Posts by PablooS

Fioletowe wiadomości to po prostu komenda i pisze się wtedy w trzeciej osobie co ma fajny efekt. A żółte wiadomości to po prostu uwaga dla ciebie. W sensie ktoś zwrócił się do ciebie i jest to kolorowane byś zauważył :)

Pozwoliłoby to zarówno na wymianę surowców (tu warto by było również umożliwić coś takiego w regulaminie) jak i skoordynowanie innych działań.

Nie ma czegoś takiego jak regulamin, są zasady gry i jest tam dobrze opisana każda zasada. Co do wymian surowcami między graczami to zawsze jest to na zasadzie, że odpowiedzialność jest na graczach i support się w to nie miesza, tutaj zapewne jest tak samo i wątpię by coś w tym zmieniali :P

Dlaczego w takim razie nie umożliwić dokonania skoordynowanych ataków w ramach plemienia?

Właśnie w tym celu stworzono Tambo.

Podbijam dokładając, że z zakładką Wiadomości dzieje się podobnie - ostatnio musiałam kilkukrotnie odświeżać grę, żeby przestała wyświetlać się ilość otrzymanych wiadomości.

To samo dzieje się z plemiennym jak chcesz wczytać więcej komentarzy. Odczytasz wszystko, a pokazuje na dole, że jeszcze parę jest. Po odświeżeniu jest ok.

Witam, gdy się wczytuje stare wiadomości by je przeczytać (pokaż wcześniejsze wiadomości) to jak ktoś odpisze w tym 'wątku' to cale wczytywanie szlag trafia - szczególnie gdy chwilę wcześniej wczytało się 200 wiadomości :P

Witam, dzisiaj brakowało mi jednego bursztynu, więc zakupiłem w sklepie za turkusy i widziałem u góry że odejmuje mi 60 Turkusów, zamiast 50 - proszę o sprawdzenie tego, czy tak zabiera faktycznie.
    Teraz nie wiem ile miałem dokładnie wcześniej, ale wiem na pewno, że pokazało -60 :)

Szkoda, ale to bardzo łatwo byłoby to tak przerobić, by zgłaszający dostał potwierdzenie na email (po coś w końcu go podaje) i odpowiadając na te potwierdzenie dostarcza wam dodatkowych informacji :)
    Edit: w sumie jak odpiszesz to wtedy można podawać np. więcej dowodów, ale to dopiero gdy odpiszesz, a mógłby być autoresponder do tego :)

ja ciebie jak najbardziej rozumiem, jednak ty chyba nie do końca mnie no ale cóż, odnośnie tych "wymuszeń" można też podpiąć pod ten ptk. regulaminu

Jakbyś mnie zrozumiał to byś nie napisał tak. Podpunkt wyraźnie prawi, że jest to na temat 'Gróźb do życia'. Tak samo jakby był podpunkt 'Zabrania się' to wszystko w nim byłoby zabronione. Ale okej, nie ważne, nie ma co ciągnąć tego.
    A co do powyższego, wysłanie paru wojsk (a kropka wysłał raz 50 łuczników jak go dobrze zrozumiałem na czacie) nie podejdzie pod push. A jeśli miałoby podejść to zbanowany też byłby kropka.
    W takiej sytuacji jak opisał kropka nie można nic zrobić według mnie i moich doświadczeń co do takiego tematu. Sam za groźby w stosunku do życia realnego w innej grze karałem, więc nieco wiem, żeby nie było :)

U góry w Headerze (pasku forum) masz kontakt. Nie wiem czy też tak możesz to widzieć, ale ja widzę wcf.header.menu.contact i tam zgłaszasz :)

Czy support tutaj to jest ta 4 opcja w headerze forum? W sensie wcf.header.menu.contact?
    Jeśli tak, to czemu nie ma jakiegoś dostępu do zgłaszanych przez siebie rzeczy? Chciałbym coś dopisać czy zmienić bo sytuacja się zmieniła trochę i nawet nie wiem gdzie i jak (o ile to jest możliwe) :)

Czy w tym miejscu widocznym na screenie http://screenshot.sh/m7OVzY3uqOgox, zaraz po nicku gracza nie można by dodać jakiejś palemki, oznaczającej, że gracz jest na urlopie?
    Aktualnie żeby to sprawdzić, trzeba każdego sprawdzić na mapie :)

Drugim jeszcze pomysłem byłoby, żeby w tym samym miejscu przy edycji członków móc zaznaczyć kilku graczy i wtedy kliknąć na dole np. "Usuń wybranych". :)

EDIT 16.08:
    Pomysł dotyczy produkcji - by można było gdzieś przy "Zbierz" kliknąć przycisk "Ignoruj" i wtedy pojawił by się np. "Przestań ignorować". Po co to?
    Na przykład mamy produkcję kukurydzy, ale nie chcemy zbierać bo aktualnie mamy tak dużo, że nie trzeba - dajemy ignoruj i wtedy jak będzie zbiór z innych budynków, to będziemy o tym wiedzieć po prawej stronie, bo teraz jak jest do zebrania produkcja choćby jedna, to wyświetla ten obrazek przez cały czas.

Pomysł dotyczący Tambo - jak członek plemienia wyśle nam jakieś wojo i stacjonuje u nas w Tambo, to powinien widzieć atak, bądź szpiegowanie na nas :)
    Bo teraz wychodzi na to, że nasi ludzie widzą atak, a wojsko jest upośledzone i nie widzi :)

Witam, nie zaliczyło mi zadania (na screenie), ponieważ wysłałem 38 sztuk na atak.
    Zadanie brzmi wyszkol, a nie wyszkol i posiadaj, czy jeszcze inaczej, więc uważam, że to jest błąd.
    http://screenshot.sh/ouZlujHYScsq7

EDIT: Przeładowanie nie pomogło, ale relog pomógł - mam teraz 59/60 więc wyszkolę tę sztukę jednostki i tyle :).