Posts by kazsmerd

  A törzsek esetén értelmetlen a pushing tiltása. A törzs lényege a bizalmi kapcsolaton alapuló minél gyorsabb fejlődés, melynek elengedhetetlen feltétele a kisebb szintű tagok segítése, hogy minél előbb elérje a többi tag szintjét, hogy lehessen egyre tovább haladni, vagy a nagyobb tag segítése, ha neki valamilyen katonára vagy bármire van szüksége, és később ő megvéd bennünket (pl tábornok, lásd törzsi tagok jogai fórum).
  Abban az esetben tehát, ha egy törzsi tagot pushingolok, értelmetlen lenne tiltani, hiszen ezt nem azért teszem, mert így nekem jó, hanem azért, mert a törzsnek jó, ami az egész játék alapja.

  Nagyon egyszerű és ésszerű: Lehessen kereskedni a törzsben. A nem törzsi tagokkal megbeszélés útján továbbra is tartható a kereskedelm, de a törzs egy nagyobb bizalmi kapcsolatot feltételez: a kereskedőházba tehát ne csupán a kereskedő jöjjön, hanem láthassuk, ki mit milyen szorzóval (ezt is leszabályozhatjátok központilag) szeretnem egvenni, és a törzstagok tudjanak erre azonnal reagálni.
  A pushing nevű dolog tiltása teljesen értelmetlen egy törzsben, mivel a törzs célja éppen az, hogy minél előbb minél jobban húzzuk egymást. Így ha valakinek hirtelen 200 000 obszidiánra van szüksége, fura lenne, ha elküldeném neki, mint törszbarátnak, aztán bant kapnék, mert mi az, hogy segíteni mertem.

  Egyetértek.
  Szükség lenne sok játékhoz hasonlóan olyan címekre, melyekhez megfelelő jogosultságok társulnak. A legfontosabb véleményem szerint a hadviselés megoldása: legyen egy cím, mely jól hangzik, és amit ha megkap egy tag, akkor az a tag láthatja (az alapítón kívül) a többi tag katonáinak számát, elhelyezkedését, és nem utolsó sorban minden csatáról tudna.
  A másik a diplomata, akihez minden, a törzsnek címzett üzenet beérkezne (máshoz nem, kivéve az alapítót), és aki el tudná fogadni a kérelmeket megnemtámadási, béke stb.