Posts by Hapcika ^^

  Sziasztok megint!


  Van egy dolog ami nem értek: a mozgó seregek hihetetlen mennyiségű kukoricát visznek magukkal és emésztenek el egyetlen gombnyomásra, de ha a városban ahonnan indultak elfogy a kukorica, a kukorica hiány miatti kitartás csökkenés rájuk is kihat. EBBEN mi a logika??? X/


  Ha már olyan sokat fogyasztanak, játékteknikai szempontból ez nem fair, a valóságszempontból pedig röhejes! Annyi kaját visznek magukkal egy útra amennyiből egész életükben megélnek! Fölösleges ezen kiakadnom? Szerintem nem. Ha már ennyire értelmetlen a kaja rendszer, kicsit csökkenhetne az alapvető mozgatási költség, és/vagy ezt a problémát sem ártana kiküszöbölni...


  De persze, gondolom ez a panasz ugyanannyit fog számítani a játék fejlesztőinek mint a többi, úgyhogy ne is törődjetek velem. Igazából viccből van ez a kategória.

  ÜDV MINDENKINEK! X/


  Keresek aktív játékosokat a nemzetközi Akatlan szerveren alapított törzsembe! Olyan játékosok visszajelzését várom akik nem visszakoznak ha Harci feladat elébe kerülnek, és akik naponta legalább egyszer felnéznek a játékra és abban az időben hajlandóak csapatmunkát vállalni (akár egy háború kitételeinek megfelelően is). Ezen elnéptelenedő játék felhasználóit szeretném még egy utolsó erőbedobásra sarkallni annak érdekében, hogy izgalmasabbá tegyük a Tentlant, legalább Mi nekünk Magyaroknak, ha már a tervezők is lemondtak rólunk (és ez alatt elsősorban nem a láthatatlan Tentlan Team-et értem) !


  Nem tudom fölösleges-e most ezen a szövegen körmölnöm, de a lassú unalom nem ad értelmet egy böngészős online játéknak, s bár Ő nem hiszem hogy gondolta volna, lesz egy ilyen online közösség, de Árpád színeit itt is lobogtatni kell! >__< !!!


  Köszönöm a figyelmeteket ( még annak is, akinek édes-mindegy ez az egész ) :!:

  Fúha lehet nagyon elkéstem a válasszal és okoskodni sem akarok itten csak mondom, HA még aktuális, hogy a támadó és védő seregnek egyaránt fontos a támadás és kitartás, mert amikor összecsapnak konkrétan gyepálni kezdik egymást :D A harc több körből áll, ha jól tudom akkor ötből, így öt roham áll az íjászok rendelkezésére ledönteni a falat. Ami pedig a struktúra funkcióját illeti.. gyakorlatilag csak annyi a feladata a falnak hogy egy seregnyi polomot ne lehessen ráküldeni katonák városra hogy megpakolják magukat, mert a támadó ha nem jut át a falon az öt kör alatt, el se kezdődik a támadók és védők közti megmérettetés - márpedig sokan csak polomot küldenének, pl. a sikeres támadás után időzítve egy másodperccel hogy a leütött sereg után vigyék a maradék nyersit is... Szerintem is kicsit gyengus a fal teljesítménye, én például nem fejlesztettem tovább a 10. szintnél, mert egyszerűen nyersanyagpazarlás - ennyi polomot úgyse küld senki a falra xD Egy igazi támadásnál a fal egy kör alatt leomlik, sőt talán még abban az egy körben elkezdődik a csata tehát lehet eredménye sincsen (Talán nyerünk 1 kört).


  Ennyi infót tudtam most kipréselni magamból, szó mi szó: Van még mit fejleszteni ezen :)

  Üdv ismét mindenkinek! ^^


  Arról szeretnék tudakozódni (főleg az adminoktól) hogy várható-e a közeljövőben valami turbós magyar szerver indulása? Vagy valami összevonás esetleg, ami nem egy új nemzetközi szervert alkot? Nagyon várok egy új szerverre, ami magyar lesz és nem nemzetközi.
  Valamint azt is szeretném kérdezni, hogy várható-e bármi változás a játékban, mert fejlesztésekre is vevő vagyok :D Csak mert nem tudom folytassam-e a játékot, hiszen minden szerver kezd elnéptelenedni a kezdeti roham után, a nemzetközi szervereken pedig elég nehéz a kommunikáció. És ha nem következnek fejlesztések kénytelen leszek átvándorolni a klánháborúra... -.-


  A válaszokat előre is köszönöm :)

  SZIASZTOOOOOK :!::!::!:


  Eljött hát 2017. December 31.-e, és mivel én se leszek már sokat gépnél, még most megragadom az alkalmat hogy BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNJAK MINDENKINEK!!!


