Posts by Dbuzso

  A kémkedés és a játék kapcsolatában az is furcsa , hogy a kémek ha sikeresek, akkor látják a tejes nyersanyag készletedet, azt is ami a BARLANGBAN VAN.
  Nem túl logikus hogy a kémek látják, hiszen ha tudják mi van a barlangban azt is tudják hol van , tehát kirabolható !
  Jobb lenne egy olyan változtatás hogy ami a a barlangban van azt a kém nem látja.

  Akio mi értelme a bujocskának, szerinted ki játszik azért stratégiai játékot, hogy egy elfuserált, logikátlan, a valóságos harcokhoz még távolról se köszönő harcrend miatt állandóan futkosson. Szerintem ez a majáknál se így volt. Meg kell csak nézni az induló térképmezőt csak úgy szürkéllik a rengeteg játékot abbahagyó játékos piramisától. pedig a játék nincs egy hónapos. Ha így folytatják nem sok jövőt jósolok nekik.

  Nem egészen értem hogy hogyan is működik a csataszámolás. A legtöbb stratégiai játékban a várfalak vagy erődítések önmagukban ellenállást képviselnek és veszteséget okoznak a támadóknak. Ami logikus lehet hiszen a védőművek önmagukban csapdákat és egyéb támadó bosszantó/írtó lehetőségeket rejthetnek akár üresen is magukban.


  Ebben a játékban elméletileg a védőnek a kitartás a támadónak az erősség az ami számít.


  Hogyan lehetséges az hogy ha 200 íjász támad egy 14 es várfalat akkor a támadó veszteség nélkül győz?


  a számítás szerint a 14 es várfal némi mérnöki rásegítéssel 120600 kitartáspontot ad, 200 íjász 200 x 400= 80 000 erőt képvisel ( ha hozzáteszek 5% Balam áldást és esetleg + 5% ruletten nyert erőt az akkor is csak 88 000 erő ) akkor hogyan lehetséges hogy 80 000 támadóerő simán legyőzi a 120600 védőellenállást?
  Megcsináltam úgy is a szimulációt hogy 100 védő íjászt betettem a 200 támadó ellen a 14 es fal mögé és mit látok, megint a támadó győz. ( ez azért is érdekes , mivel az íjásznál a védőerő 600, másfélszerese a támadóerőnek 400.
  Ennek a fajta számításnak nem tudom mi köze van bármi féle valóság szimulációhoz, hiszen az adott korban általában 1/10 nyi védő meg tudott védeni erősségeket. Kíváncsian várom a tisztelt adminok értékelését és levezetését hogyan is van ez?

  Egy javaslat csak a korhűség miatt!
  Mivel a hóditók megjelenéséig lovak nem voltak, szerintem célszerű lenne a prériindián lovas figurákat lecserélni" korhű" ikonokra.
  A másik érdekesség hogy a lovas egységek lassabbak mint a gyalogosok !