Intrebari frecvente - 2. Resurse

 • • Productia resurselor

  - Cum produc resurse în Tentlan? Sunt produse automat?

  Nu există producție de resurse automata în Tentlan, întotdeauna trebuie să plasezi ordinele manual în fiecare din cele patru clădiri de resurse. Există 4 cicluri de producție dintre care poti alege: 10 minute, 1 oră, 4 ore, 8 ore:


  http://prntscr.com/g934yt


  Pentru a începe producția de resurse, selectezi unul dintre ciclurile de producție și apasa butonul "Produce". Vei vedea imediat progresul comenzii de producție:


  http://prntscr.com/g935y7


  Imediat ce ai resurse pregatite intr-unul sau mai multe orase , se afiseaza o pictograma in forma de piramida sub imaginea avatarului tau:


  http://prntscr.com/g936z8


  Aceasta inseamna ca resursele sunt pregatite pentru a fii colectate.


  - De ce nu există producție automată de resurse în Tentlan?


  Un avantaj al producției manuale este faptul că resursele nu pot fi jefuite atâta timp cât nu le-ai colectat din clădirile respective. Aceasta este o caracteristică suplimentară de securitate în Tentlan pentru a păstra resursele în siguranță.


  - Cum pot obține mai multe resurse?


  Pentru a genera mai multe resurse, trebuie să continui să modernizezi clădirile cu resurse, deoarece fiecare nivel de extindere crește randamentul. De asemenea, poți obține resurse cand ataci barbarii (cu cât este mai mare nivelul unui barbar, cu atât mai multe resurse sunt). Când crezi ca esti suficient de puternic pentru a ataca un vecin care poate avea anumite resurse, poți încerca și acest lucru.


  - Ce este în neregulă cu clădirile mele de resurse, de ce a scăzut producția atât de brusc? sau


  - Am produs și am colectat resurse, dar nu au fost adăugate in depozitul meu. sau


  - De data asta am colectat mai puține resurse în comparație cu ceea ce am colectat in trecut, ce s-a întâmplat?

  Cel mai probabil, este din cauza porumbului: pentru a produce resurse la 100% din capacitatea ta, trebuie să ai porumb în orașul tău în momentul plasării comenzilor de producție pentru resurse. Dacă plasezi astfel de comenzi fără porumb, producția va fi de 15% din producția obișnuită, care ar fi afișată și în resursa respectivă. Din acest motiv, asigura-te că ai porumb în orașele tale înainte de a plasa o nouă comandă.


  De asemenea, atunci când colectezi resurse (în cazul în care faci acest lucru manual, nu cu pene quetzal), începi să colectezi porumb mai întâi și apoi toate celelalte resurse. În caz contrar, într-o dimineață te conectezi la joc, începând colectarea cu calcarul (cum fac majoritatea oamenilor, din moment ce este de la stânga la dreapta), în acest timp nu observi că s-ar fi putut epuiza porumbul in timpul noptii. În acest caz, colectezi calcar și plasezii direct o nouă comandă de producție fără porumb, astfel încât să obții doar 15% în 8 ore din producția obișnuită. Același lucru ar fi valabil și pentru obsidian și numai productia de cacao va fi ca de obicei, deoarece atunci când colectezi resurse de la stânga la dreapta, ar trebui să plasezi o nouă comandă de cacao după ce ai colectat porumbul. Deci, colectează porumb mai întâi, apoi restul.


  • Transferul de resurse


  - Cum pot trimite resurse altor jucatori?

  Este destul de usor: mergi pe harta lumii si pozitionezi cursorul pe orasul jucatorului caruia vrei sa ii trimiti resurse , faci click pe el (alternativ, poti tasta direct coordonatele în meniul de coordonate din colțul din stânga jos al hărții lumii) si se va afisa un meniu cu diferite optiuni:


  http://prntscr.com/g95wbn si icoana pentru transferul de resurse http://prntscr.com/g95wu5


  Selectezi ''Transfera resurse'' apoi adaugi numarul unitatilor de transport (polomi) , cantitatea de resurse si apesi ''Trimite trupe''  - Care sunt cerințele pentru trimiterea resurselor?

  Piata de nivel 5 în orașul de origine și de destinație (aceeași regulă se aplică trimiterii de resurse între orașele aceluiași jucător).


