Posts by Chastiana

  Ziua buna , ai o idee buna , sa stii ca urmeaza sa se puna in practica pe serverele care fuzioneaza , insa nu in ziua fuziunii , in curand , dupa fuziune , vor fii anunturi in legatura cu asta :)

  - Cum atac alt jucator sau un barbar ?


  Mergi pe harta lumii si fa click pe satul pe care vrei sa il ataci , apoi selecteaza optiunea '' Ataca '' ca in imaginea de mai jos:


  http://prntscr.com/g5hoy0


  Un clic pe pictograma Atac va deschide o fereastră cu o prezentare generală a tuturor unităților staționate în orașul tău. Selectaza unitățile cu care doresti să ataci.
  Daca este necesar poti modifica chiar si viteza de deplasare a trupelor tale (optiune premium)


  http://prntscr.com/g5hqwo


  Dupa ce ai facut asta , apasa butonul ''Trimite trupe'' , dupa ce ai lansat atacul poti vedea actiunea in fereastra de activitati:


  http://prntscr.com/g5hvxc


  Făcând clic pe eticheta "Afișați mai multe informații", poți vizualiza mai multe detalii, cum ar fi trupele și resursele, precum și orașul de origine și destinație, cu coordonatele lor respective:


  http://prntscr.com/g5hwul  - Cand lansez un atac , cine ataca primul? Atacatorul sau aparatorul?


  Atacatorul. Dar apărătorul va fi întotdeauna în măsură să reactioneze/apere.


  - Daca atac pe cineva , jucatorul pe care il atac va putea sa vada trupele cu care ma indrept spre el?

  Acest lucru depinde de nivelul de spionaj din orașul tău și de nivelul Turnului de veghe al apărătorului. Pentru a-tiputea ascunde trupele fata de Turnul de Veghe al apărătorului, nivelul tau de Spionaj trebuie să fie cu cel puțin 3 nivele deasupra nivelului Turnului de veghe al aparatorului. De exemplu, dacă nivelul tău de spionaj este de 29, un apărător cu un Turn de veghe de 26 și mai putin nu va putea să vadă tipul și cantitatea de trupe trimise. Dacă, totuși, nivelul Turnului de Veghe al aparatorului este de 27 sau mai mulț, acesta vor putea vedea aceste informații.


  - Pot anula un atac (spionaj/transport trupe sau resurse) pana sa ajunga la destinatie?

  Da , oricand , atata vreme cat misiunea nu a fost indeplinita, cat timp trupele nu au ajuns la destinatie.
  Pentru a anula o misiune apasa pe pictograma de Activitati , aceasta iti va afisa toate misiunile si operatiunile care se afla in desfasurare sau urmeaza sa fie indeplinite. Mergi pe misiunea/activitatea pe care doresti sa o intrerupi si apesi steluta afisata in coltul din dreapta/sus ca in imaginea de mai jos:


  http://prntscr.com/g5lkm8


  Dupa ce ai confirmat anularea misiunii, trupel se vor intoarce la orasul de origine.


  - Cata prada pot lua intr-un raid ?


  Practic, poti lua pana in 40% pentru fiecare raid al tuturor resurselor dintr-un oras sau sat de barbari pe care il ataci. Cu toate acestea, poti crește procentajul de pradă per raid prin cercetarea Astrologiei, deoarece fiecare nivel astrologic oferă 2% extra pradă (poti căuta aceste detalii în Observator făcând clic pe imaginea de cercetare respectivă):


  http://prntscr.com/g5m3an


  - Ce pot face pentru a minimaliza pierderea de trupe?

  Sunt mai multe actiuni pe care le poti urma pentru a minimiza pierderi:


  -Construiește și actualizează templul Itzamna: Templul Itzamna este o clădire în care unitățile deteriorate sunt vindecate. După ce ai construit Templul Itzamna, vei putea vindeca între 8-15% din pierderile tale. Dacă nu ai această clădire, vei pierde trupe care ar putea fi vindecate. În plus, fiecare nivel al Templului Itzamna te ajută să economisesti timp pentru vindecare, deoarece cu cât structura clădirii este mai avansată, cu atât mai puțin timp este necesar pentru a vindeca unitățile.


  - Trimite mai mulți șamani în luptă: șamani vindecă unități deteriorate în cursul bătăliei, ceea ce permite mai multor unități să supraviețuiască până la sfârșitul bătăliei (efectul lor în luptă este definit de factorul de regenerare). Pentru a obține cel mai bun efect de vindecare al șamanilor și, astfel, cel mai mare factor de regenerare de 30%, trebuie să trimiti 10 șamani pe fiecare unitate de luptă. Reține că șamanii nu au nici o influență asupra procentajului de unități deteriorate care ajung în Templul Itzamna după luptă, deoarece șamani vindecă unități deteriorate în timpul bătăliei, nu după aceea.


  - Trimite mai multi quipucamayoc la luptă: aceste unități ajută la creșterea puterii totale a armatei, efectul lor fiind definit de "factorul de acuratețe" care se traduce într-un bonus suplimentar de rezistență. Pentru a obține cel mai bun efect al acestor unități (30% din puterea suplimentară), trebuie să trimiti10 quipucamayoci pe fiecare unitate de luptă.


