Posts by Manfegor

  Hello!


  Köszönjük a jelentést, letesztelem Chromeban is, és jelzem a fejlesztőknek.

  Hello!


  Hűha, hát már elolvasni sem volt semmi. Nem tudom milyen cégnél dolgozol játékfejlesztőként (ha megengeded így utólagosan hogy tegezzelek), vagy csak magán fejlesztéseket végzel, ezért az, hogy annak kell történnie amit a játékosok akarnak elég furcsa pont így. Mivel elég ritkán történik ez meg. Igaz, elismerem, hogy ez cégtől és minden egyéb ilyesmitől is függően különbözhet, de sajnos dolgoztam már (több) olyan cégnek, ahol teljes mértékben figyelmen kívül hagyták ezt, és azt tettek amit éppen gondoltak, de még így is megérte nekik.


  Másrészt szintén hozzá kell tenni, hogy ezen játék fejlesztőit nem így ismertem meg, tehát úgy vélem nyitottak a javaslatokra és a változtatásra. Az más kérdés, hogy ugyebár ez a játék sem magyar fejlesztőktől származik és nem csak a magyar szerver létezik, tehát itt ugyan meg lehet szavazni egy javaslatot, de ha 3 másik, jóval nagyobb játékosbázissal rendelkező közösség ellene szavaz akkor sajnos ugyanúgy nincs mit tenni.


  Első körben ezeket a javaslatokat természetesen továbbítom a fejlesztőknek, mindegyiket. Azután ő döntésük, hogy a saját elképzeléseik mellett, hogy a játékot miként és hogyan szeretnék tovább fejleszteni az adott javaslatokból mit építenek be a játékba. Mivel sok jó javaslatot írtál, remélhetőleg minél több bekerül.

  A frissítési jegyzékben nem is volt feltüntetve ez, tehát valóban nem került be még a játékba, a fejlesztők ez ügyben nem adtak tájékoztatást, hogy mikorra várható.

  Köszönjük a hibajelentést, továbbítom a fejlesztőknek ezt, reméljük hamarosan megoldják.

  Helló!


  Az angol fórumon található leírások vannak, amik hivatalosak, és amelyek idő hiányában egyenlőre magyarul még nincsenek, de amint lehet, lesznek.

  Sziasztok,


  A mai frissítéssel, mely már elérhető a szervereken, egy sor javítást és fejlesztést hoztunk, amelyek remélhetőleg kicsit jobbá teszik a dolgokat. :) Úgy döntöttünk, hogy összefogjuk a változtatásokat és egy nagyobb frissítést adunk ki, dokumentált listával a változtatásokról, az eddigi kis javításokkal ellentétben, melyeket nem hirdettünk ki. Reméljük, hogy elnyeri tetszéseteket ez az új rendszer, melyet a jövőben is fogunk használni, ahogy az elkövetkező frissítések érkeznek majd. ;)


