Posts by DaN

  Sziasztok!


  Elérkezett az idő, hogy a Tambo végre igazán hasznossá váljon ;) Már elérhető a béta szerveren és néhány napon belül megérkezik a városokba is, az új Tambo segítségével több játékos is támadhat vagy védekezhet a csatákban a katonák átmozgatása vagy odaadása nélkül.


  Miről van szó?


  Hosszú ideje már, ha az előfeltételek megvoltak megépíthettél egy "Tambo" nevű épületet a városodban. Míg a leírásban azt írtuk, hogy a Tambo segítségével a szövetségeseiddel együtt tudsz harcolni, addot a mostani fejlesztésig az épület le volt zárva és ez a funkció nem volt engedélyezve. Most ezt megváltoztatjuk, és engedélyezésre kerül az eredetileg megigért funkciója az épületnek.  Hogy működik ez?


  Nézzük külön a támadást és a védekezést:


  Közös védekezés


  Hogy megvédj egy szövetségest, annyit kell tenned, hogy kijelölöd a "szövetséges védelme" küldetést a térképen és/vagy a csapatok menüben:  Ezután fel kell töltened az egységeket, ahogy eddig is bármi más művelethez kellett. Hogy ez lehetséges legyen, mind neked, mind a szövetségesednek meg kell építenie a Tombot, a szövetségesednek kell, hogy legyen szabad helye a Tomboban (ezt az épület szintje és a már ott védelmet ellátó csapatok száma határozza meg), és mindkét félnek azonos törzsben kell lennie. Ha minden feltétel adott, egyszerűen várd meg míg a csapatok megérkeznek a barátodhoz:  Miután megérkeztek a csapatok az adott városba, automatikusan elfoglalják a helyüket a barátod Tombojában és ott is maradnak harcolni míg vissza nem lesznek hívva. Ezek után mind az a játékos aki a csapatokat küldte, mind az a játékos akinek a védelmére küldték a csapatokat láthatja majd az egységek aktuális állapotát, visszahívhatja, illetve visszaküldheti a csapatokat a Tambo segítségével:  A "Saját csapatok" fülön láthatsz egy áttekintést az összes csapatodról amit más játékosokhoz küldtél, míg a "Szövetséges csapatok" fülön a te városodat védő külsős csapatok állapotát láthatod.  Amíg a szövetséges csapatok túlélik a csatát addig a Tamboban maradnak és védelmet nyújtanak, amíg vissza nem lesznek hívva.


  Közös támadás


  Hogy több szövetséges együtt indíthasson támadást, el kell dönteni, hogy ki adjon parancsot a csapatoknak, hívjuk őt most csak "vezetőnek". Miután ki lett jelölve a vezető, minden más játékos el kell, hogy küldje a csapatait a vezetőhöz a "Szövetséges védése" küldetésre, ahogy azt feljebb a közös védekezés alatt már leírtuk. Minután minden csapat megérkezett és védekezik a Tamboban, a vezetőnél, ő kiválaszthatja és hozzáadhatja a szövetséges csapatokat a támadáshoz a Csapatok menüpontban a "Szövetséges csapatok" fület választva:  Miután a szövetséges csapatok ki lettek választva a támadás az eddig megszokottak szerint indítható a célpont ellen, és a többi szövetséges és csapataik kiveszik a részüket a harcból:  Míg a támadáshoz ki kell választani egy vezető játékost, nem úgy mint az eddigi csapatmozgatás vagy odaadás során, itt már a résztvetőknek is több irányítási lehetőségük lesz. Bármikor amikor a vezető játékos támadásra küldi a csapataid láthatod azt a Tambo épület ablakában:  Ha nem értesz egyet, azzal amit a vezető játék csinál a csapataiddal, rákattinthatsz a visszahívás gombra és amellett, hogy a csapataid visszatérnek, az aktuális küldetés is automatikusan megszakad.


  Ha a több szövetséges által vívott csata a támadók győzelmével ér véget, a zsákány szét lesz osztva a csatában résztvevő csapatok erőssége alapján. Tehát minél nagyobb egy csapat a többihez képest annál több zsákmányt tud begyűjteni az adott csapatot küldő játékos:  Megjegyzendő azonban, hogy amikor több játékos vesz részt egy harcban akár támadásban, akár védekezésben, nem lesz róla feljegyzés, hogy ki harcolt vagy okozott sebzést elsőként; minden játékos egyenlőként vesz rész a csatában, csak úgy mint az egy-egy elleni harc szabályai szerint. Tehát ha két játékos támad egyenként 10 lándzsással, az általánosságban ugyan olyan, mintha egy játékos támadna 20 lándzsással.


