SSS - 8.5. Savunma ve koruma özellikleri

  • - Şehrime yönelik gelen bir saldırı olup olmadığını nasıl anlarım?

    "Etkinlik" simgesine dikkat edin: gelen bir saldırı veya casusluk varsa, bu simge kırmızıya dönüşecektir. Şehrinize yönelik yabancı birlik hareketleri de etkinlikler penceresinde görüntülenecektir.



    - Gözetleme Kulesi'ne ne ihtiyacım var?

    Gözetleme Kulesi yardımıyla birliklerinizin şehre yaklaştığını görebilirsiniz; bunlara aşağıdaki ayrıntılar dahildir:


    - görevin türü: saldırı, casusluk, asker transferi, vs.
    - dostça görev / düşmanca görev
    - Hareketin başlangıç ve bitiş noktaları
    - gelen birliklerin türü ve sayısı
    - varış zamanı:


    - Gelen bir saldırı görüyorum, ancak askerlerin türü veya sayısını göremiyorum. Askerlerin türü veya sayısını görmek için ne yapabilirim?

    Şehrinize gelen birlikleri görebilmek için, saldırganın casusluk seviyesinin en fazla 2 kademe altında bir Gözlem Kulesi olmalıdır. Örneğin, saldırganın casusluk seviyesi 29 ise, birliklerini görebilmek için en azından 27 düzeyinde bir Gözetleme Kulesine sahip olmanız gerekir. Askerleri göremiyorsan Gözetleme Kulesi’ni yükseltmeye devam et.


    - Duvar: şehrimi savunmada bana nasıl yardımcı olabilir?

    Duvar, rakip birliklerinin şehre girmeye çalışırken uğraşması gereken ilk engeldir. Her Duvar seviyesinin belirli bir dayanım değeri vardır; Duvarın seviyesi ne kadar yüksek olursa, bu değer o kadar yüksek olur, bu da rakibin bir seviyeyi yok etmek için daha fazla çaba harcaması (ve daha fazla asker yollama ihtiyacı) anlamına gelir. Sadece duvarın bir seviyesini yok ederek şehre girebilirler. Her duvar seviyesinin seviyesine göre dayanıklılık değerleri vardır ve bunları Duvar binası üzerinden görüntüleyebilirsiniz, "Daha fazla bilgi göster" düğmesini tıklayarak bu bilgiye ulaşabilirsiniz.



    !!! Duvarın sadece şehri korumada size yardımcı olduğunu fakat gelen saldırılara karşı tam bir koruma sağlamadığını unutmayın.


    - Biri bana saldırırsa şehrimi nasıl koruyabilirim?


    Tentlan, karşılıklı oyuncuların birbirine saldırması üzerine kurul bir strateji oyunu olduğundan diğer oyuncuların saldırısına maruz kalabilirsiniz. Buna rağmen, şehrinizin yağmalanmasını ve ordunuzun yok olmasını önlemek için alabileceğiniz bir çok eylem var:


    1) Çevrim dışıyken şehrinizde çok fazla kaynak bırakmayın


    Ortada alacak bir şey yoksa, birinin sana saldırması için nedende yoktur. Bu nedenle, mümkünse, oyunu terk etmeden önce tüm kaynakları harcamaya çalış; böylece, kaynak arayan saldırgan oyuncular için şehrini mümkün olduğunca daha az çekici hale getir.


    2) Ordunuzu (ve kaynaklarınızı) şehirden uzaklaştırın


    Gelen bir saldırıyı gördüyseniz ve gelene kadar beklemeniziz sizin adınıza herhangi bir mantıklı yanı yoksa bu taktik çok yararlı olabilir. Ayrıca, bu taktik belli bir süre çevrim dışı kalmayı planlıyorsanız ve birlikleriniz ve kaynaklarınızı korumasız bırakmanızın güvenli olmayacağına inanmak için nedenleriniz varsa çok kullanışlıdır.




    Orduyu ve kaynakları şehirden çekmenin birkaç yolu var:


    A) Bebek Bakıcısı : Çevrim dışıyken birlik ve kaynaklarınızı belli bir süreliğine kendi şehirlerinde güvende tutabilirler mi diye klan arkadaşlarınıza danışabilirsiniz. Kısacası kendinize kaynaklarınız ve birlikleriniz için bir bebek bakıcısı bulun. Kabilenizde yeterince güçlü olan ve başkası tarafından kolaylıkla saldırıya uğramayacak oyuncular varsa bu seçenek çok mantıklı olabilir.


    B) “Kurtarma Operasyonu” Taktiği : İnaktif düşük puanlı bir oyuncuya veya 1-2 seviyeli bir barbar kampına casusluk görevi düzenleyerek (veya saldırarak) kaynak ve birliklerinizi şehirden uzaklaştırabilirsiniz. Bu sözde casusluk veya sahte saldırının amacı, casusluk yapmak veya saldırmak değildir. Amacı çevrimdışı durumdayken birlik ve kaynaklarınızı şehrin dışında güven altında tutabilmektir.


    Nasıl yapılır:


    1) Dünya haritasına gidin ve düşük puanlı etkin olmayan bir oyuncu (gri renkte gösterilir) veya düşük düzeyli bir barbar kampı (1-2. Düzeyler düzeyinde) bulun.