  • [Újdonság] A törzstagok listája újra lett írva, hogy a tagok adatait a háttérben töltse be miközben görgeted a listát, így a több száz taggal rendelkező törzseknél is lehet böngészni és szerkeszteni a tagokat teljesítmény probléma (lassulás, lag, stb.) nélkül. Ez megoldja a top törzsek problémáit, amik a törzsi tagok listájával adódtak.
  • [Újdonság] A csökkentett nyersanyag termelési büntetés a kukorica elfogyásakor kikerült a játékból (ez azt jelenti, hogy a termelésed nem ragad meg 15%-nál, ha elfelejted előtte begyűjteni a kukoricát)
  • [Újdonság] Hogy megvédjük az azonosítódat az illetéktelen használattól, mikor jelszót váltasz a beállításokban, akkor automatikusan ki leszel léptetve minden más addig használt eszközről és számítógépről (kivéve amit éppen használsz)
  • [Hibajavítás] Azon egységek melyek oldalt cserélnek a csata után (Amazonok és Nahualok) mostantól a Tambon keresztül küldött védekező seregek esetében is megteszik ezt, nem csak a fő védekező játékos részéről.
  • [Hibajavítás] A gyors támadás-védelmi mechanizmus (ami csak egyszer enged támadni 12 óránként, ha a támadó és védekező között 25% vagy nagyobb a pontkülönbség) mostantól a kémkedésre is vonatkozik, így a kémtámadásoktól is véd.
  • [Hibajavítás] Kijavítva a hiba, mely miatt a játékosok beragadhattak, mivel túl hamar kifogytak a nyersanyagból a város fejlesztésekor, mivel nem tudtak nyersanyagtermelő épületet vagy piacot építeni (ez mind a bevezetőre, mind az új városok alapítására igaz)
  • [Hibajavítás] A Világűrtudomány kutatási bónusza mostantól maximalizálva van 5-ös szinten (50%-on), mivel magasabb szinten hibákat okozott
  • [Hibajavítás] Kijavítva a hiba, mely miatt a játékosok beragadhattak a bevezetőbe, ha az áldás hamarabb véget ért, minthogy elvégezték volna a hozzá tartozó küldetést
  • [Hibajavítás] Javítva a hiba, mely konfliktust okozott a bevezetőben az e-mail cím megerősítéséért kapott türkizt és a bevezető küldetés jutalmáért kapott türkiz között az előbbi eltűnését okozva.
  • [Hibajavítás] Javítva a hiba melyben a visszakapott nyersanyag információ hibás volt, ha az egység toborzás vissza lett vonva mert a követelmények nem teljesültek
  • [Hibajavítás] A redundáns információk a 0. szintű (fel nem épült) épületek lebontásának kísérleténél megjelenő szövegből eltávolítva
  • [Hibajavítás] A hiba, mely miatt az áldást aktiváló gomb nem reagált, ha sorozatosan túl gyorsan lett megnyomva javításra került
  • [Hibajavítás] A dizájn probléma, mely miatt a törzs jelentkezés túl sok helyet foglalt és eltakarta a lapok kezelését javításra került
  • [Hibajavítás] A rendkívül hosszú chat üzenetek által okozott instabilitás és összeomlás javításra került
  • [Hibajavítás] Az üzenetszűrő miatti üres chat üzenetek által okozott összeomlás javításra került


  Mint mindig, örömmel várjuk a visszajelzéseiteket, mondjátok el mit gondoltok! És természetesen várjuk a jelzéseiteket, ha bármiféle hibát vagy problémát találtok a fentiekkel kapcsolatban.


  Addig is, nemsokára további változtatások jönnek, maradjatok velünk. ;)


  Jó játékot,
  A Tentlan Csapat

  Sziasztok!


  Ez a frissítés a veterán játékosoknak szól, azoknak akik láthattak már törzseket felemelkedni és elbukni, top játékosokat jönni és menni, azoknak akik háborúkat vívtak, néhányat győzelemmel, másokat vereséggel zárva, de mindig talpon maradtak. Nem lettetek elfelejtve!


  Mától kezdve új, erősebb, 8-as és 9-as szintű barbár faluk jelennek meg a térképen! Ezeket az erősebb barbárok nem csak új kihívásokat jelentenek, de lehetőséget, hogy magasabb szinten is gyorsabban lehessen fejlődni! Gondolod, hogy le tudod győzni őket?


  Az új barbárok egy kis plusz csavarral érkeznek: ahhoz, hogy ki tudd kémlelni vagy ki tudd fosztani őket, a következő követelményeknek kell teljesülniük:
  8-as szintű barbárok: Világűrtudomány (2-es szint)
  9-es szintű barbárok: Csillagjóslás (5-ös szint)


  Amint elérted ezeket a követelményeket, ki tudod majd fosztani őket (ha meg tudod verni őket!), csakúgy, mint az alacsonyabb szintű barbárok esetében.


