Кристалите на Бакабите /Ръководство/

  • Много време преди създаването на нашия свят е имало друг свят, древен свят, както тогава е бил наричан. Бог Ицамна - Творецът създал небето и поставил Бакабите - петте гиганта, негови синове, да поддържат небето, за да не падне на земята. Всеки от Бакабите бил удостоен с амулет, мистериозен кристал, за всеки брат в специален цвят. Амулетите били зелен, жълт, бял, син и червен и тези цветове съответствали на всяка създадена материя. Всички елементи съществували в хармония един с друг, докато един ден бог Окслахунтику, който жестоко завиждал за творческата работа на Ицамна, позволил на лошите си чувства да надделеят. В пристъп на ярост той използвал волята си, за да разруши древния свят и да създаде свой собствен, по-добър свят. Толкова заслепен бил в яростта си Окслахунтику, че разрушителна буря се изсипала от небето и дори Бакабите били безпомощни пред това унищожение. Когато Бакабите повече не можели да държат небето, те свалили ръцете си и побегнали, за да спасят живота си. Докато се опитвали да избягат от гнева на Окслахунтику, който искал да унищожи всички творения на Ицамна, те изгубили ценните си кристали. Те се разбили на хиляди малки парченца и след потопа били отново открити в новия свят на Окслахунтику. Говори се, че тези изгубени кристали не могат да бъдат унищожени и те още съществуват, дори в нашия свят...
    [/i]




    Добре дошли в приключението Кристалите на Бакабите
    По време на това събитие ще имате шанса да наемете Амазонки и Нахуали, както и да призовете и използвате силата на празниците на Кантепек и Оракъл


    За какво става дума?


    По време на събитието ще имаме пет нови ресурса: червени, сини, зелени, жълти и бели кристали. Ще ви предложим нов кристален инвентар, за да съхранявате и броите своите кристали, който инвентар ще е достъпен за вас по всяко време посредством бутона, изобразен по-долу:




    А новият инвентар изглежда по този начин:





    Тези кристали ще бъдат намирани във Варварските селища. Всяко варварско селище ще има различно количество кристали, между един и три, без значение какво е местоположението му или неговото ниво. Кристалите не са еднакво разпространени. Някои се намират по-лесно от други, червеният кристал се среща най-често, а белият най-рядко. Ако ограбите Варварското селище успешно и само в случай, че друг играч вече не го е ограбил преди вас, ще видите спечелените кристали в доклада от битката, по следния начин:




    И разбира се, те веднага ще бъдат добавени към вашия инвентар. Имайте предвид следното:

    • При шпионаж не може да видите кристалите във Варварските селища. Единствено в доклада за битката ще видите какви кристали е имало във Варварското селище.
    • Всяко Варварско селище разполага с кристали само веднъж; това означава, че ако вие или друг играч вземе кристалите от едно селище, не е възможно да намерите повече кристали на същото място отново.
    • Вашият кристален инвентар е споделен между всичките ви градове, с други думи всички ваши кристали ще бъдат достъпни във всеки ваш град.
    • Както и кехлибарите, вие не може да разменяте или давате вашите кристали, нито други играчи могат да ги оберат от вас.

    И последно, само по време на събитието Амазонки, Нахуалите, и празниците на Кантепек и Оракъл ще бъдат достъпни в замяна на различни количества кристали:




    Съберете необходимите кристали и ще можете да ги наемете или да призовете силата им



    Нахуали, Кантепек, Оракъл или Амазонки?
    Позволете ми да ви представя кои са те и на какво са способни, тъй като още не сме говорили за това



    Нахуали


    Благодарение на своите свръхестествени ясновидски способности, Нахуалите могат да шпионират дейността на армията на градовете на вашите опоненти. Веднъж, след като сте наели Нахуал, изберете го в прозореца за Започване на военни мисии, изберете мисия "Шпионаж" и го изпратете. Както и при обикновените шпионски мисии, когато Нахуалът стигне своята цел, вие ще получите доклад, но този път той ще включва и подробна информация за входящите и изходящи движения на войските:




    Важно е да имате предвид следното:

    • Подробности за армия в движение, която съдържа някакъв брой Нахуали в редиците си, ще бъдат видими в докладите само, ако броят на Нахуалите, изпратени да шпионират, е по-голям от броя на Нахуалите в движещата се армия. В противен случай ще бъдат показани само техният произход и направление, но не и информация относно времето, броя на единиците в армията или ресурсите им.
      Например: Да предположим, че имате две войски в движение, излизащи от вашия главен град, войска А и войска Б. Войска А има 2 копиеносци и 2 стрелци, а войска Б ила 3 Ягуара и 2 Нахуала. Ако опонентът ви изпрати един Нахуал да шпионира дейността във вашия главен град, в получения доклад войска А ще се вижда изцяло, но войска Б ще остане скрита. В този сценарий само, ако опонентът ви изпрати 3 Нахуала, би могъл да види детайлите за войска Б.
    • Веднъж изпълнил мисията си, Нахуалът няма да се върне обратно във вашата войска. Това означава, че Нахуалите са за еднократна употреба и за всеки нов доклад ще трябва да наемете нов Нахуал.
    • Шпионирането на войсковите дейности не се случва тихо. Опонентът ви ще види Нахуалите, приближаващи града му и ще получи известие за Нахуали, които са били видени в неговия град.
    • Всички ресурси и войскови единици на всяка армия се виждат в получените доклади, независимо от нивото на Наблюдателната Кула.
    • Само дейността на войската на шпионирания град ще бъде описана в получения доклад, не цялата военна дейност на опонента. Например, ако опонентът има войска, излизаща от град А и две войски, влизащи в град Б, ако вие изпратите Нахуал до град Б, в получения доклад ще се виждат само влизащите в град Б войски, но не и тази, излязла от град А.
    • Както и при Амазонките, нахуалите също сменят страните, ако загубите битка с Нахуали в своите редици, в качеството ви на защитник.


    Празник на Кантепек


    Веднъж активиран, Празникът на Кантепек ще позволи на вашите войски да се движат без разход на царевица, свеждайки разхода ви на царевица до нула, независимо от направлението или размера на вашата войска. Това може да бъде много удобно за придвижване на огромни армии на дълги разстояния, при които разходите за царевица обикновено са твърде непосилни, за да бъдат такива движения на войска практични. Ефектът трае само докато Празникът е активен /15 минути без предметите на Кауил/ и се прилага автоматично при изпращане на войската.



    Моля да имате предвид, че за да се възползвате от ефекта на Празника, само началният час на заповедта има значение. Така да се каже, не е от значение, дали времето за пътуване е по-дълго от ефекта на Празника. Важно е само да изпратите войската си, докато Празникът е активен.



    Празник на Оракъл


    С активирането на този Празник за ограничен период от време /15 минути без предметите на Кауил/ ще стане достъпна информацията "Последно онлайн" за всеки играч. С други думи, за времето на Празника вие ще можете да видите дали който и да е играч е онлайн, дали е активен или не, и кога за последно е бил онлайн. Тази информация ще можете да видите в профила на всеки. Без Празника обикновено виждате това:




    С помощта на Празника на Оракъл частта "Скрито" се открива




    Амазонки


    Ветерани и добре познати единици в Тентлан, Амазонките ще могат да бъдат наемани по време на събитието посредством кристали, което ще ги направи по-лесно постижими. Тази военна единица играе стратегическа роля по време на бойните маневри, тъй като тя може да свали подкрепящите единици, като шамани и кипукамайоки, които нормално са защитени от нараняване от други единици, а това често води до съществена промяна в изхода на битката. Можете да намерите повече информация за ролята на тази единица в нашето Ръководство за битки.


    ~~~


    И това е всичко, благодарим ви, че го прочетохте! Надяваме се, че събитието ще ви харесва и ще му се насладите :)


    Забавлявайте се,


    Вашият Тентлан Екип