Hamarosan itt a Tambo!

 • Sziasztok!


  Elérkezett az idő, hogy a Tambo végre igazán hasznossá váljon ;) Már elérhető a béta szerveren és néhány napon belül megérkezik a városokba is, az új Tambo segítségével több játékos is támadhat vagy védekezhet a csatákban a katonák átmozgatása vagy odaadása nélkül.


  Miről van szó?


  Hosszú ideje már, ha az előfeltételek megvoltak megépíthettél egy "Tambo" nevű épületet a városodban. Míg a leírásban azt írtuk, hogy a Tambo segítségével a szövetségeseiddel együtt tudsz harcolni, addot a mostani fejlesztésig az épület le volt zárva és ez a funkció nem volt engedélyezve. Most ezt megváltoztatjuk, és engedélyezésre kerül az eredetileg megigért funkciója az épületnek.  Hogy működik ez?


  Nézzük külön a támadást és a védekezést:


  Közös védekezés


  Hogy megvédj egy szövetségest, annyit kell tenned, hogy kijelölöd a "szövetséges védelme" küldetést a térképen és/vagy a csapatok menüben:  Ezután fel kell töltened az egységeket, ahogy eddig is bármi más művelethez kellett. Hogy ez lehetséges legyen, mind neked, mind a szövetségesednek meg kell építenie a Tombot, a szövetségesednek kell, hogy legyen szabad helye a Tomboban (ezt az épület szintje és a már ott védelmet ellátó csapatok száma határozza meg), és mindkét félnek azonos törzsben kell lennie. Ha minden feltétel adott, egyszerűen várd meg míg a csapatok megérkeznek a barátodhoz:  Miután megérkeztek a csapatok az adott városba, automatikusan elfoglalják a helyüket a barátod Tombojában és ott is maradnak harcolni míg vissza nem lesznek hívva. Ezek után mind az a játékos aki a csapatokat küldte, mind az a játékos akinek a védelmére küldték a csapatokat láthatja majd az egységek aktuális állapotát, visszahívhatja, illetve visszaküldheti a csapatokat a Tambo segítségével:  A "Saját csapatok" fülön láthatsz egy áttekintést az összes csapatodról amit más játékosokhoz küldtél, míg a "Szövetséges csapatok" fülön a te városodat védő külsős csapatok állapotát láthatod.  Amíg a szövetséges csapatok túlélik a csatát addig a Tamboban maradnak és védelmet nyújtanak, amíg vissza nem lesznek hívva.


  Közös támadás


  Hogy több szövetséges együtt indíthasson támadást, el kell dönteni, hogy ki adjon parancsot a csapatoknak, hívjuk őt most csak "vezetőnek". Miután ki lett jelölve a vezető, minden más játékos el kell, hogy küldje a csapatait a vezetőhöz a "Szövetséges védése" küldetésre, ahogy azt feljebb a közös védekezés alatt már leírtuk. Minután minden csapat megérkezett és védekezik a Tamboban, a vezetőnél, ő kiválaszthatja és hozzáadhatja a szövetséges csapatokat a támadáshoz a Csapatok menüpontban a "Szövetséges csapatok" fület választva:  Miután a szövetséges csapatok ki lettek választva a támadás az eddig megszokottak szerint indítható a célpont ellen, és a többi szövetséges és csapataik kiveszik a részüket a harcból:  Míg a támadáshoz ki kell választani egy vezető játékost, nem úgy mint az eddigi csapatmozgatás vagy odaadás során, itt már a résztvetőknek is több irányítási lehetőségük lesz. Bármikor amikor a vezető játékos támadásra küldi a csapataid láthatod azt a Tambo épület ablakában:  Ha nem értesz egyet, azzal amit a vezető játék csinál a csapataiddal, rákattinthatsz a visszahívás gombra és amellett, hogy a csapataid visszatérnek, az aktuális küldetés is automatikusan megszakad.


  Ha a több szövetséges által vívott csata a támadók győzelmével ér véget, a zsákány szét lesz osztva a csatában résztvevő csapatok erőssége alapján. Tehát minél nagyobb egy csapat a többihez képest annál több zsákmányt tud begyűjteni az adott csapatot küldő játékos:  Megjegyzendő azonban, hogy amikor több játékos vesz részt egy harcban akár támadásban, akár védekezésben, nem lesz róla feljegyzés, hogy ki harcolt vagy okozott sebzést elsőként; minden játékos egyenlőként vesz rész a csatában, csak úgy mint az egy-egy elleni harc szabályai szerint. Tehát ha két játékos támad egyenként 10 lándzsással, az általánosságban ugyan olyan, mintha egy játékos támadna 20 lándzsással.


  Mikor érkezik a frissítés?


  A frissítés már elérhető tesztelés végett a béta szerveren és elég hamar érkezik majd ide is ha semmi gond nem merül fel. Reméljük hogy napokon belül mindenki számára elérhető lesz, de jelenleg nincs fix dátum még. Ebben a témában tesszük majd közzé amint lesz pontos dátum ;)


  További kérdések


  Ez a hírdetmény egy kis áttekintést ad a Tambo épület közös harcairól, de ahogy mondani szokták az ördög a részletekben lakik. Kérjük oszd meg itt a kérdéseidet vagy egyéb észrevételeidet a Tambo épületről és megpróbáljuk elmagyarázni a dolgokat amennyire csak tudjuk :)


  Reméljük tetszeni fog ez az újdongás a Tentlanban és természetesen továbbra is várjuk a visszajelzéseiteket.


  Üdv,
  Tentlan Csapat