  Maradj velünk a továbbiakban is, mert további frissítések jönnek majd, minden játékos számára.


  Sok sikert és jó szorakozást
  A Tentlan Csapat

  Mivel nagyon sok jelentés és feljelentés érkezik pushing ügyben, és a szabályzat e tekintetben nem szolgál elégséges magyarázattal ezért a fejlesztők az angol fórumon külön közzétették ezzel kapcsolatos irányelveiket melyek alapján az eljárások lefolynak:


  Mi a pushing?
  Ha alacsonyabb pontszámú játékos folyamatosan vagy rendszeresen katonákat vagy nyersanyagot küld magasabb pontszámú játékosok számára, olyan célból, hogy támogassa őket, akkor ez a tevékenység pushingnak lesz minősítve.


  Mi jellemző erre az esetre:
  - Az alacsonyabb pontszámú játékos(ok) folyamatosan azn dolgoznak, hogy a magasabb pontszámú játékosok még előrébb jussanak, ezáltal a saját azonosítjuk nem fejlődik;
  - Az alacsonyabb pontszámú játékosok rendszeresen katonákat/nyersanyagot küldenek a magasabb pontszámú azonosítók felé, cserébe semmit nem kapnak viszont.


  Mi az ami NEM pushing?
  - A csapatok szállításának használata a célból, hogy másoknak segíts, ha vereséget szenvedtek (egyedi alkalommal történő segítség);
  - A csapatok szállításának használata barbár faluk támadásának céljából (mely katonák a támadás után visszaküldésre kerülnek a küldőnek);
  - A csapatok szállításának használata egy közös célpont megtámadásának céljából, mely támadás után a katonák visszaküldésre kerülnek.


  Remélhetőleg most már tisztább lesz, hogy mi is minősül pushingnak
  Eredeti téma az angol fórumon: http://forums.en.tentlan.com/i…ing/?postID=1721#post1721

  Helló @ITZAMNA


  A fejlesztők erre a kérdésre is választ adtak, amennyiben az első körben elvérzik valaki és elveszti a harcot akkor nem fogja látni az egységeket, de amennyiben nem úgy már valóban láthatók azok. Viszont véleményük szerint ez nem gond, és álláspontjuk szerint ezen nem terveznek változtatni.

  @kazsmerd


  Az adott téma már az első hozzászólás óta (sőt már előtte) a fejlesztők előtt volt és van is. A törzsi dolgokkal kapcsolatban valóban van fejleszteni való, nem csak a törzsi fórum, de ahogy itt is szó van róla, a rangrendszer is, ezt is tudják a fejlesztők.
  Mint mondtam a fejlesztők előtt van a téma, de, hogy mikorra lesz ebből a játékban is fejlesztés azt nem tudom megmondani.

  Helló @Szkita


  A törzs fóruma és a hozzá kapcsolódó dolgokról már nagyon sok javaslat és jegy érkezett a csapathoz, nem csak a magyar de minden szerverről, így a fejlesztők is tudnak róla, és dolgoznak ezen.

  Sziasztok,


  A Bacab kristályok visszatérnek! Június 1-től kezdve egy egész hónapon át (június 30-ig) a kristályok újra elérhetőek lesznek a barbár faluk fosztásából, és az Amazon harcosok, Nahualok valamint a Kantepec és Oracle ünnepek is újra elérhetők lesznek az esemény ideje alatt!


  Minderről bővebben itt olvashatsz: [Útmutató] A Bacab kristályok


  Frissítjük ezt a hozzászólást, amint az esemény hivatalosan elkezdődik. Kérjük ne habozz írni nekünk ha bármi kérdésed, javaslatod vagy véleményed van.


