Posts by Chaac

  Üdv Mindenkinek!


  Bár még csak tegnap óta vagyok játékos a Tentlanban, egy-két dolog feltűnt, miközben végigmentem a tutoriálon. Nem kötözködésnek szánom a lentebb írtakat, de elég zavaróak egy maja kultúra alapú játékban, és jó lenne javítani ezeket a kulturális keveredéseket.


  A tutoriálban emlegették Quetzalcoatl istent, a tollaskígyót. Amivel tulajdonképpen az a gond, hogy azték istenség, nem pedig maja, és elvileg a játék a maja világban játszódik. Quetzalcoatl maja megfelelője Kukulkán.


  De ami ennél is jobban zavar az a kipu ház és a kipukamajokok, ami megint csak nem a majákhoz tartoznak. A kiput, vagyis a csomóírást az Inka Birodalomban használták, a kipukamajokok szintén inkák voltak, nem értem mi köze volna a majákhoz. A maják írását az egyiptomiakéhoz hasonlóan hieroglif írásnak nevezik, viszont a kettőt nem lehet összekeverni, mert a maja hieroglifák egészen másképpen néznek ki, mint az egyiptomi.


  Ez a két kulturális kavarodás az ami feltűnt és elnézést kérek, ha nagyon tudálékosnak tűnök, de ha már kifejezetten egy konkrét kultúrára kívánnak építeni egy játékot, illene odafigyelni a részletekre is, hiszen ettől lesz hiteles a játék.


  Köszönöm a figyelmet!