Очаквайте скоро: Новости Април 2017

 • Скъпи приятели Ахау,


  Отново е време да ви поднесем редица добавки и корекции на Тентлан, които се надяваме, че ще оцените. Тук ще намерите пълен списък на промените, които ще бъдат въведени през идните дни, превъртете надолу под този пост за повече детайли:

  • [Ново] Нова опция в Настройки за деактивиране на сините "Подсказки" (препоръчва се само за опитни играчи);
  • [Ново] Нова опция в Настройки на племето, която позволява да скриете кога сте онлайн от вашите съплеменници;
  • [Ново] В Настройки вече могат да бъдат активирани известия в браузъра - докато вие правите нещо друго, ще бъдете известени, когато ви нападат; когато ресурсите ви са готови и т.н.;
  • [Ново] Разходите на ресурси за строежи и и изследвания вече се виждат, дори да не сте в правилния сезон (вече не е необходимо да променяте сезона само, за да проверите какъв е разхода);
  • [Ново] Племенните тагове вече се показват в общия чат до имената на играчите;
  • [Поправка] Новият алгоритъм за протекция слаб/силен играч (точките х 10) сега взима под внимание както атакуващите, така и защитните войски в Тамбо;
  • [Поправка] Разходите за склад вече не са по-високи от капацитета му на много високите нива (+50);
  • [Поправка] Активирането на Режим Ваканция сега изисква да няма разположени в Тамбо войски, в допълнение към това да няма активни пътувания в профила;
  • [Поправка] Отстранен е проблемът, при който при последователното закупуване на няколко продукта в магазина, понякога се налагаха няколко опита за регистрация;
  • [Поправка] Коригиран е проблемът със Защита от повторна атака (> 75% точки), която не работеше в случай, че се атакува чрез шпионска мисия (*);
  • [Поправка] Племенният Съвет вече дава бонус - складови площи при вдигане на нивото му (*);

  (*) Тези промени са въведени преди това допълнение, но не са били документирани в регистър на промените до сега.


  Тези промени вече са внедрени в нашия тестов бета сървър /beta testing server/,


  и разбира се, вие всички сте поканени да ни помогнете в тестването им. През следващите няколко дни ние ще въвеждаме новостите бавно поетапно във всички сървъри и държави, следете тази тема, за да знаете, кога това ще се случи и във вашия сървър.


  Кажете ни какво мислите, ние винаги се радваме да получим обратна връзка. Както винаги, за всякакви въпроси или проблеми с вашия профил, можете да се свържете с нас чрез нашия имейл /support@lionmoon.com/ по всяко време.


  Забавлявайте се,
  Вашият Тентлан Екип

 • Представяме ви някои детайли и акценти от новостите, които ще бъдат въведени (в рамките на няколко дни):


  Ако вече сте играли Тентлан някакъв период от време, вие сте запознати с изскачащите прозорци с Подсказки, които се появяват от време на време в играта:


  Сега вече можете да ги деактивирате от Настройки:


  Докато на новите играчи не препоръчваме да изключват тези Подсказки, то за тези от вас, които познават тънкостите на Тентлан това допълнение вероятно ще бъде добре дошло. Настройката може да се включва и изключва по желание, така че винаги можете да я активирате отново, ако промените мнението си.  Както вероятно знаете, че като член на племе, последното ви време онлайн се показва на всички членове на племето по всяко време:


  В малки племена, където всички се познават, това е добре, за да знае всеки, кога може да се свърже с вас. Но както вероятно знаете, в големите племена често има "къртици", които са там със скрити цели и е възможно да предават на опонентите ви, кога сте онлайн. Ако подозирате, че сте шпионирани във вашето племе, може да деактивирате показването на онлайн статуса ви от Настройки на племето:

  Ако направите това, в списъка с членове на племето няма да се показва последното ви време онлайн, а ще пише "скрит":  Администраторите и основателите на племето ще продължат да виждат последното ви време онлайн, но не и останалите членове на племето. Можете да активирате/ деактивирате тази опция по всяко време от Настройки на племето, като промяната се прилага и към индивидуалните профили и когато списъкът с членове се сортира по Последно време онлайн, така че "къртиците" не могат да видят последното ви време онлайн при никакви обстоятелства, ако изберете да го скриете.