  Tudom kicsit néptelen a Tentlan, de akik MÉG itt vannak legalább összetartanak, hogy barátságos környezet legyen a mienk :D


  További jó játékot, Boldog Újévet, Kellemes ünnepeket, Utólag (bár lekéstem :D ) Boldog Karácsonyt - és érezze mindenki jól magát családjával ezeken a remek napokon :thumbsup:

  Elnézéseteket kérem, elcsúszott valami a számolásnál de már kijavítottam. A táblázatba rossz számot írtam azelőtt, most már a korrekt eredmény látható.

  Mondtam is haveromnak, hogy milyen ciki dolga lehet már a holcanoknak ha napok óta lovagolnak erre egy gyalog kém simán lefutja őket oda vissza tíz perc alatt xD

  Üdvözlet a Tentlan fórumnak s fórumozóinak!


  Volna nekem egy fejlesztési javaslatom. Jó volna egy Építési Térkép, amin be van jelölve az épületek "térképe", ami mutatja hogy melyik épülethez melyik másik szükséges hanyadik szinten, avagy milyen kutatások stb... és ami megmutatja hogy milyen nyersanyagból és mennyit kér, minden megépíthető szintjén. Amivel könnyedén ki lehet igazodni az infrastruktúra fejlesztésében, valamint a nyersanyag költségeket előre számításba lehetne venni, hogy a játékosok terveik szerint gazdálkodhassanak erőforrásaikból. Idézek egy témát:


  Üdv. Feltűnt,hogy a játék elején nem igazán van jelölve sehol,hogy a borostyánkő a Tzolkin keréken kívül másra is jó lenne.Még azon belül a Súgóban is csak a pörgetésre való használatáról van szó. Semmi figyelemfelhívás,hogy a borostyánkőre szüksége lehet a későbbiekben a falvak alapításához. Szegény kezdő játékos, vagy régről visszatért egyed meghökkenve veszi majd észre és ezért csúszik majd 2-3 napot az új falu alapításával. :) Ezen kellene javítani , valami kis szöveges figyelmeztetést, vagy megerősítést kérni a Tzolkin kerék pörgetésénél ,melyben leírja,hogy új falvak alapításához szüksége lesz még rá azték barátunknak. :) Köszönöm. :)


  Többek között ez is egy ok arra, hogy a játékosok előre számításba vehessék az épületeik leendő építési/fejlesztési költségeit. Ezt a térképet persze át lehetne vinni az egységek és kutatások szintjére is, hogy egy "családfához" hasonlatos szerkezetű útmutatóval tájékozódhassunk a Tentlanban esedékes és eljövendő fejlesztésekről.


  Az idézetem a "Borostyánkő" c. topicból származik, sairey írása, és teljesen egyetértek vele, én is csúsztam sajnos az első városalapításommal emiatt pár napot, és bár ez nem egy versenyjáték, szerintem nagyon is sokat számít.

  Szerintem az elitebb egységeket éri meg legyártani. Ugyanis a jobb minőségű katonák gyorsabbak, kevesebb veszteséggel térnek vissza, és kevesebb kukoricafogyasztásukkal sokkal erősebb seregeket lehet elküldeni, mintha a tonna emésztésű és gyatra holcanokat vagy atlatl vadászokat küldenénk.


  -Tegyük fel hogy egy órányi útra küldjük az atlatlokat.
  - Elküldünk tehát 20.000-et, ami összesen (az út pontos hossza 1 óra 2 perc és 16 másodperc) 129 millió 142 ezer és 302 kukoricát kér, ezért cserébe 160.000 harcierőt, és 3 millió kitartást visznek magukkal.
  -Míg a sasok egy ekkora utat csupán 51 perc 53 másodperc leforgása alatt megtesznek, és ugyanennyi kukoricáért kb. 14 ezer és 118 sasharcos indulhat útnak, amik összesen 21 millió 177 ezer harcierőt és 183 millió 534 ezer kitartást visznek.


  A leegyszerűsítés kedvéért táblázatot készítettem:  Egység Érkezési idő Fogyasztás Harcierő Kitartás Melyik a jobb?
  Atlatl vadász 01:02:16 129.142.302 16.000.000 30.000.000
  Sasharcos 00:51:53 129.142.302 21.177.000 183.534.000 ---]-Ez itt!-[---  Tehát ugyanannyi kukoricáért az erősebb egységek gyorsabban megérkeznek, több erőt és több kitartást "visznek", így ugyanannyi fogyasztásért egy gyorsabb és hatékonyabb sereget indíthatunk útjára.
  Tehát a hadsereg modernizációja egyben csökkenti a magas kukoricafogyasztás okozta problémákat is ^^


  U.I.: a Sasharcosok mennyisége kicsit talán pontatlan, tévedhettem kb. plusz vagy mínusz eggyel, a kukoricafogyasztásból mértem ki (sajnos még nincs ennyi katonám, de én is inkább ezekre álltam rá)

  Hali!