  Mikor érkezik a frissítés?


  A frissítés már elérhető tesztelés végett a béta szerveren és elég hamar érkezik majd ide is ha semmi gond nem merül fel. Reméljük hogy napokon belül mindenki számára elérhető lesz, de jelenleg nincs fix dátum még. Ebben a témában tesszük majd közzé amint lesz pontos dátum ;)


  További kérdések


  Ez a hírdetmény egy kis áttekintést ad a Tambo épület közös harcairól, de ahogy mondani szokták az ördög a részletekben lakik. Kérjük oszd meg itt a kérdéseidet vagy egyéb észrevételeidet a Tambo épületről és megpróbáljuk elmagyarázni a dolgokat amennyire csak tudjuk :)


  Reméljük tetszeni fog ez az újdongás a Tentlanban és természetesen továbbra is várjuk a visszajelzéseiteket.


  Üdv,
  Tentlan Csapat

  Sziasztok!


  Ma 18:00-21:00 között türkiz vásárlásakor (500 darab felett) ismét +30%-ot kaptok belőle!


  Üdvözlettel:
  a Tentlan csapata

  Sziasztok!


  Reméljük jól indult az új évetek! Ez csak egy emlékeztető, hogy a Bacab kristályokat január 8. 23:59-ig lehet felhasználni. Az esemény végén az alábbiak történnek:

  • minden meglevő kristály használhatatlan lesz, de a számukat megőrizzük későbbi eseményekre
  • a Nahualok és az amazon harcosok nem lesznek képezhetők, de a már meglevők megmaradnak
  • a Kantepec és az Oracle ünnepek nem lesznek elérhetők

  Jó szórakozást kívánunk az esemény hátralevő részére még nektek! :)


  Üdvözlettel:
  a Tentlan csapata

  Sziasztok!


  Ma 18:00-21:00 között türkiz vásárlásakor (500 darab felett) +30%-ot kaptok belőle!


  Üdvözlettel:
  a Tentlan csapata

  Sziasztok!


  Reméljük jól fognak telni az ünnepek nektek is! Azért, hogy mindenki nyugodtan ünnepelhessen, két időszakot határoztunk meg, amikor a játékban nem lehet egymást támadni:

  • december 24. 18:00 - december 26. 18:00
  • december 31. 18:00 - január 1. 18:00

  A barbár falvak természetesen támadhatók és minden egyéb is rendeltetésszerűen működik.


  A Tentlatn teljes csapata kíván nektek boldog karácsonyt és boldog új évet!

  Sziasztok!


  Ma 18:00-21:00 között türkiz vásárlásakor (500 darab felett) +50%-ot kaptok belőle!


  Üdvözlettel:


  a Tentlan csapata

  A téli esemény kapcsán úgy döntöttünk, hogy a kristályokért megvehető dolgok árán változtatunk. Mostantól az alábbi mennyiség szükséges:


  Ünnepek:


  Kantepec ünnep: 7 piros + 5 kék + 1 sárga kristály (5 piros + 7 kék + 2 zöld helyett)


  Oracle ünnep: 4 kék + 3 zöld + 2 sárga + 1 fehér kristály (3 kék + 5 zöld + 4 sárga + 2 fehér helyett)


  Egységek:


  Nahual: 5 zöld + 4 sárga + 2 fehér kristály (10 zöld + 5 sárga + 8 fehér helyett)


  Amazon Warrior: 6 piros+ 4 kék kristály (8 piros+ 5 kék + 1 sárga helyett)


  Reméljük tetszeni fog nektek a változás és több speciális funkciót tudtok használni majd.

  Sziasztok!


  Előreláthatólag az alábbi időpontokban maximum 2 órás karbantartást végeznek az adatközpontokban, ahol a szervereink vannak:


  2015. december 16. 0:00 - játékszerver
  2015. december 16. 22:00 - fórum
  2015. december 16. 0:00 - fizetési felület

  A Nahualokkal és a csapatok kémlelésével kapcsolatban az alábbi dolgokon változtattunk: a kémkedés csak akkor jár sikerrel, ha a kémkedő Nahualok száma több, mint a mozgó seregben a Nahualok száma. Egyéb esetben csak a kiindulás és a cél látható, egyéb információ nem.