  - Foloseste factorul de exces de forță: dacă puterea totală (suma puterii tuturor unităților combinate) a unei părți depășește rezistența totală a adversarului, parte cu puterea excesivă va putea să folosească suma depășită sau reziduală În propriul lui avantaj, deoarece va fi aplicat propriilor trupe (până la 99%). În practică, acest factor iti permite să vă reduceți propriile pierderi.


  - Construieste si actualizeaza cladirile care acorda bonusuri trupelor tale: Temazcal (bonus de rezistenta) , Piramida piticului (bonus de rezistenta) si Stele (bonus de noroc).


  - Utilizeazai simulatorul de luptă: cu ajutorul simulatorului de luptă poti optimiza pierderile prin identificarea combinațiilor optime de unități pentru diferite tehnici de luptă.


  - De asemenea, există câteva caracteristici premium, cum ar fi articolele de "supraviețuire" Ahaw, care pot fi găsite în Magazin in secțiunea "Război", care pot fi folosite pentru a reduce pierderile. Cu ajutorul acestor elemente, mai multe unități supraviețuiesc într-o bătălie și pot fi vindecate în Templul Itzamna (între 30% și 100%).

  hello sodalil , to change the founder , you have to set administrator for him/her only , if you have more administrators , cancel them , otherwise someone else could be automatically set as founder , so , you set one administrator in your tribe ..after.. you leave the tribe , so the person you choose to be founder will take your place

  Dragi Ahai !


  A sosit vremea sa va oferim o noua runda de fuzionari. De data aceasta avem o nouă abordare: pentru a împiedica serverele mai tinere care se află în dezavantaj față de cele mai vechi atunci când se produce o îmbinare, ne vom concentra pe fuziuni internaționale mixte, în loc de imbinare a serverelor din diferite naționalități și țări, bazate pe scoruri și competențe. Știm că nu este ceea ce dorește toată lumea, dar, în cele din urmă, credem că va fi mai distractiv în acest fel, așa că sperăm că îi veți da o șansă. Iată ce urmează:


  - Labna (server international ): Joi 10 August , ora 19:00 : Ungaria Calakmul (hu4) + BraziliaCopán (br4) + Bulgaria Сейбал (bgm1) + Cehia Mayapan (cz1) + Romania Mayapan (ro1)

  - Lamanai (server international ) : Vineri 11 August , ora 19:00 : Romania Uxmal (ro2) + Bulgaria Чичен Ица (bg3) + Olanda Uxmal (nl2) + Polonia Calakmul (pl4) + Turcia Chichen Itza (tr3) + Brazilia Xultún (br5)


  Atunci cand serverele se unesc , jucatori din mai multe tari au ocazia sa joace impreuna intr-o singura lume unificata . La ora specificata mai sus , serverele amintite vor fii oprite iar dupa o procedura ce ar putea dura 2 ore (mult mai putin daca schimbarea decurge fara probleme) , un nou server unit va fii pornit unde toti isi vor putea relua jocul exact de unde a ramas , impreuna cu noi jucatori din alte tari.


  Te rugam retine urmatoarele:


  - Un singur cont: pentru a nu incalca regula de multicont , in cazul in care joci pe mai multe servere (care se vo uni) dupa ce fuziunea s-a produs , vei putea juca in continuare doar pe unul din conturile tale. Poti opta , fie sa setezi pe vacanta contul la care vei renunta, fie sa il/le cedezi unui prieten care poate juca , fie sa ne ceri sa il/le stergem.


  (!) Te rugam sa retii : dupa ce fuziunea a avut loc , nici un transfer de trupe sau resurse nu va fii permis din contul pe care ai decis sa il abandonezi catre contul pe care ai ales sa continui sa joci . Neconformitatea este supusă unor sancțiuni pentru multicont.  - Aceeasi adresa de email: in cazul in care joci pe mai multe servere folosind aceeasi adresa de email , doar contul tau cu cele mau multe puncte va fii transferat pe noul server, cele ramase vor fii sterse.Pentru a păstra toate conturile, va trebui să schimbați adresa de email asociată pe fiecare cont pentru a nu se potrivi. Cu toate acestea, reține că în acest caz se aplică puctul de mai sus , așa că fa acest lucru numai dacă doresti să transferi celelalte conturi altor persoane.


  - Acelasi nume de utilizator: daca se intampla ca doi jucatori diferiti sa aiba acelasi nume de utilizator ( de exemplu Moctezuma pe un server , Moctezuna pe altul) cand fuziunea va avea loc , unul dintre nume va fii schimbat automat pentru a evita duplicarea numelor. Vei putea sa iti schimbi numele dupa aceasta (vezi punctule despre perioada de tranzitie)


  - Toate triburile vor fii dezactivate , serverul nou infiintat va lua startul fara triburi formate anterior iar toti vor trebuii sa isi reinfiinteze triburi,toate descrierile si notele vor fii pierdute daca nu sunt salvate intr'un fisier inainte de fuziune.


  - Toate mesajele si rapoartele vor fii descarcate , asigura-te ca nu pierzi mesaje sau rapoarte importante.