  Fejlesztettem egy szinttel a diplomácia tudományomat, de az egyik városomban nem lettek olcsóbbak az egységek. Ugyanannyit kért el a sasharcosaimért mint azelőtt. Segítséget szeretnék kérni! Egyrészt mert sok nyersi úszik el, másrészt mert nem tudom ezt hogyan kell megoldani :|
  Frissítettem, kiléptem és újra beléptem, de semmi változást nem tapasztaltam. És most drágán kell toboroznom mert nagyszabású sereggyártásba kezdtem bele :(

  Igazad van, a magyar tentlan fórum kezd dögleni >< Még a családbarát, és kevésbé humoros szövegemre se reagált senki semmit, bármit is írok, az siket fülekre talál... tényleg elég gáz a helyzet soichi. hdede még írja a híreket, más miatt lehet ő se lép már fel...


  A kétszer főzött karalábéba már ! ><

  Szia!


  Ez így szép és jó, de véletlenül nem egy másik böngészős játékból (mondjuk a travianból) vetted ezeket az ötleteket, vagy az Ogame-ből? Azzal amit mondasz csak annyi változna hogy ez a játék is ugyanolyanná válna mint a többi. Ez nem Travian! A Tentlan szerkesztőség még kreatívan egy új rendszert talált ki, te pedig ezzel azt mondod hogy változzon Klánháborúvá. Ott is lehet játszani, de ezek az aztékok és egy másik játék. Ha az kellene, a KH-val játszanék s nem ezzel.


  Némi újítás valóban ráférne a játékra, de nem olyanok amik elvennék az egyediségét.

  Sziasztok!

  Van egy kis problémám... ami égető!

  A helyzet az hogy - gondolom mindenkinél - egy idő múlva minden üzenetet és értesítést töröl a szerver, ami nem csak hogy tárhelyet takarít meg, de még meg is nehezíti a játékot, hiszen vannak olyan jelentések/üzenetek amiket direkt hagyok meg és nem szeretném hogy törölje a játék (például, khm [!], a levelezéseket) . Ezt meg lehetne változtatni? És ezt most az adminisztrátoroktól kérdezem, ugyanis szükségem van azokra amiket meghagyok, mert fontos jelentőséggel bírnak és nem mindig megoldható egy következő kémlelés ugyanarra, csak mert az jelentést törölte a szerver. Tudom hogy ennyi idő múlva úgy is elavul az infó, de egy hasznos alapot adhat és ami kell az kell >< , főleg a két játékos közötti privát beszélgetések. Talán nem ide kellett volna ezt írnom [ez esetben elnézést kérek], de ez az oldal van megfelelően szem előtt ahhoz hogy biztos felfigyeljenek rá, pm üzenettel meg nem szándékszom senkit sem zaklatni ><

  Szerintem Panna igenis jól mondja nyusz-nyusz! Már csak azt kellene hozzá csapni mint tortához a marcipánt, hogy mérsékeljék a gyengébb játékosokkal szembeni védelmet. Most 1.000.000. pontos támadhat 125k pontos játékost is, és az nagyon nem fair >< . Ha ezen alapkövön túltennénk, úgy több értelmet nyerne megannyi új reform ebben a játékban.


  Hapcika voltam: adás vége ^^

  Figyelem! Közérdekű közlemény közszemlére következik!


  Megjelentem, mert már tuti volt hogy ide jövök. Valami el van répázva. Nem is kicsit, hanem nagyon! A nyúl társadalom nevében szólok: Tiltakozunk nyusz-nyusz!


  Az utóbbi évezredekben a nyuszi csupán két téren tartozik a civilizáció figyelmébe: egy, mint háziállat - a legcukibbak mi vagyunk ^^ - , és kettő: mint pörkölt! Neeeeeem! ><


  Szóval tiltakozunk hapsikáim! Hölgyeknek csak annyit mondok: helyzet van!


  Hat fontos dolog felett térünk napirendre:


  1.pont : mint természetben élő állatnak, nekünk a környezetvédelem a legfontosabb, és fájdalmas mikor elszakítják tőlünk a zöldet. Egy mondatban: Legalizálják a füvet!


  2. pont: Kevesebb tapi, több répa!


  3. pont : Tojunk a hagyományokra!! - egyébként meg mi közünk a tojáshoz???


  4. pont : nincs nyúlka piszka!


  5. pont : Nem edénybe, járókába! Inkább a babák mellet van a helyünk, mint egy fazék belsejében! ><


  6. pont : Követeljük, hogy kultúránk ősi harcosait is adják hozzá a játékhoz, hiszen az emberek fejlődéséhez nagyban hozzájárult az ősi tapsifüles kultúra, mely embereknek adta a Répát ( még az aztékok idején ) !


  Ezen hat pontot kéretik átolvasni és változtatni a hozzáálláson, bolyhos dinasztiánk újra felvirágoztatását elősegítendő!


  Táviratot olvastak:
  Köszönjük a figyelmet ^^!