de Bacab kristallen

 • Welkom in het Bacab's kristallen evenement. Gedurende dit evenement, zul je de kans krijgen om amazone krijgers en nahuals te recruteren, alsook om de kracht van het Kantepec en Orakel feest op te roepen en toe te passen.  Waar gaat het over?


  Gedurende het evenement zullen er 5 nieuwe grondstoffen zijn: het rode, blauwe, groene, gele en witte kristal. We zullen een een nieuwe inventarisatie opstarten waarin je je kristallen kunt zien en tellen. Deze is toegankelijk op elk moment via deze knop in het algemeen overzicht:

  De inventaris ziet er zo uit:

  Deze kristallen zul je kunnen vinden in barbaren dorpen. Ieder barbaren dorp zal een variabel aantal kristallen opleveren, variërend tussen tussen 1 en 3, onafhankelijk van de locatie of level van het dorp. Niet ieder kristal is gelijk, sommige zijn makkelijker te vinden dan andere: het rode kristal is het meest voorkomende, het witte het meest zeldzame. Als je succesvol een barbaren dorp plundert, en niemand anders dit dorp voor jou had aangevallen, zul je in je aanvalsrapport zien welke kristallen je vond, op de volgende manier:

  En natuurlijk worden ze onmiddellijk toegevoegd aan je inventaris. Hou echter het volgende in gedachten:

  • Via spionage kun je niet zien welke kristallen er in een dorp zitten. Het is pas als je het barbarendorp hebt aangevallen, dat je in je aanvalsrapport zult zien wat er in het dorp lag.
  • Ieder dorp levert slecht eenmaal kristallen op: als het dorp dus al aangevallen is, zul je er geen kristallen meer vinden.
  • Je kristallen inventaris is toegankelijk vanuit elkeen van je steden, maw, je hebt toegang tot je kristallen vanuit om het even welke stad.
  • Net als met amberstenen, kun je kristallen niet uitwisselen of verplaatsen, noch kunnen andere spelers ze plunderen.


  Ten laatste, en enkel gedurende het evenement, zullen amazone krijgers, nahuals en het kantepec en orakel feest beschikbaar zijn, in ruil voor een verschillende hoeveelheid kristallen:
  Verzamel het benodigde aantal kristallen en je zult de gewenste unit kunnen recruteren of het feest toepassen.  Nahuals, Kantepec, Orakel, Amazones?  Sta me toe te introduceren wat ze zijn en doen, gezien we het daar nog niet over gehad hebben.


  Nahuals


  Dankzij hun supernatuurlijke helderziendheid, kunnen nahulas de troepenactiviteit van uw tegenstander bespioneren. Eens je een nahual gerecruteerd hebt, selecteer je hem in het troepen scherm, selecteer je de optie spioneren en zend je hem op pad. Net als bij gewone spionage missies, zul je een rapport krijgen eens de nahual op zijn bestemming aankomt, alleen zal het deze keer de inkomende en uitgaande troepen van de stad in kaart brengen:  Belangrijk is om het volgende in gedachten te houden:

  • de details van bewegende troepen waarbij nahuals aangesloten zijn, zal enkel getoond worden indien het door u gezonden aantal nahuals hoger is. Indien dit niet het geval is zal enkel de oorsprong en bestemming getoond worden, maar geen info betreffende timing of de hoeveelheid troepen en grondstoffen. Voorbeeld: veronderstel dat je 2 troepen op pad hebt vertrekkende uit je hoofdstad, troep A en troep B. Troep A bevat 2 lanciers en 2 boogschutters, troep B bevat 3 jaguars en 2 nahuals. Als een tegenstander dan 1 nahual zendt naar je hoofdstad om je activiteit te bespioneren, zal hij op zijn rapport troep A volledig zien, maar troep B zal hij niet kunnen zien. Om troep B te kunnen zien zou hij dus 3 nahuals moeten gezonden hebben.
  • Eens een nahual zijn missie volbracht heeft, zal hij niet terugkeren naar je stad. Maw, ze zijn voor eenmalig gebruik, en voor iedere nieuwe misie zul je dus een nieuwe nahual moeten recruteren.
  • Troepenactiviteit bespioneren gebeurt niet onopgemerkt, de tegenstander zal de nahuals zien aankomen en zal een rapport krijgen dat er nahuals gesignaleerd zijn in zijn stad.
  • Alles wat zich in je stad bevind, troepen en grondstoffen zijn veilig voor een nahual.
  • Enkel de troepenactiviteit van de bespioneerde stad wordt weergegeven, niet zijn ganse troepenactiviteit van al zijn steden
  • Net zoals met amazone krijgers, zal deze eenheid van bevelhebber veranderen indien hij verliest bij verdediging.

  Kantepec feest:


  Eens geactiveerd, zal het kantepec feest je troepen toelaten te bewegen zonder mais te verbruiken, ongeacht de bestemming en grote van je troepen. Dit kan vooral handig zijn op een grote troepenmacht over een grote afstand te doen bewegen, waar mais anders de beperkende factor is. Het effect is er enkel tijdens het feest zelf (15 minuten zonder kauil item), en wordt automatisch toegepast bij het zenden van troepen in het troepencommando scherm zoals je anders doet:  Gelieve op te merken dat om je voordeel te doen van dit effect, enkel de starttijd van je bevel telt. Hiermee bedoelen we dat het niet erg is dat de totale bewegingstijd van je troepen langer is dan de duur van het feest, zolang je ze maar op pad stuurt tijdens de duur van het effect.


  Orakel feest


  Eens dit feest actief is en voor een beperkte tijd (15 minuten zonder kauil item), zul je kunnen zien wanneer een speler laatst online was of is. Maw, tijdens de duur van dit effect zul je kunnen zien of een speler online is en al dan niet actief, of wanneer hij laatst online was. Deze info zal zichtbaar zijn in iedere speler zijn spelersprofiel. Zonder het effect zou je normaal dit zien:  Terwijl je met het orakel feest actief, het “(verborgen)” gedeelte zal kunnen zien:


  Amazone krijgers


  Een veteraan en goed gekende unit in Tentlan, die zullen recruteerbaar zijn gedurende het evenement, via de kristallen, zodat ze tijdelijk makkelijker te verkrijgen zullen zijn. Deze unit heeft een strategische rol gedurende een gevecht, gezien ze ondersteunende units zoals sjamanen of quipucamayocs kan uitschakelen, die anders zouden beschermd worden door andere units. Hierdoor kan de uitkomst van een gevecht significant veranderen. Je kunt meer info over de rol van deze unit vinden in onze gevechts systeem handleiding.


  ~~~  En dat is het zo'n beetje, dank u wel om te lezen! We hopen dat je veel plezier beleeft aan het evenement,


  Uw Tentlan team