  - Toate orasele vor fii relocate aleatoriu dar aproape de centru , pozitia (500:500), toti jucatorii vor fii aproape de alti jucatori. Dacă ai nevoie să iti relochezi orașele după fuzionare, vei putea face acest lucru (vezi punctul de mai jos cu privire la perioada de tranziție).


  - Toate miscarile de trupe vor fii anulate , din acest motiv asigura-te ca opresti orice fel de miscare de trupe inainte de fuzionare , daca nu te poti abtine , nu iti fa griji , toate trupele se salveaza , toate misiunile vor fii anulate.  Perioada de tranzitie.

  Va exista o perioada de tranzitie de 48 ore , timp in care:


  - Atacurile cate ati jucatori sunt dezacticate (nu si la barbari)
  - Sigiliile Canek si Hunacel (disponibile in magazin ) vor fii gratuite in aceasta perioada, asa ca vei putea sa iti schimbi numele tau sau cel al tribului daca doresti.
  - Codec-utile Copan , Tikal si Itzmal (disponibile in magazin) vor fii gratuite in aceasta perioada, asa ca vei putea sa iti relochezi satele unde doresti. Retine ca le poti muta odata la 12 ore.


  Când începe procesul de fuziune, serverul curent pe care joci va deveni indisponibil și, la finalizarea procesului de fuziune, un nou server unit își va deschide porțile. Vei primi un e-mail de confirmare odată ce noul server este disponibil pentru joc.


  Asta este tot!! Mult noroc tuturor , distractie placuta , si nu ezitati sa ne transmiteti daca aveti intrebari despre fuziune :)  Echipa voastra Tentlan!

  - Viteza : Unde pot vedea viteza unitatilor mele ?


  Fiecare unitate are viteza proprie pe care o poti vedea in Templul Jaguarului. Dand click pe imaginea unitatiiti ti se va afisa un tabel cu statisticile , incluzand viteza. Retine ca fiecare unitate isi are viteza proprie , iar trimiterea unei unitati mai lente va afecta toata armata.


  - Este posibil ca trupele sa fie accelerate sau incetinite?

  Ambele optiuni sunt posibile.
  Pentru a-ti accelera trupele poti face urmatoarele:

  - Cerceteaza Natura : fiecare nivel al acestei cercetari iti aduce un bonus de 1% pentru toate unitatile.
  - Foloseste acceleratoare:
  a) Sunt unele acceleratoare
  (de exemplu, + 5%, + 10% etc. viteza unităților) pe care le primesti ca recompensa pentru indeplinirea misiunilor.
  b) Exista sansa de a castiga acceleratoare la Roata Tzolkin
  c) Premium
  - Binecuvantarea lui Xaman Ek: +10% (Pentru a vedea această opțiune, fa click pe pictograma din partea stângă a pictogramei Magazin)
  - Mai exista de asemenea variate optiuni de viteza direct din fereastra de misiuni


  http://prntscr.com/g523in


  Pentru a incetinii pasul trupelor tale , poti selecta una dintre urmatoarele optiuni (premium)


  http://prntscr.com/g5245r


  Aceste optiuni sunt utile daca doresti sa ajustezi timpul de sosire al trupelor tale.  - Incarcatura : de ce unitati am nevoie pentru a transporta resurse ?

  Toate unitatile ( in afara de spioni) au capacitate de transport . Cele mai eficiente unitati de transport al resurselor sunt Polomii (2000 resurse) si Pochteca (10.000 resurse). Capacitatea de transport a fiecarei unitati este afisata in Templu Jaguarului :


  http://prntscr.com/g526f9


  Tocmai am observat , un oras nu poate fii mutat atata vreme cat din el au fost transportate trupe catre alt oras , asa ca , mare atentie sa nu fie miscare de trupe de la sau catre orasul pe care vreti sa il mutati , valabil mai ales celor care vor sa isi mute orasele pe ultima suta de metrii :)) :thumbup:

  Draga Ahau,


  Fie ca ai nevoie sa iti muti satele mai departe sau mai aproape de inamic , weekendul acesta este din partea noastra, deoarece de Vineri 4 Augaust ,ora 01.00 si pana Luni 7 August ,ora 00:59 , toate codec-urile din magazin (codec Copan, Tikal si Itzmal)se vor putea folosii gratuit,ceea ce inseamna ca vei putea sa muti oricare sau chiar toate orasele pe timpul evenimentului. Totusi , orasele se pot muta odata la 12 ore (4 ore in Tenochtitlan), asa ca ,muta-le cu grija.


  Acest eveniment se adreseaza tuturor, mai putin conturilor create dupa data de 3 August.  Distractie placuta si asigura-te ca profiti de eveniment!  Echipa ta Tentlan!


