Posts by Samwoja

ja tez sie podepnę pod Twoj temat :)

1. Czat
    Tak, przede wszystkim przydałoby sie zmienić czat. To na początek - żeby plemię miało swój czat, a tablica była do pisania ważnych rzeczy dla wodza. Obecnie to jest cięzkie w prowadzeniu, ponieważ ludzie chcą między sobą rozmawiać, a w tego typu grze, komunikacja jest priorytetem, jeśli chce się grać w plemieniu i wygywać. Dlatego proponuję czat plemienia, czat oglny i czat prywatny - żeby mozna było po wpisaniu odnośnika i nicku gracza pzejść do rozmowy prywatnej, a zakłądki po bokach okna dialogowego, by w górę już go nie rozbudowywać.

2. Mapa - niech bedą ze 3 wielkości mapy - obecna, pomniejszona o 25% i jakieś 50 %. Buttony do tego gdzies z boku po lewej.

3. Bonusy.
    Jak sie dobrze gracz ustawi to może mieć tych bonusów spoooooooro. Osobiście uzbierałam 11 bonusów. Ich umiejscowienie jest niedopracowane. one powinny być wszystkie widoczne, a nie żęby jeszcze je przewijać trzeba było http://screenshooter.net/102685708/eioecvv
    Po kliknięciu na nie, nie dzieje się nic, wiec proponuje, by wyświetlały sie wszystkie, ale by nie zasłaniały widoku gry to niech znikają po najechaniu na nie myszką.
    a żeby było widać opis bonusu, to proponuje jeden przycisk dodać z prawej strony tam pod błogosławieństwami http://screenshooter.net/102685708/nlralkc np. pod ta flagą :)

4. poWiadomienia
    Koniecznym jest rozróżnienie powiadomień, ponieważ ich krótka lista niepozwla spradzić co sie wczoraj działo, jeśli pusci sie kilkanaście szpiegów i kilka atakó, do tego produkcja i juz nawet wieczorem nie widać co sie rano narobiło. Tym bardziej, że nie ma możliwości odwołąnia swojego wojska od gracza do którego sie je wysłało, a tam to zagladamy do powiadomienia, klikamy zakąłdke i bach! jest! wiadomo ile wojska posłałam, ile surowcó, kto do mnie pisał i kiedy.

5. Rynek
    BŁAGAM!!!!!! o mżliwosć wymiany kukurydzy na inne surowce !! BŁAGAM!!!!

Witajcie. <3

Apropo aplikacji mobilnej dla Tentlan - wchodząc poprzez przeglądarke na Twoim telefonie ( Chrome, czy co tam masz innego ) możesz normalnie się zalogować i grać. Lecz nie jest to przyjemne ze względu na roździelczość, przynajmniej mojego telefonu.

Zgadzam się. U mnie to samo, gra się ciężko z telefonu, rozdzielczość utrudnia klikanie. Gra otwiera się jak w komputerze/laptopie czy innym urządzeniu gdzie obraz ma większą przekątną niż 5 - 8 cali. Czy zostanie to jakoś lepiej zrobione ? tak by można było nawet na wyjeżdzie sprawdzić czy sie surowce zrobiły, czy nas nikt nie atakuje, a jeśli to odpowiednio zareagować, czy też w pracy, gdy szef nie widzi nastawić produkcje surowców i wojska ?