Esemény: A Bacab kristályok

 • A Bacab kristályok


  Régen, mielőtt a világunk elkészült, létezett egy másik világ, az ősi világ ahogy akkoriban nevezték. Itzamna isten, a készítő, elkészítette az eget és elhelyezte a Bacabokat, az öt óriást, a fiait, hogy tartsák az eget, így az nem fog a földre hullani. Minden Bacab egy amulettet kapott, egy misztikus kristályt, mindegyik más színben: zöld, sárga, fehér, kék és vörös. Minden elem összhangban állt egymással egészen addig, amíg Oxlahuntiku, aki nagyon féltékeny volt Itzamna művére. Annyira dühös volt, hogy le akarta rombolni ezt az ősi világot, hogy egy jobbat, egy sajátot alkosson. Egy hatalmas vihar kerekedett, és a Bacabok tehetetlenek voltak ellene. Amikor nem tudták tovább tartani az eget, elengedték és el akartak menekülni. Miközben Oxlahuntiku elől futottak, akinek az volt a feladata, hogy elpusztítson mindent, elvesztették a kristályokat. Ezernyi apró részre estek szét, amelyek megtalálhatók az új világban is. Azt mondják, hogy nem lehet őket elpusztítani és még a mai napig megtalálhatók a világunkban...
  Itt a karácsonyi eseményünk! ;) December 1-tól elérhető és egészen január 8-ig játszhattok vele, miközben lehetőségetek lesz amazonokat és nahualokat szerezni, és kihasználni a Kantepec és az Oracle ünnepeket.


  Miről is szól ez?


  Az esemény alatt 5 új nyersanyag lesz: a piros, kék, zöld, sárga és fehér kristályok, amelyeknek saját tárolójuk lesz a főoldalról elérhetően:  A raktára pedig így néz ki:  Kristályokat barbár falvakban találhattok. Minden barbár faluban változó mennyiségű kristály van, minimum 1, maximum 3, függetlenül a szintjétől és a helyétől. Nem minden kristály egyforma, van olyan amelyiket könnyebb megtalálni mint a másikat. A piros a legáltalánosabb, a fehér a legritkább. Ha sikeresen kifosztasz egy barbár falut, akkor ha még nem fosztotta ki előtted más, egy ilyen részt látsz a csatajelentés alján:  Természetesen azonnal a raktáradba kerülnek. Az alábbiakat tartsd szem előtt:

  • A kémek nem látják a kristályokat, csak a csatajelentésben jelenik meg
  • minden barbár falu csak egyszer ad kristályokat, ha valaki már megtámadta előtted akkor nem kapsz kristályokat
  • a kristályraktárad közös az összes városodban
  • a kristályokat nem lehet elcserélni, mozgatni vagy kifosztani

  Az esemény alatt elérhetőek lesznek az amazonok, a nahualok és a kantepec és oracle ünnepek, különböző mennyiségű kristályért:  Szedd össze a megfelelő kristályokat és lehetőséged lesz kiképezni őket :)


  Nahual, Kantepec, Oracle, Amazonok?


  Had mutassam be kik vagy mik ők, mivel erről eddig nem beszéltünk ;)


  Nahualok


  Köszönhetően a természetfeletti képességeiknek, a Nahualok látják az ellenfél csapatmozgását az adott városban. Ha kiképeztél egyet, küldd el kémkedni. Amint megérkezik a célponthoz, kapsz egy jelentést arról, hogy abban a városban milyen csapatmozgások vannak (bejövő és kimenő):  Fontos:

  • amint a nahual befejezi a küldetést, nem tér vissza: egyszer használatosak
  • a kémkedést és a nahual érkezését a másik fél látja - pont mint a rendes kémkedésnél
  • a rendes kémkedéssel ellentétben a nahualok ellen nem lehet védekezni, mindig sikerrel jár
  • a csapatok összetétele mellett a szállított nyersanyag is látszik
  • csak az adott város csapatmozgásai látszanak, nem az ellenfél teljes csapatmozgása
  • csakúgy mint az amazonoknál, a nahualok is átállnak a győztes oldalra egy vesztes csata után


  Kantepec ünnep


  Ha aktív, az ünnep hatására a seregek mozgatása nem kerül kukoricába, függetlenül a sereg méretétől vagy a célponttól. Ez nagyon jól jöhet ha nagy sereget kell mozgatni távoli helyekre, ahova a kukoricafogyasztás már extrém magas lenne. Az ünnep alapból 15 percig aktív, és a sereg küldésénél automatikusan érvénybe lép:  Az ünnep jótékony hatása csak a sereg indításakor fontos, ha a sereg mozgása közben véget ér, az nem befolyásolja a kukoricafogyasztást.


  Oracle ünnep


  Ha aktív, akkor alapból 15 percig láthatod minden játékosnál, hogy mikor voltak utoljára aktívak a játékban. Ez az információ minden játékos profiloldalán jelenik meg, ami normál esetben így néz ki:  Az oracle ünnep hatására ezt fogod látni:  Amazon harcosok


  Veterán, jól ismert harcosok a Tentlanban. Az esemény ideje alatt kristályokért cserébe képezhetők lesznek. Az egység stratégiailag fontos szerepet tölt be a csatákban, mert meg tudja ölni a támogató egységeket a csatában, amivel a kimenetele komolyan befolyásolható.  ~~~


  Jó szórakozást:
  a Tentlan csapata

 • A Nahualokkal és a csapatok kémlelésével kapcsolatban az alábbi dolgokon változtattunk: a kémkedés csak akkor jár sikerrel, ha a kémkedő Nahualok száma több, mint a mozgó seregben a Nahualok száma. Egyéb esetben csak a kiindulás és a cél látható, egyéb információ nem.


  Példa: két sereged mozog a fővárosodból, A és B. Az A sereg nem tartalmaz Nahualokat, a B seregben van kettő. Ha egy ellenfeled egy Nahualt küld a fővárosodba, akkor teljes jelentést kap az A seregedről, de a B sereged esetében nem látja a sereg összetételét. Ha 3 Nahualt küldött volna, akkor mindkét seregről minden információt megtudhatott volna.


  Ahogy írtuk, a Nahualok nem térnek haza, egyszer használatosak. De nem mindent veszted el ha többet küldesz, csak annyit, amennyi a másik fél seregében van - de minimum 1-et minden esetben!


  Példa: 2 Nahualt küldesz egy város ellen, ahol a mozgó csapatokban nincsen Nahual - ez esetben egy Nahualod hazatér, mert egy elég volt a kémkedéshez. De ha 6-ot küldesz és az ellenfélnek 4 van a mozgó seregeiben, akkor 4 Nahualt vesztesz el.


  A változások már életbe léptek.

 • A téli esemény kapcsán úgy döntöttünk, hogy a kristályokért megvehető dolgok árán változtatunk. Mostantól az alábbi mennyiség szükséges:


  Ünnepek:


  Kantepec ünnep: 7 piros + 5 kék + 1 sárga kristály (5 piros + 7 kék + 2 zöld helyett)


  Oracle ünnep: 4 kék + 3 zöld + 2 sárga + 1 fehér kristály (3 kék + 5 zöld + 4 sárga + 2 fehér helyett)


  Egységek:


  Nahual: 5 zöld + 4 sárga + 2 fehér kristály (10 zöld + 5 sárga + 8 fehér helyett)


  Amazon Warrior: 6 piros+ 4 kék kristály (8 piros+ 5 kék + 1 sárga helyett)


  Reméljük tetszeni fog nektek a változás és több speciális funkciót tudtok használni majd.