  - Cum stiu ca asupra orasului meu se indreapta trupe inamice
  Fii atent asupra ferestrei de Activitate : daca trupe inamice sau un spionaj este in desfasurarea , icoana va lumina intermitent rosu. Orice fel de miscari de trupe se vor afisa in fereastra de Activitate.


  http://prntscr.com/g3e2s1


  - Pentru ce am nevoie de Turn de Veghe?
  Cu ajutorul Turnului de veghe vei putea vedea trupele ce se indreapta spre orasul tau , incluzand urmatoarele detalii:
  - tipul misiunii:atac, spionaj, transfer de trupe sau resurse etc
  - misiune prietenoasa sau ostila
  - orasul de origine si cel de destinatie
  - tipul si numarul trupelor ce se indreapta spre orasul tau

  - durata si timpul sosirii


  http://prntscr.com/g3f3uh


  - Vad ca se apropie un atac , dar nu pot vedea vedea tipul si numarul unitatilor. Ce pot face pentru a putea vedea acestea?
  Pentru a putea vedea tipul si numarul trupelor ce se aproapie de orasul tau , ai nevoie ca Turnul de veghe sa fie cu cel putin 2 nivele mai inferior nivelului de spionaj al atacatorului. De exemplu : atacatorul are nivelul spionajului de 29 ,Turnul tau de veghe ar trebuii sa aiba minim nivelul 27 pentru a putea vedea trupele ce se apropie. Daca nici asa nu reusesti sa vezi trupele inamice, continua sa imbunatatesti Turnul de veghe

  - Zidul : Cum ma ajuta in apararea orasului ?
  Zidul este primul obstacol pe care inamicul tau este nevoit sa il treaca cand doreste sa intre in orasul tau. Fiecare nivel al zidului are stamina de o anumita putere; cu cat zidul are un nivel mai avansat cu atat mai avansata este si nivelul staminei, ceea ce inseamna ca inamicul va avea nevoie de mai mult efort (si putere) pentru a putea distruge un nivel al zidului. Numai daca distruge un nivel al zidului poat epatrunde in orasul tau . Valorile staminei pentru fiecare nivel sunt indicate in aceeasi cladire si sunt vizibile daca apesi butonul ''Arata mai multe informatii''

  http://prntscr.com/g3fidf


  Nota: zidul doar te ajuta sa iti protejezi orasul ,insa nu te poate proteja in totalitate impotriva unui atac.  - Cum imi pot apara orasul cand cineva ma ataca ?
  Cum Tentlan este un joc de strategie , atacurile reciproce sunt o caracteristica importanta , se intampla ca tu sa fii atacat de alti jucatori . Oricum , sunt anumiti pasi de urmat pentru a minimaliza paguda ce se poate produce in urma unui atac

  1) Nu lasa prea multe resurse la vedere in sat cand nu esti online
  Daca nu este nimic de pradat , este putin probabil ca cineva sa te atace . Pentru asta nu lasa resurse in sat , foloseste-le cand esti online , astfel satul tau nu va parea interesant pentru inamici.


  2) Trimite armata (si resursele) departe de orasul tau.
  Aceasta tactica este utila daca vezi ca trupe ostile se apropie de orasul tau si nu este eficient sa ramai in oras cu trupele si resursele tale pentru ca ai putea fii invins. Asadar aceasta tactica este utila cand stii ca nu vei intra pe joc pentru o perioasd de timp si banuiesti ca cineva te-ar ataca cat timp lipsesti . Sunt cateva modalitati de a-ti tine armata si resursele la distanta de oras :
  - Roaga-ti un coleg de trib sa iti gazduiasca trupele si resursele cat timp lipsesti , si sa le returneze cand esti online, optiune benefica daca coelgul la care apelezi are si o armata puternica si nu este o tinta usoara pentru inamici.
  - ''Tehnica de salvare'' : spioneaza (sau ataca) un jucator inactiv cu punctaj redus sau un sat Barbar de nivelul 1 sau 2
  Scopul unui asemenea spionaj sau atac este ca trupele si resursele sa fie in siguranta , nu pentru a ataca sau a spiona pe cineva.


  Cum sa faci asta


  a) Te duci pe harta lumii si cauti un jucator inactiv cu punctaj redus ( oras cu culoare diferita - gri) sau un sat de barbari de nivelul 1 maxim 2
  b) Selecteaza ''spioneaza'' sau ''ataca''
  (!) Nu se recomanda atacarea satelor de barbari pentru motivul protectie trupelor si/sau resurselor , deoarece se pierde unul din cele 5 atacuri gratuite asupra barbarilor ce se primesc in fiecare zi.
  (!!) Nota: daca selectezi ''spioneaza'' trebuie sa selectezi minim 1 spion
  (!!!) Daca detii Nahuali , opteaza pentru ''atac'' deoarece la misiunea de ''spionaj'' se pierde intotdeauna Nahualul care este trimis in misiune.


  3) Selecteaza unitatile ce vrei sa le trimiti (asiguri)

  4) Ataseaza toate resursele ce vrei sa le trimiti in misiune

  5) Apasa butonul '' Trimite trupe''  Exemplu: daca nu ai posibilitatea sa intrii pe joc timp de 4 ore ,cauti pe harta un jucator inactiv cu punctaj redus sau un sat barbar de nivelul 1 sau 2 aflat la distanta de 2 ore ( 2 ore dus, 2 ore intors ). Deoarece armata ta se misca cu viteza celei mai lente unitati ale tale , este indicat sa atasezi macar o unitate Pochteca sau mai bine o unitate Ek Chuah ca misiunea sa dureze cat mai mult.


  3) Activeaza modul pacific (steagul alb) sau protectia pentru atacuri daca este necesar (ambele sunt optiuni premium).