  Példa: két sereged mozog a fővárosodból, A és B. Az A sereg nem tartalmaz Nahualokat, a B seregben van kettő. Ha egy ellenfeled egy Nahualt küld a fővárosodba, akkor teljes jelentést kap az A seregedről, de a B sereged esetében nem látja a sereg összetételét. Ha 3 Nahualt küldött volna, akkor mindkét seregről minden információt megtudhatott volna.


  Ahogy írtuk, a Nahualok nem térnek haza, egyszer használatosak. De nem mindent veszted el ha többet küldesz, csak annyit, amennyi a másik fél seregében van - de minimum 1-et minden esetben!


  Példa: 2 Nahualt küldesz egy város ellen, ahol a mozgó csapatokban nincsen Nahual - ez esetben egy Nahualod hazatér, mert egy elég volt a kémkedéshez. De ha 6-ot küldesz és az ellenfélnek 4 van a mozgó seregeiben, akkor 4 Nahualt vesztesz el.


  A változások már életbe léptek.

  A Bacab kristályok


  Régen, mielőtt a világunk elkészült, létezett egy másik világ, az ősi világ ahogy akkoriban nevezték. Itzamna isten, a készítő, elkészítette az eget és elhelyezte a Bacabokat, az öt óriást, a fiait, hogy tartsák az eget, így az nem fog a földre hullani. Minden Bacab egy amulettet kapott, egy misztikus kristályt, mindegyik más színben: zöld, sárga, fehér, kék és vörös. Minden elem összhangban állt egymással egészen addig, amíg Oxlahuntiku, aki nagyon féltékeny volt Itzamna művére. Annyira dühös volt, hogy le akarta rombolni ezt az ősi világot, hogy egy jobbat, egy sajátot alkosson. Egy hatalmas vihar kerekedett, és a Bacabok tehetetlenek voltak ellene. Amikor nem tudták tovább tartani az eget, elengedték és el akartak menekülni. Miközben Oxlahuntiku elől futottak, akinek az volt a feladata, hogy elpusztítson mindent, elvesztették a kristályokat. Ezernyi apró részre estek szét, amelyek megtalálhatók az új világban is. Azt mondják, hogy nem lehet őket elpusztítani és még a mai napig megtalálhatók a világunkban...
  Itt a karácsonyi eseményünk! ;) December 1-tól elérhető és egészen január 8-ig játszhattok vele, miközben lehetőségetek lesz amazonokat és nahualokat szerezni, és kihasználni a Kantepec és az Oracle ünnepeket.


  Miről is szól ez?


  Az esemény alatt 5 új nyersanyag lesz: a piros, kék, zöld, sárga és fehér kristályok, amelyeknek saját tárolójuk lesz a főoldalról elérhetően:  A raktára pedig így néz ki:  Kristályokat barbár falvakban találhattok. Minden barbár faluban változó mennyiségű kristály van, minimum 1, maximum 3, függetlenül a szintjétől és a helyétől. Nem minden kristály egyforma, van olyan amelyiket könnyebb megtalálni mint a másikat. A piros a legáltalánosabb, a fehér a legritkább. Ha sikeresen kifosztasz egy barbár falut, akkor ha még nem fosztotta ki előtted más, egy ilyen részt látsz a csatajelentés alján:  Természetesen azonnal a raktáradba kerülnek. Az alábbiakat tartsd szem előtt:

  • A kémek nem látják a kristályokat, csak a csatajelentésben jelenik meg
  • minden barbár falu csak egyszer ad kristályokat, ha valaki már megtámadta előtted akkor nem kapsz kristályokat
  • a kristályraktárad közös az összes városodban
  • a kristályokat nem lehet elcserélni, mozgatni vagy kifosztani

  Az esemény alatt elérhetőek lesznek az amazonok, a nahualok és a kantepec és oracle ünnepek, különböző mennyiségű kristályért:  Szedd össze a megfelelő kristályokat és lehetőséged lesz kiképezni őket :)


  Nahual, Kantepec, Oracle, Amazonok?


