• proszę o czytelne wyjaśnienie mechaniki szpiegowania . Obecnie nie wiem na czym to polega . Zrobili żeśmy w plemieniu test , wynik był zaskakujący.
    Gracze ze zbliżonymi badaniami , agresor wysyła jednego szpiega , obrońca ma ich 100 . Wynik - do agresora wraca ten pojedynczy harcerzyk , w rapku jest ze nic nie zobaczył . U obrońcy pokazał sie rapek ze wioska została przeskanowana , nie ma podane ilości szpiegów ani co zobaczyli

• Informacja o szpiegostwie znajduje się w FAQ (jeszcze w wersji angielskiej) http://forums.pl.tentlan.com/i…d/10-8-3-Szpiegostwo-ANG/

']- What are the factors that determine how much information I can receive about my opponent?

The amount of information obtained and visible in the espionage report depends on:

1) the espionage levels difference of both players and

2) the amount of spies sent. Note that the higher the espionage level of the opponent, the more spies must be sent so that you can receive a detailed espionage report.

Ilość informacji, które można pozyskać w raporcie zależy od różnicy poziomów samego badania oraz ilości wysłanych szpiegów. Jeśli przeciwnik ma Szpiegostwo na wysokim poziomie, trzeba wysłać zdecydowanie więcej szpiegów.

• Pytanie dotyczy poziomu szpiegostwa. Jeżeli poziom przeciwnika jest niższy od mojego np. ja mam 31 a on 25 to czy jest on w stanie mnie zeskanować? Z informacji wyczytanych na forum wynika, że nawet jeżeli ma niższy poziom to może on po prostu wysłać dużą ilość szpiega i "przebije się" do mnie pomimo, że ma o 6 niższe badanie szpiegostwa. Takie działanie systemu powodowałoby absurd. Po co inwestować w badanie szpiegostwa. które jest drogie, skoro mogę naprodukować ze 2000 szpiegów (są tani i szybko się ich robi) i i tak sprawdzę co ma przeciwnik, który inwestował w badanie szpiegostwa. Czy to może jest tak jak w Anocris, że jak mam niższego szpiega to choćbym się zes... to nie sprawdzę co ma przeciwnik, który ma poziom szpiegostwa 31 jak ja mam np.25. Proszę o konstruktywne podpowiedzi.

• Pytanie dotyczy poziomu szpiegostwa. Jeżeli poziom przeciwnika jest niższy od mojego np. ja mam 31 a on 25 to czy jest on w stanie mnie zeskanować? Z informacji wyczytanych na forum wynika, że nawet jeżeli ma niższy poziom to może on po prostu wysłać dużą ilość szpiega i "przebije się" do mnie pomimo, że ma o 6 niższe badanie szpiegostwa. Takie działanie systemu powodowałoby absurd. Po co inwestować w badanie szpiegostwa. które jest drogie, skoro mogę naprodukować ze 2000 szpiegów (są tani i szybko się ich robi) i i tak sprawdzę co ma przeciwnik, który inwestował w badanie szpiegostwa. Czy to może jest tak jak w Anocris, że jak mam niższego szpiega to choćbym się zes... to nie sprawdzę co ma przeciwnik, który ma poziom szpiegostwa 31 jak ja mam np.25. Proszę o konstruktywne podpowiedzi.

Szpiegostwo w Tentlan działa znacznie lepiej niż w Anokris. Ale aby to zrozumieć, musisz usunąć ochronę i grać.