Полезна информация и съвети

  • "... Защитата на начинаещите е валидна до момента, докато стигнете до 2400 точки, или след 5 дни след регистрирането в играта (ако 2400 точки все още не са достигнати). Началната защита се прекратява преждевременно, ако по време на нейната валидност, вие атакувате друг играч. Варварите не се броят.
    За да не се превърнете в привлекателна цел за другие играчи, не оставяйте много ресурси в града; препоръчва се да с изразходват за изграждане на сгради, научни изследвания или набиране на войници. ..."



    "...До какви нива можем да развиваме сградите си -
    Ресурсни сгради - няма ограничения, но има смисъл до ниво 40. Градска стена и кула, не съществуват строги ограничения, всичко зависи от вашия избор на стратегия. В общи линии, има смисъл до 35-40 ниво. Според напредналите играчи стената - само колкото е нужна за изпълнението на задачи (при всяка успешна атака срещу вас нивото на стената пада с 1). При сградите, които дават бонуси, има ограничения за бонусите, които са дадени за всяко ново ниво на сградите. Като се вземат предвид ограниченията има смисъл да се изградят тези сгради до следните нива: Храмът на ягуара, Храма Ицамна, Обсерватория - до ниво 40; Храмът на Луната - до ниво 30; Кантора на Кипу, Пирамида на джуджето, Темазкал - до 15-то ниво; Стела - до 10-то ниво.
    Двореца на Кецал може да се подобри до максимално ниво 14. ..."


    "...
    До каква степен може да се извършват научните изследвания?
    Ограничения за броя на нивата няма, но има ограничения за бонусите, които дават изследванията. Въз основа на това, има смисъл да проведете изследвания до следните нива:
    - Математика, Природа, Земеделие, Медицина, Архитектура - до ниво 40;
    - Инженерство, Дипломация, Търговия, Грънчарство, Златарство - 30 ниво;
    - Хронология, Астрономия, Астрология - до ниво 20;
    - Космология - до 9-то ниво.
    Шпионаж, от друга страна, можете да изследвате неограничено, тъй като проучването не дава допълнителен бонус, а само изпълнява специфична функция в играта. В зависимост от избраната от всеки играч стратегия, има смисъл да се изследва Шпионажа поне до ниво 35.
    - Изследванията важат за всичките ви градове!
    Ако имате Обсерватория във всичките си градове, вие ще бъдете в състояние да провеждате изследвания във всеки град, които след това ще бъдат валидни във всички. Разбира се, че трябва да бъдат изпълнени всички изисквания за провеждане на изследването. ..."


    Ето и по-важното дотук накуп ........ При шпионаж е нужно да изнесете армията и ресурса малко преди да стигне до града ви. За целта имате нужда от достатъчно поломи и/или почтеки които да носят ресурса пускате шпионаж до близък не активен /позеленял / играч или варвари 1 по същия начин се процедира и при атака........... Когато не сте на линия процедурата е същата но се пуска шпионаж или атака към далечен такъв ако няма да сте на линия около 8 часа търсите такъв който е на 4 ч път от града почтеките забавят значително мисията , ................Препоръчително е да не се оставят повече ресурси отколкото събира пещерата ви ! Много ресурс ви прави потенциална жертва ........... За всички тези маневри е нужна царевица така че вдигайте фермите...царевицата ниво не по малко от 28-30


    Царевица е единственият вид ресурс, който не може да се краде, най - добре е царевичната ферма да е 2 нива над нивото на Храма на слънцето.Пазете си 4 кехлибара за строежа на двореца на Кетцал, в един момент ще разберете че ви трябват и с дни няма да може да ги съберете. Колелото на Цолкин ще почака )) За да построите нов град имате нужда от кехлибар. т.е. След като построите Двореца на Кетцал 1 ниво и имате един заселник, може спокойно да се изгради ново селище на картата. Колко кехлибар ви трябва за всеки следващ град - Колония 1 - 4, Колония 2 - 6, Колония 3 - 9, Колония 4 -14, Колония 5 - 23 кехлибар ..... Друга препоръка - при основаването на новия град заедно със заселниците изпратете и почтеки с поне по 2500 от всеки ресурс. Това ще даде възможност в началото колонията да се развива самостоятелно. Защото, докато нямате пазар на ниво 5, не можете да изпратите ресурси в този град.Никога не въртeте колелото. Ще дойде момент да имате ресурс, а да не ви стигат кехлибари. Като правите нов град, развийте първо варовик и обсидиан.



    Срещу варварите ще имате сигурна победа без жертви независимо от условията при - Ниво 1 - 5 копия; Ниво 2-100 стрелци; Ниво 3 - стрелци 400 (или 200 ловци); Ниво 4 - стрелци 1600 (или 800 ловци / или орли 400);Ниво 5 - стрелци 6000 (или 3000 ловци / 1500 или орли / или 150 Ягуара).За да разузнавате и нападате срещу село на варварите нива 8/9, първо трябва да изпълните следните изисквания:
    -Варвари. 8: космология 2
    -Варвари. 9: Астрология 5.
    След като тези изисквания бъдат изпълнени, ще успеете да атакувате тези варвари по обичайния начин. Шпионирането на варвари не се брои за атака и може да се съпровожда и от други единици и товари.Всяко варварско селище издържа 5 атаки, а след това изчезва. Ако по време на пътуването ви към него, то бъде атакувано за 5-ти път и изчезне от картата,ще получите съобщение че селището е изчезнало и атаката ви няма да се отчете.При изпращане на войски на друг играч, трябва да се отбележи, че само играча, който получава войски може да ги върне към вас. Така че преди да изпратите войски на другия играч, се препоръчва да се обсъди с него, кога и как ще ви върне или няма да ви върне войските.За мисията "прехвърляне на войски на друг играч" е достатъчно, да изпратите 1 шпионин или 1 копиеносец.
    Изисквания за изпращане (предаване) на войски на друг играч -
    - Храмът на ягуара да е не по-нисък от ниво 5 в двата града (на изпращача и на получателя)
    - Играчът, който изпраща войски трябва да имат достатъчно царевица за да плати транспорта на войските.
    - Играчът, който получава войските, трябва да може да наема всички видове войска, които му се изпращат.
    - Ако изпратите воиски на друг играч - как да ги върнете?
    Автоматично те няма да се върнат, те са като подарени. Само играча, на който сте изпратили войските, ще бъдете в състояние да ви ги върне.
    - Мога ли да отменя заповед (за изпращане на ресурси / трансфер на войски / шпионаж / атака), ако променя решението си ?
    Да, по всяко време, но до момента, в който армията достигне целта си.