ЧЗВ-1. Основни въпроси: уроци, бонуси, покана на приятели...

 • - Колко време отнема завършването на първоначалното обучение /tutorial/?


  Завършвате обучението, когато резултатът ви достигне около 780 точки; обикновено отнема около час или най-много 1,5 часа, за да мине през цялото обучение.  - Има ли някакъв ежедневен бонус при влизане в Тентлан?


  Да, има. Като ежедневен бонус можете да получите 1 кехлибар на ден, но той не се дава автоматично с всяко влизане. За да получите кехлибари, трябва да атакувате варварски селища, един кехлибар на ден е гарантиран, ако спечелите атаката.


  - Колко време трае защитата на начинаещия играч?


  Докато достигнете 2 400 точки или докато минат 5 дни от регистрацията ви в играта.
  Защитата на начинаещия играч се прекратява преждевременно, ако атакувате друг играч (варварските селища не се броят).  - Къде да намеря връзката /линка/, за да поканя приятелите си в Тенлан и да получа награди за това?


  Кликнете върху "Настройки" /"Settings"/ - това ще отвори прозорец, в който са изброени различните опции за настройка на профила ви:  Превъртете страницата надолу и в секцията "Поканете приятели" ще намерите личната си връзка/ линк:  Можете да копирате и поставите връзката или директно да я споделите във Facebook, Twitter или по имейл.  - Как да променя името на града си?


  Под лентата за ресурси ще намерите поле с името на града. Когато поставите курсора върху него, ще се покаже"икона-ръка":


  Като кликнете върху тази икона, ще имате достъп до полето, където да промените името на града.  - Кои структури в играта дават точки за подобряване на резултата на играча и и как се изчисляват тези точки?


  В Тентлан сградите, изследванията, войските и градовете дават точки, които се изчисляват съгласно следното правило:


  - Всяко ниво на сграда - 10 точки;
  - Всяко ниво на изследване - 10 точки;
  - Всяка войскова единица (вкл. повредените такива) - 1 точка;
  - Градове: всеки нов град дава 100 точки.


  Също така количеството на ресурсите, изразходвани за сгради/ проучвания/ армия, дават допълнителни точки (вложените население и време не се броят):


  - 1 000 варовик - 1 точка;
  - 715 обсидиан - 1 точка;
  - 500 какао - 1 точка;
  - 2 500 царевица - 1 точка.