  Activand modul pacific , iti vei salva armata , nu si resusele . Acest mod pacific poate fii activat in fiecare ora, chiar si atunci cand un inamic se indreapta spre tine , astfel salvezi trupele


  Daca ai nevoie de protectie completa , poti activa una din obiectele Pakal din magazin (12 ore,24 ore sau 3 zile)

  - Exista modalitati de protectie fata de jucatorii mai putenici in joc ?

  Exista mai multe tipuri de protectie a jucatorilor mai mici fata de cei mai puternici.


  1. Protectia incepatorului.
  Aceasta protectie se activeaza automat cand un ocnt nou este inregisrat. protectia incepatorului dureaza pana jucatorul atinge pragul a 2400 puncte .Daca pragul de 2400 puncte nu a fost atins in decursul a 5 zile de joc , protectia se pierde.
  Protectia iincepatorului se pierde automat in urma unui atac asupra unui alt jucator dar nu in cazul barbarilor.


  2. Protectia fata de jucatori mai puternici cand incearca sa efectueze un atac repetat asupra ta
  Dacă un jucător atacă un alt jucător al cărui scor este de 75% din scorul atacantului sau mai mic și câștigă bătălia, apărătorul va primi o protecție în următoarele 12 ore fata de atacurile acelui jucător. De exemplu, dacă atacatorul are 10.000 de puncte, aparatorul nu trebuie să aibă mai mult de 7.500 de puncte, astfel încât protecția respectivă să poată fi activată.
  Nota:
  - Aceata protectie nu se aplica asupra satelor de barbari
  - Aparatorul trebuie sa fie un jucator activ
  - Aparatorul este protejat doar fata de jucatorul care deja l-a atacat (nu este o protectie fata de atacurile altor jucatori)
  - Atacatorul trebuie sa castige batalia (sa nu anuleze misiunea de atac inainte ca acesta sa se indeplineasca)
  - Aparatorul nu trebuie sa atace atacatorul atata timp cat se afla sub protectie (de 12 ore ), altfel protectia va fii dezactivata.  3. Atacul sau spionajul nu sunt posibile.
  Nici un atac sau spionaj asupra un jucator mai mic (sau mai mare) de peste 10X nu este posibil .

  Dragi Ahai!


  Este vremea din nou sa ne bucuram de Cristalele Bacab! Acest eveniment consta in gasirea de Cristale misterioase si de diverse culori in


  satele barbare pe care le atacati. Dupa colecatarea lor , cat mai multe cu putinta , vor putea fii transformate , fie in Luptatori Amazoni


  sau Nahuali , fie pentru festinele Kantepec sau Oracle.


  Cristalele se vor reactiva din data de 1 August 2017 pana in data de 31 August 2017. Mai multe detalii gasiti la linkul :


  Cristalele Bacabs


  Distractie placuta si nu ezitati sa atacati barbarii zilnic !  Echipa Tentlan!

  Capacitatea cladirii Tambo


  Capacitatea Tambo este definită in functie de numărul de trupe pe care o structură tambo o poate deține. Capacitatea maximă de tambo este limitată la 15 trupe aliate:
  http://prntscr.com/g1huds  O trupă poate fi alcătuită din mai multe unități: de exemplu, o trupă poate fi la fel de mare ca 1.000 de războinici jaguari sau poate cuprinde 1.000 ek chuahi și 100
  războinici vultur etc. Pentru a fi considerată o trupă, toate unitățile trebuie să fie trimise împreună  Fiecare nivel tambo permite staționarea / primirea unei trupe aliate. Astfel, cu cât este mai mare nivelul de expansiune al tambo-ului, cu atât mai multre trupe aliate pot fi staționate / primite.


  Trupele aliate: o trupă pe jucător pe oraș (pe tambo)


  - Fiecare jucător poate trimite câte o singură trupa pe oraș (așa cum este definit mai sus, o trupă poate fi alcătuită din mai multe unități). Pentru a trimite o a doua trupă în același oraș / același tambo, trupele deja staționate în acel oraș trebuie să fie retrase mai întâi. Aceasta înseamnă că poti găzdui o singură trupa aliată a aceluiași jucător la un moment dat și reciproc. - Este posibil să trimiți asistență în mai multe orașe ale unui aliat în același timp: de exemplu, tu (jucătorul A) poți trimite o trupa din orașul tău A1 în orașul B1 al aliatului tău (jucătorul B), apoi o altă trupa la orașul său B2, o armată la orașul B3 și așa mai departe.


  - Nu există restricții cu privire la tipul de unități pe care le puteți trimite prin opțiunea de apărare a aliatului : chiar dacă un jucător nu poate recruta anumite unități pe cont propriu, aceștapot primi astfel de unități prin tambo.

