Intrebari frecvente - 8.4 Atacul

  • - Cum atac alt jucator sau un barbar ?


    Mergi pe harta lumii si fa click pe satul pe care vrei sa il ataci , apoi selecteaza optiunea '' Ataca '' ca in imaginea de mai jos:


    http://prntscr.com/g5hoy0


    Un clic pe pictograma Atac va deschide o fereastră cu o prezentare generală a tuturor unităților staționate în orașul tău. Selectaza unitățile cu care doresti să ataci.
    Daca este necesar poti modifica chiar si viteza de deplasare a trupelor tale (optiune premium)


    http://prntscr.com/g5hqwo


    Dupa ce ai facut asta , apasa butonul ''Trimite trupe'' , dupa ce ai lansat atacul poti vedea actiunea in fereastra de activitati:


    http://prntscr.com/g5hvxc


    Făcând clic pe eticheta "Afișați mai multe informații", poți vizualiza mai multe detalii, cum ar fi trupele și resursele, precum și orașul de origine și destinație, cu coordonatele lor respective:


    http://prntscr.com/g5hwul



    - Cand lansez un atac , cine ataca primul? Atacatorul sau aparatorul?


    Atacatorul. Dar apărătorul va fi întotdeauna în măsură să reactioneze/apere.


    - Daca atac pe cineva , jucatorul pe care il atac va putea sa vada trupele cu care ma indrept spre el?

    Acest lucru depinde de nivelul de spionaj din orașul tău și de nivelul Turnului de veghe al apărătorului. Pentru a-tiputea ascunde trupele fata de Turnul de Veghe al apărătorului, nivelul tau de Spionaj trebuie să fie cu cel puțin 3 nivele deasupra nivelului Turnului de veghe al aparatorului. De exemplu, dacă nivelul tău de spionaj este de 29, un apărător cu un Turn de veghe de 26 și mai putin nu va putea să vadă tipul și cantitatea de trupe trimise. Dacă, totuși, nivelul Turnului de Veghe al aparatorului este de 27 sau mai mulț, acesta vor putea vedea aceste informații.


    - Pot anula un atac (spionaj/transport trupe sau resurse) pana sa ajunga la destinatie?

    Da , oricand , atata vreme cat misiunea nu a fost indeplinita, cat timp trupele nu au ajuns la destinatie.
    Pentru a anula o misiune apasa pe pictograma de Activitati , aceasta iti va afisa toate misiunile si operatiunile care se afla in desfasurare sau urmeaza sa fie indeplinite. Mergi pe misiunea/activitatea pe care doresti sa o intrerupi si apesi steluta afisata in coltul din dreapta/sus ca in imaginea de mai jos:


    http://prntscr.com/g5lkm8


    Dupa ce ai confirmat anularea misiunii, trupel se vor intoarce la orasul de origine.


    - Cata prada pot lua intr-un raid ?


    Practic, poti lua pana in 40% pentru fiecare raid al tuturor resurselor dintr-un oras sau sat de barbari pe care il ataci. Cu toate acestea, poti crește procentajul de pradă per raid prin cercetarea Astrologiei, deoarece fiecare nivel astrologic oferă 2% extra pradă (poti căuta aceste detalii în Observator făcând clic pe imaginea de cercetare respectivă):


    http://prntscr.com/g5m3an


    - Ce pot face pentru a minimaliza pierderea de trupe?

    Sunt mai multe actiuni pe care le poti urma pentru a minimiza pierderi:


    -Construiește și actualizează templul Itzamna: Templul Itzamna este o clădire în care unitățile deteriorate sunt vindecate. După ce ai construit Templul Itzamna, vei putea vindeca între 8-15% din pierderile tale. Dacă nu ai această clădire, vei pierde trupe care ar putea fi vindecate. În plus, fiecare nivel al Templului Itzamna te ajută să economisesti timp pentru vindecare, deoarece cu cât structura clădirii este mai avansată, cu atât mai puțin timp este necesar pentru a vindeca unitățile.


    - Trimite mai mulți șamani în luptă: șamani vindecă unități deteriorate în cursul bătăliei, ceea ce permite mai multor unități să supraviețuiască până la sfârșitul bătăliei (efectul lor în luptă este definit de factorul de regenerare). Pentru a obține cel mai bun efect de vindecare al șamanilor și, astfel, cel mai mare factor de regenerare de 30%, trebuie să trimiti 10 șamani pe fiecare unitate de luptă. Reține că șamanii nu au nici o influență asupra procentajului de unități deteriorate care ajung în Templul Itzamna după luptă, deoarece șamani vindecă unități deteriorate în timpul bătăliei, nu după aceea.


    - Trimite mai multi quipucamayoc la luptă: aceste unități ajută la creșterea puterii totale a armatei, efectul lor fiind definit de "factorul de acuratețe" care se traduce într-un bonus suplimentar de rezistență. Pentru a obține cel mai bun efect al acestor unități (30% din puterea suplimentară), trebuie să trimiti10 quipucamayoci pe fiecare unitate de luptă.


    - Foloseste factorul de exces de forță: dacă puterea totală (suma puterii tuturor unităților combinate) a unei părți depășește rezistența totală a adversarului, parte cu puterea excesivă va putea să folosească suma depășită sau reziduală În propriul lui avantaj, deoarece va fi aplicat propriilor trupe (până la 99%). În practică, acest factor iti permite să vă reduceți propriile pierderi.


    - Construieste si actualizeaza cladirile care acorda bonusuri trupelor tale: Temazcal (bonus de rezistenta) , Piramida piticului (bonus de rezistenta) si Stele (bonus de noroc).


    - Utilizeazai simulatorul de luptă: cu ajutorul simulatorului de luptă poti optimiza pierderile prin identificarea combinațiilor optime de unități pentru diferite tehnici de luptă.


    - De asemenea, există câteva caracteristici premium, cum ar fi articolele de "supraviețuire" Ahaw, care pot fi găsite în Magazin in secțiunea "Război", care pot fi folosite pentru a reduce pierderile. Cu ajutorul acestor elemente, mai multe unități supraviețuiesc într-o bătălie și pot fi vindecate în Templul Itzamna (între 30% și 100%).