Intrebari frecvente - 8.5 Caracteristici de aparare si protectie.


  • - Cum stiu ca asupra orasului meu se indreapta trupe inamice
    Fii atent asupra ferestrei de Activitate : daca trupe inamice sau un spionaj este in desfasurarea , icoana va lumina intermitent rosu. Orice fel de miscari de trupe se vor afisa in fereastra de Activitate.


    http://prntscr.com/g3e2s1


    - Pentru ce am nevoie de Turn de Veghe?
    Cu ajutorul Turnului de veghe vei putea vedea trupele ce se indreapta spre orasul tau , incluzand urmatoarele detalii:
    - tipul misiunii:atac, spionaj, transfer de trupe sau resurse etc
    - misiune prietenoasa sau ostila
    - orasul de origine si cel de destinatie
    - tipul si numarul trupelor ce se indreapta spre orasul tau

    - durata si timpul sosirii


    http://prntscr.com/g3f3uh


    - Vad ca se apropie un atac , dar nu pot vedea vedea tipul si numarul unitatilor. Ce pot face pentru a putea vedea acestea?
    Pentru a putea vedea tipul si numarul trupelor ce se aproapie de orasul tau , ai nevoie ca Turnul de veghe sa fie cu cel putin 2 nivele mai inferior nivelului de spionaj al atacatorului. De exemplu : atacatorul are nivelul spionajului de 29 ,Turnul tau de veghe ar trebuii sa aiba minim nivelul 27 pentru a putea vedea trupele ce se apropie. Daca nici asa nu reusesti sa vezi trupele inamice, continua sa imbunatatesti Turnul de veghe

    - Zidul : Cum ma ajuta in apararea orasului ?
    Zidul este primul obstacol pe care inamicul tau este nevoit sa il treaca cand doreste sa intre in orasul tau. Fiecare nivel al zidului are stamina de o anumita putere; cu cat zidul are un nivel mai avansat cu atat mai avansata este si nivelul staminei, ceea ce inseamna ca inamicul va avea nevoie de mai mult efort (si putere) pentru a putea distruge un nivel al zidului. Numai daca distruge un nivel al zidului poat epatrunde in orasul tau . Valorile staminei pentru fiecare nivel sunt indicate in aceeasi cladire si sunt vizibile daca apesi butonul ''Arata mai multe informatii''

    http://prntscr.com/g3fidf


    Nota: zidul doar te ajuta sa iti protejezi orasul ,insa nu te poate proteja in totalitate impotriva unui atac.



    - Cum imi pot apara orasul cand cineva ma ataca ?
    Cum Tentlan este un joc de strategie , atacurile reciproce sunt o caracteristica importanta , se intampla ca tu sa fii atacat de alti jucatori . Oricum , sunt anumiti pasi de urmat pentru a minimaliza paguda ce se poate produce in urma unui atac

    1) Nu lasa prea multe resurse la vedere in sat cand nu esti online
    Daca nu este nimic de pradat , este putin probabil ca cineva sa te atace . Pentru asta nu lasa resurse in sat , foloseste-le cand esti online , astfel satul tau nu va parea interesant pentru inamici.


    2) Trimite armata (si resursele) departe de orasul tau.
    Aceasta tactica este utila daca vezi ca trupe ostile se apropie de orasul tau si nu este eficient sa ramai in oras cu trupele si resursele tale pentru ca ai putea fii invins. Asadar aceasta tactica este utila cand stii ca nu vei intra pe joc pentru o perioasd de timp si banuiesti ca cineva te-ar ataca cat timp lipsesti . Sunt cateva modalitati de a-ti tine armata si resursele la distanta de oras :
    - Roaga-ti un coleg de trib sa iti gazduiasca trupele si resursele cat timp lipsesti , si sa le returneze cand esti online, optiune benefica daca coelgul la care apelezi are si o armata puternica si nu este o tinta usoara pentru inamici.
    - ''Tehnica de salvare'' : spioneaza (sau ataca) un jucator inactiv cu punctaj redus sau un sat Barbar de nivelul 1 sau 2
    Scopul unui asemenea spionaj sau atac este ca trupele si resursele sa fie in siguranta , nu pentru a ataca sau a spiona pe cineva.


