováhu, díky které se vyvaruješ obou zmíněných nedostatků.


    3) Počet jednotek ve špehovaném městě
    Čím větší vojsko je umístěno ve městě, které se snažíš špehovat, tím je větší pravděpodobnost odhalení a zadržení tvých zvědů.




    - Jaké faktory určují, kolik informací získám o svém nepříteli?
    Množství získaných a v hlášení viditelných informací záleží na:


    1) rozdílu úrovní Špionáže mezi oběma hráči.


    2) množství poslaných zvědů. Pamatuj, že čím vyšší je úroveň Špionáže soupeře, tím více zvědů musíš poslat, abys získal kompletní hlášení ze špionáže.




    - Dostal jsem hlášení ze špionáže, ale neobsahuje žádné informace. Proč?
    Prázdné hlášení je důsledkem toho, že ačkoli byla špionážní mise jako taková úspěšná, tak její "úspěch" znamená jen to, že tví zvědi nebyli odhaleni a zadrženi ve městě oponenta. To ovlivňuje, jestli je mise vyhodnocena jako úspěšná nebo neúspěšná. Nicméně množství získaných informací už závisí na výše uvedených faktorech (rozdíl úrovní Špionáže mezi oběma hráči + množství poslaných zvědů). Tedy skutečnost, že jsi i přes úspěch špionáže neobdržel žádné informace o nepříteli znamená, že měl vyšší úroveň Špionáže nebo že jsi neposlal dostatek zvědů.




    - Pokud špehuji jiné hráče, budou vždy informováni o pokusu o špionáž?
    Ano, nepřítel vždy obdrží upozornění, že proběhl pokus o špehování v jeho městě. A pokud ve městě dojde k bitvě mezi tvými zvědy a obranou soupeře, obdržíte oba též hlášení o proběhlém boji.




    - Poslal jsem špehy na špionážní misi, kde zjistím její výsledek?
    Pokud byl pokus o špionáž úspěšný, obdržíš z ní hlášení do Zpráv. Navíc budeš o výsledku mise informován prostřednictvím Oznámení.



    V tomto případě by měl tvůj soupeř obdržet následující upozornění:



    Jestliže tvůj pokus o špehování nebyl úspěšný, tj. pokud soupeř tvé zvědy odhalil, dojde k bitvě mezi tvými zvědy a obranou soupeřova města. Pokud v následném boji tvoji zvědové prohrají (což je dost pravděpodobné vzhledem k jejich takřka nulové síle). V tomto případě obdržíš report z bitvy místo hlášení ze špionáže a následující Oznámení:



    Tvůj soupeř (obránce) o tom bude též informován a obdrží následující upozornění:





    - Zkoušel jsem vyšpehovat jiného hráče, ale moji zvědi byli odhaleni a nastal boj. Obdržím i tak hlášení ze špionáže?
    Dojde-li na boj mezi tvými zvědy a soupeřovou obranou, pak obdržíš hlášení o špionáži pouze v případě, že tví zvědi zvítězí nebo boj skončí remízou. Pokud nepřítel tvé zvědy v bitvě porazí, hlášení ze špionáže neobdržíš.