1. mozliwosc zobaczenia listy członków plemienia
2. mozliwosc zobaczenia wszystkich miast danego gracza
3.amazonki do zdobycia jak kamyki bursztynu...u barbarzyńców
Posts by XAVIEROS
-
-
Władze patriarchalną sprawuje Makro i on rekrutuje do Plemienia. Także Szaman idzie posiedzieć w świątyni...:) TaKIE MAŁE ZMIANY.
-
bo agresor ma większy poziom szpiegostwa niż Ty strażnicy .
atakujacy: straznica 5 szpiegostwo 14
ja: strażnica 8 szpiegostwo 15Na mnie idzie on z wojskiem i ja nie widze co idzie?
-
Niestety ale w chwili przesyłu wysyłający miał 15 poziom szpiegostwa a ja o 1 oczko wyższy
-
Ja mam poziom 9 strażnicy gracz od którego idzie armia ma 5 poziom strażnicy, dlaczego mam oto taką sytuacje: http://scr.hu/6qaj/ie0f4
-
Dlaczego tak sądzisz?
Wg tego raportu, Łowca wpadł na mur, za którym nie było żadnych jednostek obronnych. Zatem powalczył przepisowe 6 rund, zadał tyle obrażeń ile mógł i poszedł do domu. Czy się mylę?
Mur właśnie spełnił tu swoją rolę, bo nie pozwolił na grabież surowców za nim schowanych
Dodatkowo wyższe poziomy muru to po prostu większa jego wytrzymałość. Ale nie jest on niezniszczalny.Yyyy nalezy dodac że nic nie zabrał bo surowców też nie było, gdyż 5 sekund wczesniej sobie poszły na spacer.
-
Tu się muszę z kolegą/koleżanką zgodzić. Trochę właściwie nie wiadomo po co jest mur, strażnica, technika, premie dodatkowe...skoro nie wpływają one na skuteczność "obronności" miasta. Jeżeli mamy grać miedzy sobą jakoś fair play, to ta zmiana jest konieczna.
-
Czy te przemiłe słowa są atakiem? Jakże my kochamy nasze amazonka2. To przecież sam zainteresowany stwierdził na forum gry że ma nick i tożsamośc kobiety a jest facetem, zatem najbardziej pasujące mi tu słowo to było "transwestyta", ale ok, widocznie wg forum słowo to powinno być przez PWN zamieszczone w "Słowniku Wulgaryzmów Polskich"
-
Żaba to nie szaman a jedynie wyobrażenie Bóstwa.
Niech Xochipilli będzie z Tobą!
-
Oczywiście <ciach> amazonka2 ma na pulpicie komputera jedyny screen z udanej walki którym się chwali od tygodnia, niemniej gratulujemy zwycięstwa i życzymy dalszej cierpliwości. Jako bardzo sympatyczni ludzie postaramy się nadal umilać Pani/Panu czas nieustannym dżungleniem.
[team]Proszę nie atakować innych użytkowników[/team]
-
Droga amazonka2 czym innym jest podział obowiązków w Plemieniu a czym innym cel działania i wymogi praktyczne od kandydata do Rodzinki Hunab Ku. Należy też pamiętać, że z plemieniem TEO i jego sojusznikami jesteśmy w stanie "świętej wojny' za próbę kradzieży ŻABY z herbu plemiennego. Zatem przy naruszeniu świętości nie może być mowy o pokoju. Sama Pani rozumie, takie czasy, prekolumbijskie, waleczna atmosfera...itd.
I proszę szamana plemiennego nie nazywać żabką, bowiem szaman ma imię Xavier
no a "żabka"...to zakrawa wręcz o obrazę uczuć religijnych.
-
Hunab Ku to Plemię które powstało jako pierwsze na serwerze już w drugim dniu istnienia gry. Jesteśmy najlepsi i mamy świadomość, że posiadamy największy współczynnik wariata w wariacie i luzaka w luzaku. Nie zważamy na wiek czy punkty, naszym celem jest dobra zabawa i jedyne słuszne IMPERIUM HUNAB KU. Strzeżemy "świętej żabki" którą dumnie niesiemy w herbie plemienia i biada tym którzy próbują nam ją odebrać. Naszym odwiecznym wrogiem (od pewnego czasu dżunglą do dżunglenia) jest Plemię Teotihuacan.
Zanim rozpoczniesz rozmowę rekrutacyjną z Dyplomatą i Szamanem Plemienia, to musisz spełnić następujące warunki:
1. W rankingu znajdujesz się w TOP 150 lub w dużym tempie wzrastasz w punktacji.
2. Masz poczucie humoru, honoru i zdecydowanego bycia najlepszym.
3. Posiadasz wielkie serce (w razie gdyby obcy szaman próbował ci je wyjąć) i włosy łonowe (potrafisz to intersubiektywnie ocenić jako objaw dojrzałości).ZAPRASZAMY DO ELITY! Napisz do XAVIEROS
-
dżunglić (w innych grach farmić) - regularne wykorzystywanie wioski w celu pozyskania surowców;
zefirek - nieudany atak;
podłożyć komuś świnkę morską - zainstalować Błogosławieństwo lub święto ognia;
grzesiówka - wioska nierozwinięta, gdzie nie ma wiecej niż 1500 punktów lub ktoś przestał grać;
teoflaga - biała flaga, włączona ochrona przed atakami
makro strzał - zmasowany atak
...masz dalsze pomysły na słownik gry to dopisz swoje propozycje
-
Jest jasne że mamy (atakując barbarzyńców) gwarantowany bursztynowy kamień raz na dobę. Niemniej warto by był on dostępny w większej ilości (nie tylko przez zakup w sklepie), na przykład poprzez zależność:
DRUGI I KOLEJNE ATAKI NA BARBARZYŃCÓW W CIĄGU DNIA (szansa na znalezienie kamienia)=
1 lvl wioski - 0%
2 lvl wioski - 5%
3 lvl wioski - 10%
4 lvl wioski -15%
5 lvl wioski - 20%
6 lvl wioski - 25%
7 lvl wioski - 30%
8 lvl wioski -35%...
11 lvl wioski i wyższe - 50% -
Uważam, że błędem jest iż Administrator w grze posiada aktywne konto i Plemię, gdyż w takim przypadku jego działania (banowanie) można uznać za celowe, na przykład w celu utrudnienia komunikacji graczowi lub osłabienia najsilniejszego Plemienia na serwerze. Nie muszę wierzyć w uczciwośc takiej osoby, skoro uczestniczy realnie w rankingach i grze.