    Cum sa faci asta


    a) Te duci pe harta lumii si cauti un jucator inactiv cu punctaj redus ( oras cu culoare diferita - gri) sau un sat de barbari de nivelul 1 maxim 2
    b) Selecteaza ''spioneaza'' sau ''ataca''
    (!) Nu se recomanda atacarea satelor de barbari pentru motivul protectie trupelor si/sau resurselor , deoarece se pierde unul din cele 5 atacuri gratuite asupra barbarilor ce se primesc in fiecare zi.
    (!!) Nota: daca selectezi ''spioneaza'' trebuie sa selectezi minim 1 spion
    (!!!) Daca detii Nahuali , opteaza pentru ''atac'' deoarece la misiunea de ''spionaj'' se pierde intotdeauna Nahualul care este trimis in misiune.


    3) Selecteaza unitatile ce vrei sa le trimiti (asiguri)

    4) Ataseaza toate resursele ce vrei sa le trimiti in misiune

    5) Apasa butonul '' Trimite trupe''



    Exemplu: daca nu ai posibilitatea sa intrii pe joc timp de 4 ore ,cauti pe harta un jucator inactiv cu punctaj redus sau un sat barbar de nivelul 1 sau 2 aflat la distanta de 2 ore ( 2 ore dus, 2 ore intors ). Deoarece armata ta se misca cu viteza celei mai lente unitati ale tale , este indicat sa atasezi macar o unitate Pochteca sau mai bine o unitate Ek Chuah ca misiunea sa dureze cat mai mult.


    3) Activeaza modul pacific (steagul alb) sau protectia pentru atacuri daca este necesar (ambele sunt optiuni premium).

    Activand modul pacific , iti vei salva armata , nu si resusele . Acest mod pacific poate fii activat in fiecare ora, chiar si atunci cand un inamic se indreapta spre tine , astfel salvezi trupele


    Daca ai nevoie de protectie completa , poti activa una din obiectele Pakal din magazin (12 ore,24 ore sau 3 zile)

    - Exista modalitati de protectie fata de jucatorii mai putenici in joc ?

    Exista mai multe tipuri de protectie a jucatorilor mai mici fata de cei mai puternici.


    1. Protectia incepatorului.
    Aceasta protectie se activeaza automat cand un ocnt nou este inregisrat. protectia incepatorului dureaza pana jucatorul atinge pragul a 2400 puncte .Daca pragul de 2400 puncte nu a fost atins in decursul a 5 zile de joc , protectia se pierde.
    Protectia iincepatorului se pierde automat in urma unui atac asupra unui alt jucator dar nu in cazul barbarilor.


    2. Protectia fata de jucatori mai puternici cand incearca sa efectueze un atac repetat asupra ta
    Dacă un jucător atacă un alt jucător al cărui scor este de 75% din scorul atacantului sau mai mic și câștigă bătălia, apărătorul va primi o protecție în următoarele 12 ore fata de atacurile acelui jucător. De exemplu, dacă atacatorul are 10.000 de puncte, aparatorul nu trebuie să aibă mai mult de 7.500 de puncte, astfel încât protecția respectivă să poată fi activată.
    Nota:
    - Aceata protectie nu se aplica asupra satelor de barbari
    - Aparatorul trebuie sa fie un jucator activ
    - Aparatorul este protejat doar fata de jucatorul care deja l-a atacat (nu este o protectie fata de atacurile altor jucatori)
    - Atacatorul trebuie sa castige batalia (sa nu anuleze misiunea de atac inainte ca acesta sa se indeplineasca)
    - Aparatorul nu trebuie sa atace atacatorul atata timp cat se afla sub protectie (de 12 ore ), altfel protectia va fii dezactivata.



    3. Atacul sau spionajul nu sunt posibile.
    Nici un atac sau spionaj asupra un jucator mai mic (sau mai mare) de peste 10X nu este posibil .