  Trupele aliate: statistici si bonusuri


  În general, fiecare trupă aliata își va menține propriile statistici și bonusuri și nu va adopta statisticile / bonusurile gazdei, adică a jucătorului care primește trupe aliate in tambo. De exemplu, dacă un jucător activează Festinul de foc (> 100%), bonusul de forță se va aplica tuturor trupelor sale, inclusiv celor staționate în afara orașului, in tambo-ul altui jucător. De asemenea, rețineți că acest bonus de rezistență se va aplica numai trupelor acelui jucător, nu altor trupe stationate in tambo-ul cuiva. Numai viteza unităților și consumul de porumb depind de jucătorul gazdă

  a) Factori si statistici determinate de trupele detinatorului (jucatorul care transfera suport)


  La sosirea in tambo a unui aliat, bonusurile proprietarului trupei (expeditor) se aplică trupelor sale- Stamina: este determinată de nivelul cladirii Temazcal / orice alt bonus de rezistență, dacă este disponibil, de proprietarul trupei.- Forța: este determinată de orice bonus de rezistență a expeditorului (sceptrul Kan, binecuvantarea Balam , festinul de foc , Piramida Piticului)- Incarcatura : orice bonus de marfă disponibil oricărei trupe aliate este un bonus activat de către proprietar, propriilor trupe.- Noroc: fiecare trupă aliată are propriul său factor de noroc (determinat de Stele, bonus de noroc dacă este disponibil și un factor aleatoriu) al proprietarului trupei.- Obiecte Ahau (supraviețuitori 30% / 50% / 100%): în cazul în care proprietarul trupei activează un element Ahau, acesta va fi valabil pentru toate trupele sale, inclusiv pentru cei din afara orașului, în timp ce își apără aliații. Cu toate acestea, atunci când activează aceste elemente, se aplică trupei jucătorului care le activează, nu altor trupe ale altor jucători staționați la același oras.

  b) Factori determinati de gazda:

  - Viteza: dacă gazda activează festinul fulgerului și / sau orice alt bonus de viteză, toate trupele aliate se vor mișca la viteza gazdei.

  - Consumul de porumb si Stamina: Din moment ce trupele aliate consumă porumbul gazdei, odată localizate in tambo, doar rezervele de porumb ale gazdei pot influența valorile de rezistență ale trupelor aliate, în cazul în care gazda va ramane fara porumb și trupele staționate în orașul său vor pierde în timp din rezistenta.- Simulator de lupte: Rețineți că atunci când utilizați simulatorul de luptă pentru simulări de atac comune, nu veți putea introduce bonusuri acordate de clădiri / cercetări / sărbători ale fiecărui aliat. Numai bonusurile unui atacator și ale unui apărător pot fi introduse în simulatorul de luptă pentru a simula rezultatele luptei.

  Tambo blocat


  Pentru a împiedica alți jucători (din tribul dvs.) să vă trimită trupe, puteți activa opțiunea tambo blocat: accesați "profilul utilizatorului", faceți click pe săgeata din meniul derulant și selectați opțiunea "Tambo blocat" din opțiunile disponibile


  http://prntscr.com/g1iq38


  Cand optiunea Tambo blocat este activată, jucatorul blocat nu vă va putea trimite trupe prin tambo. Poate doriți să activați această opțiune pentru a împiedica alți jucători să utilizeze nivelul tambo și astfel să vă blocheze tambo-ul, deoarece este permisă doar o singură trupa aliata pentru fiecare nivel tambo.În plus, ar trebui să țineți cont de faptul că, de fiecare dată când are loc o bătălie, toți participanții primesc în mod automat un raport de luptă, în care sunt enumerate toate trupele. Pentru a împiedica un jucător să vă trimită unități prin intermediul tambo doar pentru a primi un raport de luptă, puteți activa opțiunea Tambo blocat.

  Sprijin si porumb - De fiecare dată când trimiteți trupe în alt oraș al unui jucător, trebuie să plătiți porumb pentru 2 drumuri,dus - intors , porumb care este dedus din rezervele dvs. de porumb în ambele sensuri chiar în momentul trimiterii sprijinului, la fel cum se întâmplă în cazul oricărei misiuni de miscari de trupe (atac, spionaj , Etc.). Astfel, atunci când vă rechemati trupele, nu se plătesc costuri de porumb, deoarece ele au fost deja plătite.- În timp ce trupele aliate sunt staționate la tambo-ul altui jucător, acel jucător furnizează porumb pentru toate trupele. Dacă este necesar, jucătorul care trimite asistență poate trimite și porumb împreună cu trupele sale, care vor fi livrate in depozitul destinatarului.

  Rapoarte lupte&spionaje

  Rapoarte de batalie: toti participantii la o lupta vor primii un raport de lupta.


  http://prntscr.com/g1ixck

  Rapoarte de spionaj: Când spionezi un alt jucător, vei primi informații despre toate trupele din orașul acelui jucător, deși nu vei ști ce trupe sunt trupe aliate și care sunt trupele sale. Raportul de spionaj va arăta trupele ca și cum toate trupele staționate in oraș ar apartine acelui jucator.

  2. Aparare: Cum sa oferi si sa primesti ajutor.

  Pentru a trimite ajutor într-un oras al unui jucator aliat, accesați harta lumii, selectați orașul jucătorului pe care doriți să îl sprijiniți și selectați opțiunea "Apara Aliat" fie prin harta lumii, fie prin fereastra de comenzi de misiuni.


  http://prntscr.com/g1fwey


  http://prntscr.com/g1fxm5


  Apoi se completeaza numarul unitatilor de trimis ca sprinjin dupa care se apasa butonul de ''Trimite trupe''.


  http://prntscr.com/g1g02o


  Odata ce trupele ajung in oras se vor caza automat in Tambo ,pregatite de lupta pana in momentul in care sunt rechemate sau trimise inapoi de catre aliat.  Cum sa rechemi trupele tale sau sa trimiti inapoi trupele aliatului.