  Сценарий: Искате да правите нещо друго, но не искате да пропуснете, ако бъдете атакувани, или искате да знаете, когато ресурсите ви са готови за събиране или когато сградата ви бъде довършена. Въвеждаме: Уведомления в браузъра!  Активирайте тази опция и ще получавате малки изскачащи уведомления на вашия компютър, когато нещо се случи. Така че вие можете спокойно да гледате филм или да правите нещо друго междувременно. За да ги ползвате, ви е необходим модерен поддържащ HTML5 браузър: например последните версии на Chrome или Firefox. В настройките на браузъра проверете за новата опция за активиране на известията:


  Натиснете бутона "Запазване на промените" и браузърът ще ви пита за разрешение:  Кликнете на "Allow" /Разрешавам/ и уведомления ще започнат да се показват, когато прозорецът не е активен (т.е. когато не играете).


  Сценарий: Изпълнили сте всички изисквания за определена сграда или проучване, с изключение на сезона. Не знаете, дали имате нужните ресурси за строежа/ проучването и извършването на ритуал за смяна на сезона само, за да разберете, че нямате достатъчно ресурси, е много неприятно. Е, няма да се налага да го правите повече:  С това обновяване, ако сте изпълнили всички изисквания, освен сезона, вие ще можете да видите разходите за строежа/ проучването предварително.  Важна промяна в начина, по който работи Защитата слаб/силен играч с войските в Тамбо. Като опитни играчи вие знаете, че сградата Тамбо позволява на няколко играчи да атакуват и да се защитават заедно. Опитните играчи знаят също, че играчите с резултат десет пъти /или повече/ по-голям от резултата на съперника, не могат да го атакуват, тъй като се счита, че нападателят е твърде силен в този случай. Открихме, че има някои проблеми в това как работи Защитата силен играч по отношение на войските в Тамбо , така че ето как ще работи след въвеждането на настоящите промени:


  Противникът ще се счита за твърде слаб за атака, ако точките на най-силният играч в атаката са десет /или повече/ пъти по-високи от точките на най-силният играч в защитавания град (без значение дали това е действителната защитник или някой от съюзниците с войски в Тамбо);
  Противникът ще се счита за твърде силен за атака, ако точките на най-силният играч в атаката са десет /или повече/ пъти по-ниски от точките на най-слабия играч в защитавания град;
  Тази промяна има следните последици:


  - Играч с нисък резултат (да речем 2500 точки) не може да използва войските на играч с висок резултат играч (да речем 1млн. точки), за да атакува друг играч с нисък рейтинг (да речем 5000 точки) чрез Тамбо. Ако се опита да направи това, ще доведе до грешка "Играчът е твърде слаб". Тази ситуация остава, каквато беше и преди новите промени.
  - Ако играч с висок резултат (например 1млн. точки) изпрати войските си чрез Тамбо на играч с нисък рейтинг (да речем 2500 точки), за да го защити, друг играч с висок резултат (например 2млн. точки) може да атакува играчът с нисък рейтинг по всяко време, тъй като градът му е защитен от силен играч. Така да се каже, защитата "твърде слаб" изчезва, когато градът е защитен от голям играч.
  - Ако играч с висок резултат (например 1млн. точки) изпрати войските си чрез Тамбо на играч с нисък рейтинг (да речем 2500 точки), за да го защити, друг играч с нисък резултат (например 3000 точки), може да атакува играчът с нисък рейтинг по всяко време, тъй като най-слабият играч в града все още е в обсега на нападателя. С други думи, малките играчи не са защитени от други малки играчи, дори когато са защитени от големи играчи.


  По този начин, настаняването на войски от големи играчи във вашето Тамбо означава, че други големи играчи могат да ви атакуват, а настаняването на войски от малки играчи означава, че други малки играчи ще могат да ви атакуват.


  В качеството ви на играч с висок рейтинг, изпращане на шпиони чрез Тамбо на съплеменници с по-нисък резултат, докато те са нападнати, не се препоръчва, тъй като за съжаление, това ще ги лиши от Защитата "силен играч".  ----


  Thank you Petitobg for translating this post :)