  - Ce unități sunt cele mai bune pentru a transporta resurse?


  Polom (2.000 de resurse) și Pochteca (10.000 de resurse) amabdoua sunt o alegere bună. Cu toate acestea, acestea nu sunt singurele unități care pot transporta resurse: toate celelalte unități (cu excepția spionilor) au și o capacitate de încărcare; Puteți căuta pentru fiecare unitate din Templul Jaguarului.


  • Resurse : Porumbul

  - Pentru ce am nevoie de porumb?

  Porumbul este o resursă foarte importantă pentru dezvoltarea orașului tau, deoarece poporul tău "mănâncă" sau consumă porumb și, astfel, își pot îndeplini sarcinile în oraș. În plus, vei avea nevoie de Porumb pentru construirea trupelor, trimiterea de trupe într-o misiune (spionaj, atac etc.), efectuare de cercetări, efectuarea ritualurilor și dezvoltarea anumitor clădiri.


  - De ce porumbul este mereu consumat atât de repede, este normal?


  La începutul jocului, este normal ca porumbul să fie consumat repede, deoarece ferma ta de porumb nu este încă așa avansată. Pe măsură ce itidezvolți orașul, continua să dezvolti ferma de porumb, pentru a-ti crește producția de porumb. De asemenea, continua să cercetezi Agricultura, deoarece fiecare nivel de extindere mărește producția de porumb cu 1%.


  - E adevărat că dacă nu mai am Porumb, voi obține întotdeauna niște Porumb gratuit?


  În prima săptămână in Tentlan, vei primi porumb dacă iti vei epuiza rezervele de porumb, dar apoi nu vei mai primii.  - Cum influențează porumbul rezistenta unitatilor ?


  Reține că porumbul afectează valorile de rezistență ale unităților. Dacă nu ai porumb rămas în oraș, dupa un timp, unitățile tale incep să-și piardă rezistența: nu toate odată, ci în pași mici, astfel încât aproximativ in 10-14 zile fără Porumb unitățile își pierd toată rezistența. Dacă rezistența unității este 0 și cineva te atacă, ar fi ușor să iti învinga trupele (numai rezistența peretelui nu se va pierde, așa că atacatorul va trebui să învingă mai întâi peretele).În mod normal, acest caz extrem se întâmplă numai atunci când cineva dispare timp de 2 săptămâni și nu activează modul de vacanță (si dupa expirarea timpului modului de vacanta ). În caz contrar, chiar dacă nu există porumb în oraș, trebuie să treacă ceva timp până când unitățile vor începe să-și piardă rezistența. Dar dacă jucătorul se întoarce și colectează porumbul din fermă, atunci toate unitățile fără rezistență își vor recâștiga imediatt rezistenta initiala.


  - Ce se intampla daca nu mai am deloc Porumb in depozit.


  • Trupele nu vor putea fii trimise in misiuni de atac/spionaj , raman blocate in oras.


  • Populatia va parasii orasul (50 unitati vor ramane totusi in oras)


  • De asemenea, producția de resurse va scădea până la 15% fata de productia obișnuită.


  • Trupele vor incepe sa piarda din rezistenta treptat . Dupa 10 - 14 zile fara porumb isi vor pierde rezistenta in totalitate. In acest caz , daca cineva te ataca te va invinge foarte usor deoarece va fii nevoit sa iti doboare doar zidul , trupele tale fiind prea slabite sa riposteze.


  • Resurse: Pietrele Amber

  - Pentru ce am nevoie de Pietre Amber?


  Ai nevoie de aceste pietre pentru Roata Tzolkin,unde poti castiga diverse premii. De asemenea, cu Pietrele Amber iti dezvolti Palatul Quetza.


  - Cum obtin Pietre Amber din joc?