  - Pentru a trimite inapoi trupele unui aliat , mergi la cladirea Tambo , apasa pe butonul ''Trupe aliate'' iar mai apoi apesi butonul ''Trimite inapoi''. Dupa ce faci asta ,trupele se vor indrepta inspre orasul aliatului.

  - Pentru a rechema trupele personale , mergi la Tambo , apesi pe ''Trupele mele'' , apoi pe butonul ''Recheama'' , dupa ce faci asta trupele tale se vor intoarce in
  orasul tau.  3. Atacuri comune

  - Cum sa trimiti un atac comun


  1. Pentru a lansa un atac comun asupa unui jucator , mai intai se alege gazda .


  2. Oadata aleasa gazda atacului , toti aliatii vor trimite trupe colegului care va fi gazda atacului sub forma ''Apara aliat''

  3. Odata ce toate trupele se afla in cladirea Tambo a gazdei , gazda va selecta participantii la atac din cladirea Tambo apasand butonul ''Trupe aliate''


  Nu se pot selecta doar un anumit fel de armata din trupele aliatilor , doar grupul intreg de trupe poate fii selectat. De exemplu , daca o trupa contine 100 luptatori jaguar , 10 atlanti , 5 ek chuah si 3000 lancieri holcan , doar intreaga trupa foate fi utilizata.


  http://prntscr.com/g1gwis


  Pentru a adauga trupe aliate , gazda trebuie sa selecteze feresetrele cu unitati din fereastra de misiune si mai apoi sa selecteze trupele ce vor lua parte la atacul comun.


  4. Apasa butonul de trimitere trupe pentru a incepe atacul.


  Cand trupele participantela atac sunt pe drumul catre tinta asa cum au fost trimise de catre gazda , toti jucatorii care participa cu trupele lor vor avea capacitatea de a urmarii miscarile de trupe ce apar in fereastra din cladirea Tambo unde de asemeneea sunt afisate jucatorul tinta si orasul tinta:


  http://prntscr.com/g1gzzr


  Daca oricare dintre participanti nu mai doreste sa finalizeze atacul , poate anula in orice moment misiunea prin butonul ''Anuleaza'' iar lupta va fii anulata.  - Atacurile comune și regulile de protecție împotriva atacurilor  Regulile de protecție a atacurilor care se aplică atacurilor unu la unu, se aplică în același mod atacurilor comune, și anume:


  a) este imposibil sa ataci sau sa spionezi alt jucator daca diferenta de puncte este de 10 ori mai mare sau mai mic .


  b) protectia de 12 ore împotriva atacurilor repetate în cazul unei diferențe de scor de 75%. Acest lucru înseamnă că atunci când atacăm cu trupe comune, scorul trupei comune este considerat a fi echivalent cu scorul celui mai puternic jucător care participă la atac, inclusiv scorul gazdei.


  Exemplu : Jucătorul A (gazda) are 100.000 de puncte; Jucătorul B (50.000 de puncte), jucătorul C (200.000 de puncte) și jucătorul D (95.000 de puncte) participă la un atac comun. La lansarea atacului, limitele pentru jucătorul C (cel mai puternic jucător cu 200.000 de puncte) se vor aplica tuturor trupelor aliate.  Protecție împotriva atacurilor (articole "Pakal"):


  Rețineți că dacă activați protecția împotriva atacurilor, nu veți putea primi asistență prin intermediul tambo. Același lucru este valabil și în cazul invers: cu protecția atacului activată, nu puteți trimite suport pentru tambo-urile altor jucători.


  - Distribuirea pagubelor


  Atunci când mai mulți jucători participă la o bătălie, atât pe partea atacantă, cât și pe cea defensiva, nu există nici o preferință în ceea ce privește cine luptă sau suporta daune în primul rând; Toți jucătorii sunt implicați în mod egal, conform regulilor de lupte unu-la-unu. Astfel, doi jucători care atacă cu 10 lancieri sunt, în general, echivalenți cu un jucător care atacă cu 20 de lancieri.


  - Prada

  Daca se castiga o lupta comuna , cu mai multi participanti , prada va fii distribuita în funcție de puterea fiecărei trupe care a contribuit la luptă. AStfel , cu cat sunt mai puternice trupele , cu atat se va colecta o prada mai insemnata.


  http://prntscr.com/g1hc76


  Atunci când trupele aliate se întorc la tambo-ul gazdei, lele nu își lasă pradă în orașul gazdei, ci o păstrează până când sunt chemați sau trimiși înapoi în orașul lor de origine. Singura excepție este trupa gazdei, care după întoarcerea de la un atac comun își lasă prada direct in oras.


  Daca unele trupe nu sunt rechemate sau trimise inapoi de catre gazda , si participa din nou la o lupta comuna aceștia vor folosi capacitatea de încărcare în repaus (dacă și atâta timp cât sunt disponibile) pentru a-și transporta prada.