  Had mutassam be kik vagy mik ők, mivel erről eddig nem beszéltünk ;)


  Nahualok


  Köszönhetően a természetfeletti képességeiknek, a Nahualok látják az ellenfél csapatmozgását az adott városban. Ha kiképeztél egyet, küldd el kémkedni. Amint megérkezik a célponthoz, kapsz egy jelentést arról, hogy abban a városban milyen csapatmozgások vannak (bejövő és kimenő):  Fontos:

  • amint a nahual befejezi a küldetést, nem tér vissza: egyszer használatosak
  • a kémkedést és a nahual érkezését a másik fél látja - pont mint a rendes kémkedésnél
  • a rendes kémkedéssel ellentétben a nahualok ellen nem lehet védekezni, mindig sikerrel jár
  • a csapatok összetétele mellett a szállított nyersanyag is látszik
  • csak az adott város csapatmozgásai látszanak, nem az ellenfél teljes csapatmozgása
  • csakúgy mint az amazonoknál, a nahualok is átállnak a győztes oldalra egy vesztes csata után


  Kantepec ünnep


  Ha aktív, az ünnep hatására a seregek mozgatása nem kerül kukoricába, függetlenül a sereg méretétől vagy a célponttól. Ez nagyon jól jöhet ha nagy sereget kell mozgatni távoli helyekre, ahova a kukoricafogyasztás már extrém magas lenne. Az ünnep alapból 15 percig aktív, és a sereg küldésénél automatikusan érvénybe lép:  Az ünnep jótékony hatása csak a sereg indításakor fontos, ha a sereg mozgása közben véget ér, az nem befolyásolja a kukoricafogyasztást.


  Oracle ünnep


  Ha aktív, akkor alapból 15 percig láthatod minden játékosnál, hogy mikor voltak utoljára aktívak a játékban. Ez az információ minden játékos profiloldalán jelenik meg, ami normál esetben így néz ki:  Az oracle ünnep hatására ezt fogod látni:  Amazon harcosok


  Veterán, jól ismert harcosok a Tentlanban. Az esemény ideje alatt kristályokért cserébe képezhetők lesznek. Az egység stratégiailag fontos szerepet tölt be a csatákban, mert meg tudja ölni a támogató egységeket a csatában, amivel a kimenetele komolyan befolyásolható.  ~~~


  Jó szórakozást:
  a Tentlan csapata

  Hamarosan új ünnepek is elérhetőek lesznek...a Kantepec és az Oracle ünnep:  A Kantepec egy misztikus és ijesztő lény, aki általában óriási repülő hüllő képében jelenik meg. Nagyon ismert és tisztelt, nem csak a mérete miatt, hanem a bölcsessége és a jó tanácsai miatt is, mint amilyen a kukoricabetakarítás javítása és a sereg kukoricafogyasztásának optimalizálása. Ennek az ünnepnek a hatására Kantepec egy olyan dologgal áld meg, amely nagyon fontos stratégiailag...
  Nubchi mindent látó szeme megmutatja neked, amit egyszerű halandók nem láthatnak. Nubchi jól ismeri a jövendőt és a jövő királyait, előre látja a háborúkat és az árulásokat. De még ennél is többet: megmutatja amit az ellenfeleid nem látnak...


  További információk hamarosan :)

  Sziasztok!


  A Nahualok hamarosan érkeznek a Tentlanba! Ők olyan misztikus lények, amelyek a képességüket arra tudják használni, hogy más lény formájában jelenjenek meg - például állatok alakját is fel tudják venni. Ők mágusok és látnokok, ami nagyon nehézzé teszi a küzdelmet ellenük olyanoknak, akik ezekben nem járatosak.
  Hamarosan több információt is megtudhatsz róluk! Oh...és a Nahualok nem egyedül jönnek...


  Üdvözlettel:
  a Tentlan csapata

  Én csak azt tudom leírni, amit a játék fejlesztői mondtak nekem, miután megnézték mi történt. Sajnálom hogy ez neked nem megfelelő...

  Sziasztok!


  Ma 18:00-21:00 között türkiz vásárlásakor (500 darab felett) +50%-ot kaptok belőle! :thumbup:


  Üdvözlettel:
  a Tentlan csapata

  No, kaptam rá pontos választ:


  - ha egy barbárt 5x megtámadtak, akkor eltűnik
  - minden 6 órában az alábbi történik:
  1: ha a térkép adott területén túl kevés lett a barbár (mert eltűntek 5 támadás után), akkor újak generálódnak
  2: az olyan barbárok, amikben nincsen sereg több mint 24 óra óta eltűnnek és újak generálódnak a helyükre


  Tehát az 1-2x megtámadott barbárok 24 óra után cserélődnek le.