  Peitrele Amber le primesti (una pe zi) cand ataci satele barbare de orice nivel. Intotdeauna primul atac pe care il dai asupra unui barbar si il castigi , iti va aduce o Piatra Amber pe care o gasesti in Roata Tzolkin ca in imiginea de mai jos.


  http://prntscr.com/g9l3a1


  Daca nu ai reusit sa invingi satul barbar , nu are nimic, incerci din nou iar daca de aceasta data castigi , vei primii Piatra Amber in mod gratuit :) . Daca esti norocos ai chiar sansa sa gasesti mai multe pietre intr-o zi(aceasta nu se intampla foarte des). De asemenea poti obtine pietre din Magazin in seciunea Resurse . In plus mai exista sansa sa castigi pietre la Roata Tzolkin, sau poti primii pietre invitand prietenii tai in joc prin intermediul Setari -> Invita prieteni


  - Ce sunt pietrele acelea de le gasesc in cerinte cand vreau sa construies Palatul Quetzal ?


  Sunt Pietre Amber , le primesti cand ataci sate barbare sau le castigi la roata , ori le cumperi din magazin.


  - Am avut mai multe pietre Amber ieri , iar astazi cand am intrat in joc nu am mai gasit nici una. unde sunt Pietrele Amber?


  Daca ti-au disparut pietrele , probabil ca au fost utilizate. Te rugam sa verifici urmatoarele:


  a) Daca ai construit Palatul Quetzal ele au fost folosite automat , fiecare nivel al palatului cere un anumit numar de pietre , mai multe cu fiecare nivel de dezvoltare.


  b) Posibil sa le fii folosit la Roata Tzolkin , nu fiecare rotire a rotii iti cere doar o piatra , dupa ce-a de-a patra rotire roata iti cere catre 2 pietre/rotire ,insa se reseteaza la fiecare 24 ore.


  c) Daca joci pe mai multe servere , posibil sa fi incurcat conturile unde ai, si unde nu ai pietre Amber.


  d) O alta posibilitate este sa fii dat cuiva parola de la cont sa colecteze resursele ,etc , si sa fii profitat de ocazie sa se foloseasca de contul tau , in cazul acesta schimba cat de curand posibil parola de logare in cont. Niciodata nu da altcuiva acces la contul tau.


  - Am atacat sate de barbari insa nu am primit Piatra Amber. De ce ?


  - Verifica rapoartele de batalie daca ai castigat sau nu lupta cu barbarul , astfel incat sa si primesti Piatra Amber (vezi in partea de jos a raportului)


  Urmatoarele puncte sunt de asemenea importante:


  - Primesti Pietre Amber numai daca castigi lupta cu barbarul.(remizele si infrangerea ta nu iti aduc pietre)
  - Ciclul nou de atacuri asupra barbarilor se schimba in fiecare zi la ora 03:00 , daca ai atacat noapte dupa acea ora , inseamna ca pe timpul zilei nu vei mai primii Piatra Amber incat tu ai folosit deja atacul (primul ) in timpul noptii.


  • Resurse: Turcoaze

  - Pentru ce am nevoie de turcoaze?


  Turcoazul este folosit pentru a activa unele caracteristici premium care oferă anumite avantaje în joc, cum ar fi accelerarea recrutării unităților, efectuarea de cercetări sau modernizarea clădirilor mai rapid sau producerea de resurse suplimentare etc.


  - Cum obtin turcoaz in joc ?


  Turcoazul este o resursă valoroasă care poate fi achiziționată cu bani reali prin intermediul sistemului de plăți al Tentlan. De asemenea, poti primi Turcoaze pentru completarea unor misiuni, pentru confirmarea adresei de e-mail și invitarea prietenilor pentru a juca Tentlan ("Setări" "Invită-ți prietenii"). De asemenea, există șansa de a câștiga turcoaz prin rotirea roții Tzolkin (50 de pietre turcoaz în sectorul de argint și 200 de pietre turcoaz în sectorul de aur).


  - Turcoazele au disparut cu toate ca nu le-am folosit. Unde sunt pietrele de turcoaz?


  Turcoazele nu pot dispărea, decât dacă au fost cheltuite pe ceva. Nu există într-adevăr nici un bug cu privire la dispariția turcoazului, cel puțin nici unul care a fost descoperit până acum.


  Cel mai probabil turcoazele au fost folosite in anumite scopuri ca:


  - Adaugarea unei cercetari sau constructii aditionale in lista de asteptare (daca faci asta, iti apare o fereastra care te atentioneaza ca urmeaza sa cheltui 10 turcoaze da/nu)
  - Reducerea timpului de constructie sau cercetare, -50% in coltul din dreapta sus.
  - Ori au fost cheltuite pe altceva.