  Jó szorakozást:
  a Tentlan csapata

  A Bacab kristályok


  Régen, mielőtt a világunk elkészült, létezett egy másik világ, az ősi világ ahogy akkoriban nevezték. Itzamna isten, a készítő, elkészítette az eget és elhelyezte a Bacabokat, az öt óriást, a fiait, hogy tartsák az eget, így az nem fog a földre hullani. Minden Bacab egy amulettet kapott, egy misztikus kristályt, mindegyik más színben: zöld, sárga, fehér, kék és vörös. Minden elem összhangban állt egymással egészen addig, amíg Oxlahuntiku, aki nagyon féltékeny volt Itzamna művére. Annyira dühös volt, hogy le akarta rombolni ezt az ősi világot, hogy egy jobbat, egy sajátot alkosson. Egy hatalmas vihar kerekedett, és a Bacabok tehetetlenek voltak ellene. Amikor nem tudták tovább tartani az eget, elengedték és el akartak menekülni. Miközben Oxlahuntiku elől futottak, akinek az volt a feladata, hogy elpusztítson mindent, elvesztették a kristályokat. Ezernyi apró részre estek szét, amelyek megtalálhatók az új világban is. Azt mondják, hogy nem lehet őket elpusztítani és még a mai napig megtalálhatók a világunkban...  Üdvözlünk a Bacab kristály eseménynél. Az esemény ideje alatt lehetőségetek lesz amazonokat és nahualokat szerezni, és kihasználni a Kantepec és az Oracle ünnepeket.


  Miről is szól ez?


  Az esemény alatt 5 új nyersanyag lesz: a piros, kék, zöld, sárga és fehér kristályok, amelyeknek saját tárolójuk lesz a főoldalról elérhetően:  A raktára pedig így néz ki:  Kristályokat barbár falvakban találhattok. Minden barbár faluban változó mennyiségű kristály van, minimum 1, maximum 3, függetlenül a szintjétől és a helyétől. Nem minden kristály egyforma, van olyan amelyiket könnyebb megtalálni mint a másikat. A piros a legáltalánosabb, a fehér a legritkább. Ha sikeresen kifosztasz egy barbár falut, akkor ha még nem fosztotta ki előtted más, egy ilyen részt látsz a csatajelentés alján:  Természetesen azonnal a raktáradba kerülnek. Az alábbiakat tartsd szem előtt:

  • A kémek nem látják a kristályokat, csak a csatajelentésben jelenik meg
  • minden barbár falu csak egyszer ad kristályokat, ha valaki már megtámadta előtted akkor nem kapsz kristályokat
  • a kristályraktárad közös az összes városodban
  • a kristályokat nem lehet elcserélni, mozgatni vagy kifosztani

  Az esemény alatt elérhetőek lesznek az amazonok, a nahualok és a kantepec és oracle ünnepek, különböző mennyiségű kristályért:  Szedd össze a megfelelő kristályokat és lehetőséged lesz kiképezni őket :)


  Nahual, Kantepec, Oracle, Amazonok?


  Had mutassam be kik vagy mik ők, mivel erről eddig nem beszéltünk ;)


  Nahualok


  Köszönhetően a természetfeletti képességeiknek, a Nahualok látják az ellenfél csapatmozgását az adott városban. Ha kiképeztél egyet, küldd el kémkedni. Amint megérkezik a célponthoz, kapsz egy jelentést arról, hogy abban a városban milyen csapatmozgások vannak (bejövő és kimenő):  Fontos:

  • Azok a mozgó csapatokban lévő egységek amik Nauhalokat is tartalmaznak csak akkor láthatók a jelentésekben, ha a kémkedésre küldött Nauhalok száma nagyobb mint a mozgó csapatokban lévő Nauhalok száma. Ellenkező esetben csak a indulási hely és a célpont lesz látható, de semmi más a időpontokról, az egységek számára vagy a nyersanyagokról.


   Például: tételezzük fel, hogy két csapat indul el a fővárosodból, A és B csapat. Az A csapatban 2 Holcan lándzsás és 2 Holcan íjász van, míg a B csapatban 3 Jaguárharcos és 2 Nahual van. Ha az ellenfél egy darab nahualt küldd a fővárosod ellen kémkedni akkor a jelentésben az A csapat teljesen látható lesz, míg a B csapat rejtett marad. Ebben az esetben csak akkor lesz a B csapat is látható, ha az ellenfél legalább 3 nahualt küld.

