GY.I.K - 8.5. Védelem és védekezési lehetőségek

  • - Hogyan látható a városom elleni támadás?


    Feltétlenül figyelni kell a „ BEJELENTÉS” ikon állapotára, ha idegen csapatok közelednek- akár kémkedés, akár támadás céljából- ez pirosra vált. Az idegen csapatok mozgása megjelenik az esemény ablakban is:




    - Miért van szükségem a toronyra?


    A torony segítségével látható a közeledő csapat a következő információkkal együtt:


    - mozgás fajtája: támadás, kémkedés, csapat vagy nyersanya szállítás , stb.
    - baráti csapat/ ellenséges csapat
    - mozgás kiinduló pontja és célállomása
    - csapatok típusa és mennyisége
    - érkezési idejük:



    - Látom a bejövő támadást, de nem látom a csapatok mennyiségét. Mit kell tennem, hogy lássam a mennyiséget is?


    Ahhoz, hogy látható legyen a támadó csapatok létszáma, a torony csak 2 szinttel lehet alacsonyabb, mint a támadó kémlelési szintje. Például: ha a támadó kémkedése 29 szintű, akkor a torony nem lehet kisebb, mint 27 ahhoz hogy képes legyen látni a csapatok számát és összetételét. Ha nem látja a csapatok számát, fojtassa a torony szintjének emelését.


    - A fal: hogyan segíthet megvédeni a városomat?


    A fal az első akadály, amivel az ellenséges csapatok találkoznak a támadásuk során. Minden fal szint egy kitartási szinttel bír, minél magasabb a fal, annál nagyobb ez az érték. Az ellenséges csapatoknak minden szinten nagyobb és nagyobb erőre van szükségük a fal lerombolására. A városba csak a fal egy szintjének rombolásával lehet bejutni. A fal kitartási szintjét megnézheti a „részletek” gombra kattintva




    Figyelem! A fal csak a várost védi meg, de nem nyújt teljes védelmet a támadások ellen!


    - Hogyan tudom megvédeni a városomat a támadások ellen?


    Mivel a Tentlan egy stratégiai játék, ezért előfordulhat, hogy egy játékos megtámadja a városát. Ön sok mindent tehet a városa, csapatai és nyersanyaga védelme érdekében:


    1) Soha ne hagyjon sok nyersanyagot bent, amikor nincs számítógép közelében.


    Ha nincs mit elvinni a városából, akkor nem feltétlenül fogják megtámadni a városát. Ezért, ha lehetséges, használja fel az összes nyersanyagot fejlesztésre, építésre. Ezzel a városa nem lesz támadási célpont a nyersanyagot kereső játékosok számára.


    2) Küldje el a csapatait (nyersanyagát) a városától jó messzire.


    Ez a taktika akkor is hasznos lehet, ha látja a beérkező támadást, és úgy értékeli, hogy a támadó túl erős és nem tudja azt legyőzni. Ez a taktika segít abban az esetben is, ha nincs számítógép közelében hosszabb ideig, és nem akarja a csapatait és nyersanyagát védelem nélkül hagyni.


    Több féle mód létezik, hogyan lehet a csapatait és nyersanyagát kimozgatni a városából:


    a) Kérjen segítséget a törzse tagjaitól: Ez akkor lehet jó taktika, ha a törzsében vannak olyan játékosok, akik erősek eléggé, hogy ne legyenek könnyen támadhatóak.


    b) Használja a "mentési taktikát" kémkedés, vagy támadás alacsony pontszámú inaktív játékosra, vagy barbárokra (1-2 szintüekre).


    Ez a fajta taktika akkor jó, ha nem tud mindig a gépe előtt tartózkodni és meg akarja menteni a csapatait és nyersanyagát a támadástól és rablástól


    Hogyan kell ezt csinálni:


    1) Menjen a világtérképre és keressen egy inaktív (szürke, fűvel benőtt) alacsony pontszámú játékost vagy egy barbár falut, ami nem nagyobb szintű, mint (1-2 szint)


    2) Válassza ki "kémkedés" vagy "támadás"


    (!) Ne válasszon támadást barbár falura mert ezzel felhasznál egy napi támadási lehetőséget a rendelkezésre álló 5-ből.Ha barbár falut akar használni a mentési taktikára, akkor kémkedéssel tegye azt.


    (!!) Figyelem, ha kémkedést választott, akkor a csapatokban legalább egy kémnek lennie kell.


    (!!!) Nahualok megőrzése: ha rendelkezik Nahual harcosokkal, akkor a támadást válassz, mert minden egyes kémkedéssel elveszít egy Nahual harcost.


    3) Jelölje ki a csapatait az egységek kiválasztás gombbal


    4) Adja hozzá a nyersanyagokat


    5) Nyomja meg a „csapatok küldése” gombot


    Példa: Ha 4 óráig nem tud a gép elé ülni, akkor a csapatokat egy 2 órányira lévő barbár falura, vagy inaktív játékosra küldje el (2 óra oda és 2 óra vissza). Mivel az egységek együtt mindig a leglassúbb egység sebességével mozognak, ezért érdemes legalább egy lassú egységet is elküldeni a teljes csapattal ( Pochtecha, de inkább Ek Chuah)


    3) A békemód aktiválása ("békemód") vagy támadási védelem szükség esetén de ez fizetős kiegészítő opció :


    - Ha aktiválja a békemódot, akkor a csapatait megmenti a támadások ellen, de nem a nyersanyagot. A békemódot egy órára lehet aktiválni korlátozások nélkül és beérkező támadás alatt is!


    - Ha szükséges a teljes körű védelem akkor vásárolhat Pakal terméket (12 órás/24 órás/3 napos védelmek). Ezek az éppen aktuális támadások ellen nem védenek!


    - Van-e valamilyen védelem a magasabb pontszámú játékosokkal szemben?


    Igen, több fajta védelem van, amely megvédi a gyengébb játékosokat az erősebb játékosok ellen:


    1. Kezdő védelem:


    Automatikusan aktiválódik a regisztráció pillanatában. A kezdő védelem 2400 pont eléréséig tart, vagy 5 napig, attól függően melyik teljesül előbb.
    A kezdő védelem megszűnik akkor is, ha Ön megtámad egy másik játékost. (barbárfalu támadása nem számit).


    2. Védelem az erősebb játékos elleni ismételt támadással szemben


    Ha egy védekező játékos, akinek a pontszáma 75%-kal alacsonyabb elveszíti a csatát, akkor egy 12 órás ismételt támadási védelmet kap. Példa: a támadó pontszáma 10.000 pontos akkor a védekező játékos pontja nem lehet több mint 7.500 pont, hogy megkapja ezt a védelmet.


    Figyelembe kell venni még :
    - nem érvényes a barbár falukra ;
    - a védekezőnek aktív játékosnak kell lennie;
    - támadási védelme csak ugyanazon játékos ellen van (tehát ez nem egy teljes védelem, más játékos megtámadhatja Önt);
    - a támadónak győznie kell a csatában (tehát a visszavont támadások nem adnak védelmet!);
    - a védekezőnek nem szabad visszatámadnia, mert ebben az esetben a 12 órás védelem elvész


    3. Támadási /kémkedési védelem


    Támadás és kémkedés nem lehetséges olyan játékosok ellen, akik a támadó/kémkedő játékos pontszámánál tízszer kisebb pontszámmal rendelkeznek!