    2) "Casusluk" veya "Saldırı"’dan birini seçin


    (!) Barbar kamplarıyla bu taktiği uygulayacaksanız "saldırı" yı seçmeyin; aksi takdirde günde 5 tane olan barbarlara saldırı hakkınızdan 1 tanesi kullanılacaktır. Birliklerinizi ve kaynaklarınızı güvence altına almak için barbar kampları kullanmak istiyorsanız, yalnızca "Casusluk" görevini kullanmalısınız.


    (!!) "Casusluk" u seçerseniz yolladığınız birliğe en az bir adet casus katmanız gerektiğini unutmayın.


    (!!!) Nahualler! Askerlerinizin arasında nahual varsa, nahual kaybetmemek için "Casusluk" yerine "Saldırı" seçin. Çünkü her casusluk görevinde 1 adet nahual kendini feda eder ve 1 adet nahual’ı kaybedersiniz.


    3) Güvence altına almak istediğiniz tüm birimleri seçin


    4) Güvenliğini sağlamak istediğiniz tüm kaynakları ekleyin


    5) "Asker gönder" düğmesine basın.


    Örneğin; birliklerinizi / kaynaklarınızı 4 saat boyunca güvence altına almanız gerekiyorsa, sizden 2 saat uzakta bulunan etkin olmayan bir şehir veya barbar kampı arayın (2 saat gidiş ve 2 saat geri dönüş). Bütün ordu her zaman en yavaş ünitenin hızıyla hareket ettiğinden, Pochteca ya da daha iyisi Ek Chuah gibi en az bir yavaş birimi askerlerinize dahil etmek mantıklı olacaktır.



    3) Pasif modu ("beyaz bayrak") veya gerekiyorsa saldırı korumasını etkinleştirin (her ikisi dükkan ürünlerini içeren seçeneklerdir):


    - Pasif modun etkinleştirilmesi, birliklerinizi gelen saldırıdan kurtarılabilecek, ancak kaynaklarızı koruyamayacaktır. Pasif mod saatlik olarak etkinleştirilebilir. Şehrinize gelen bir saldırı olması durumunda da etkinleştirilebilirsiniz.


    - Tam bir korumaya ihtiyacınız varsa, Pakal ürünlerinden birini (12 saat / 24 saat / 3 gün) etkinleştirebilir ve saldırılardan tam koruma alabilirsiniz.


    - Oyunda yüksek puanlı oyunculara karşı herhangi bir koruma önlemi var mı?

    Evet, daha yüksek skorlu oyunculardan puanları düşük olan oyuncuları korumayı amaçlayan çeşitli koruma mekanizmaları vardır:


    1. Acemi koruması


    Bu koruma, yeni bir oyun hesabı kaydedildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir. Yeni başlayanlara destek olan bu koruma, 2,400 puana ulaşana kadar sürer. Hesap kaydından sonraki ilk 5 gün içinde 2,400 puana erişmezseniz, koruma 5 gün geçtikten sonra sona erer.


    Yeni başlayan bir oyuncu olarak herhangi bir oyuncuya saldırırsanız acemi koruması erken sona erer (barbar kampları dikkate alınmaz).



    2. Tekrar tekrar saldırmaya çalışan güçlü oyunculara karşı koruma


    Bir oyuncu skorunun % 75'i veya daha düşük skoru olan başka bir oyuncuya saldırırsa ve bu savaşı kazanırsa, savaşı kaybeden oyuncu saldıran oyuncu ve klan arkadaşlarına karşı sonraki 12 saat boyunca koruma altında olacak ve saldırı almayacaktır. Örneğin, saldırganın 10,000 puanı varsa, savunmacının puanı 7,500 puandan daha az ise bu koruma devreye girer ve savunmacıyı 12 saat boyunca aynı oyuncudan gelecek saldırılara karşı korur. Casusluk denemesi de bu korumaya dahildir ve bu koruma sahibi oyuncu saldırgan oyuncu ve klan arkadaşlarından 12 saat boyunca casusluk denemesi de almaz.


    Ayrıca şunu unutmayın:
    - Bu koruma barbar kampları için geçerli değildir;
    - Savunma yapan oyuncu inaktif olmamalı;
    - Savunma oyuncusu sadece aynı oyuncunun saldırılarına karşı korunmuştur (diğer bir deyişle, herhangi bir oyuncunun saldırılarına karşı tam bir koruma sağlamaz);
    - saldırgan savaşı kazanmalıdır (hedefe vurmadan önce son saniyedeki saldırıyı iptal etmemelidir);
    - Koruma altındaki oyuncu koruma devam ettiği sürece (12 saat) saldırgana saldırmamalıdır, aksi halde bu korumayı kaybedecektir.



    3. 10 kat güç farkı


    Bir oyuncu kendisinden 10 kat daha yüksek veya daha düşük puan sahip başka bir oyuncuya saldırı veya casusluk görevi yapamaz.






    Rehberimizi detaylı bir şekilde dikkat ederek okumanız oyun kalitenizi ve zevkinizi artıracaktır.



    Tentlan Takımınız Keyifli Oyunlar Diler

    Demons run when a good man goes to war
    Night will fall and drown the sun when a good man goes to war
    Friendship dies and true love lies
    Night will fall and the dark will rise when a good man goes to war