  • Miután a nahualok befejezték a küldetésüket nem fognak visszatérni a csapataidhoz. Ez azt jelenti, hogy minden nahual csak egyszer használható fel, és minden új jelentéshez új nahual képzésére van szükség.
  • A csapatok aktivitásának kikémlelése nem marad észrevétlen, az ellenfél látni fogja, hogy nahualok közelednek a városa felé és jelentést fog kapni arról is, hogy nahualokat láttak a városában.
  • Minden nyersanyag és egység az egyes csapat küldetésekben látszani fog a jelentésben, függetlenül az őrtorony szintjétől.
  • Csak a kikémlelt városhoz kapcsolódó csapatmozgások lesznek megjelenítve a jelentésben, nem az ellenél összes csapatának aktivitása. Tehát például, ha az ellenfélnek kimenő csapatai vannak az A városból, és két bejövő csapata a B városba, akkor ha a nahualokat a B város ellen küldöd kémkedni akkor csak a B városba érkező két csapat lesz benne a jelentésben, de az A városból kimenő nem.
  • Mint az amazon harcosok ezek az egységek is átállnak a győztes oldalra, ha elveszítesz egy csatát nahualokkal a soraidban.


  Kantepec ünnep


  Ha aktív, az ünnep hatására a seregek mozgatása nem kerül kukoricába, függetlenül a sereg méretétől vagy a célponttól. Ez nagyon jól jöhet ha nagy sereget kell mozgatni távoli helyekre, ahova a kukoricafogyasztás már extrém magas lenne. Az ünnep alapból 15 percig aktív (Kauil tárgyak nélkül), és a sereg küldésénél automatikusan érvénybe lép:  Az ünnep jótékony hatása csak a sereg indításakor fontos, ha a sereg mozgása közben véget ér, az nem befolyásolja a kukoricafogyasztást.


  Oracle ünnep


  Ha aktív, akkor alapból 15 percig láthatod minden játékosnál, hogy mikor voltak utoljára aktívak a játékban. Ez az információ minden játékos profiloldalán jelenik meg, ami normál esetben így néz ki:  Az oracle ünnep hatására ezt fogod látni:  Amazon harcosok


  Veterán, jól ismert harcosok a Tentlanban. Az esemény ideje alatt kristályokért cserébe képezhetők lesznek. Az egység stratégiailag fontos szerepet tölt be a csatákban, mert meg tudja ölni a támogató egységeket a csatában, amivel a kimenetele komolyan befolyásolható.


  ~~~


  Reméljük tetszik nektek az esemény, az új egység és az ünnepek. Amint elindul, frissítjük ezt a bejegyzést. Ha bármi kérdésetek van, bátran tegyétek fel! :)


  Jó szórakozást:
  a Tentlan csapata

  Sziasztok!


  2016 április 25.-én 18:00-kor megnyílik a második magyar Tentlan szerver, melynek neve:

  Uxmal

  lesz.


  Kellemes városfejlesztést és sikerese csatákat.
  A Tentlan csapat

  @soichi Azért ez így nem igaz és nem is rémlik, hogy a supporton találkoztam volna a neveddel, bármilyen jelentés vagy kérdés kapcsán. Kérem ezt tedd meg.

  @soichi Hamarabb választ kapsz, ha a supportra írsz, sajnos a fórum jelenleg jóval kevésbé használatos ilyen célokra. A válasz pedig az, hogy a fejlesztők döntése alapján, mivel az arányváltozás kihasználható volt, ezért a játékban megváltoztatták, és tájékoztatásuk szerint ez állandó marad.
  Pontszámok változásáról így nemtudom megmondani, ez ügyben az érintett játékosok írjanak a supportra.