  Daca nu exista capacitate de incarcare nici o resursa nu poate fii pradata , acea parte va ramane in orasul aparatorului . Rețineți că capacitatea de încărcare nu este combinată pentru toate trupele aliate, ci aplicată separat fiecăruia dintre trupele participante. Nici gazda, nici alt participant nu vor primi un surplus de resurse dacă un alt participant nu are suficientă capacitate de încărcare pentru a-și purta ponderea de pradă.


  Nahualii si Luptatorii Amazoni: aceste unități nu vor fi împărțite între jucătorii care au participat la un atac comun, ci se vor alătura armatei jucătorului care a trimis cea mai puternică trupă.  - Satele Barbare

  Când se ataca satele barbare prin tambo, întotdeauna gazda primește o piatră de Amber. De asemenea, numai gazda va pierde o lupta din cele 5 permise zilnic, în timp ce ceilalți participanți la lupta nu vor pierde nici una din cele 5 raiduri zilnice gratuite; Prada este întotdeauna distribuită proporțional cu puterea fiecărei trupe aliate, așa cum este descris mai sus.

  1. Caracteristici generale si functii.


  - Elemente de interfata


  - Cerinte


  - Functii


  2. Apărare: cum să oferi si sa primesti suport.


  3.Atacuri comune.


  - Cum functioneaza


  - Atacuri comune si regulile de protectie impotriva atacurilor


  - Distribuirea pagubelor


  - Pradă

  - Satele Barbarilor


  4. Informatii suplimentare.


  - Capacitatea cladirii Tambo


  - Trupe aliate: statistici si bonusuri


  - Blocare Tambo


  - Suport si porumb


  - Rapoarte ale luptelor si spionaje

  1. Caracteristici generale si functii.

  Cladirea Tambo este necesara pentru atacurile comune sau aparare alaturi de colegii din trib.


  - Elemente de interfata

  Vei gasii 2 butoane in cladirea Tambo : ''Trupe Aliate'' si ''Trupele mele''


  (1) Trupe Aliate: aici gasesti trupele aliatilor tai stationate in orasul tau.


  http://prntscr.com/g1e0xe


  In exemplul de mai sus exista 1 Trupa aliata stationata in Tambo


  - O trupa apartinand jucatorului Terqua , din orasul Perla , 1.141 unitati.


  (2) Trupele mele: aici se afla trupele personale aflate in cladirea Tambo a orasului prietenului tau .

  http://prntscr.com/g1e586


  In acest exemplu , trupele jucatorului MoiRa are 1 trupa stationata in afara orasului.


  Trupa asigura suport jucatorului ''Terqua'' in Perla , 2.039 unitati.


  http://prntscr.com/g1eybj


  In acest exemplu , jucatorul "Ek Holmul" are 4 trupe stationate in afara orasului.


  - prima trupa listata asigura suport jucatorului "Sak Nikté" in orasul Coco Place cu 1 unitate


  - a doua trupa asigura suport jucatorului "Kinich Balam" in orasul Nakbe cu 12 unitati.


  Cea de-a doua trupa tocmai se deplaseaza catre Chichen Itza (un oras ce apartine jucatorului itzamal), la comanda jucatorului Kinich Balam care hosta in cladirea


  Tambo trupele acestuia. Trupele vor ajunge in Chichen Itza in 1 min. 39 sec.


  - Cerintele cladirii Tambo

  Pentru a putea beneficia de cladirea Tambo trebuie sa indeplinesti urmatoarele criterii


  - Ambii jucatori trebuie sa faca parte din acelasi trib


  - Ambii jucatori trebuie sa aiba cladirea Tambo in oras


  - Destinatarul trebuie sa aiba suficient spatiu in cladirea lui Tambo


  - Cum funcioneaza

  - Daca doresti sa oferi sprijin unui coleg prin cladirea Tambo , deschide fereastra misiunilor si selecteaza unitatile de trimis. Dupa aceasta selecteaza locatia


  unde trebuie trimise trupele , apoi selecteaza felul misiunii ''Apara aliat'' , mai apoi apesi Trimite trupe. Trupele astfel trimise vor ajunge la destinatar sub forma


  de sprijin in cladirea Tambo.


  - Trupele trimise ca sprinjin pot fii folosite doar pentru atacuri sau aparare , nu pot fii folosite in misiunile de spionaj si nici nu pot fii transferate unei terte


  persoane.


  - Transferul trupelor prin cladirea Tambo nu va aduce modificari ale punctajului nici unuia dintre jucatori si nici nu vor exista notificari catre terte persoane despre


  transfer.


  - "Proprietatea" trupelor trimise prin Tambo rămâne întotdeauna a expeditorului: nu va avea loc transfer de trupe sau donație: Suportul este "închiriat" de către


  expeditor pentru un scop (apărare sau atac comun).


  - Poti rechema trupele tale oricand prin Tambo chiar si atunci cand trupele tale se afla in misiune de atac comun (in cazul acesta atacul va fii anulat).


  - Prada va fii distribuita in functie de puterea fiecarei trupe care a luat parte la atac.
  First part about Tambo is done :) more to come

  :)) that is happening to me ..too ... 2 dear friends of mine kill me everytime i have some troups :))) no worries .. every week i start all over again..and again ... and again :))