Városfal

 • Nem egészen értem hogy hogyan is működik a csataszámolás. A legtöbb stratégiai játékban a várfalak vagy erődítések önmagukban ellenállást képviselnek és veszteséget okoznak a támadóknak. Ami logikus lehet hiszen a védőművek önmagukban csapdákat és egyéb támadó bosszantó/írtó lehetőségeket rejthetnek akár üresen is magukban.


  Ebben a játékban elméletileg a védőnek a kitartás a támadónak az erősség az ami számít.


  Hogyan lehetséges az hogy ha 200 íjász támad egy 14 es várfalat akkor a támadó veszteség nélkül győz?


  a számítás szerint a 14 es várfal némi mérnöki rásegítéssel 120600 kitartáspontot ad, 200 íjász 200 x 400= 80 000 erőt képvisel ( ha hozzáteszek 5% Balam áldást és esetleg + 5% ruletten nyert erőt az akkor is csak 88 000 erő ) akkor hogyan lehetséges hogy 80 000 támadóerő simán legyőzi a 120600 védőellenállást?
  Megcsináltam úgy is a szimulációt hogy 100 védő íjászt betettem a 200 támadó ellen a 14 es fal mögé és mit látok, megint a támadó győz. ( ez azért is érdekes , mivel az íjásznál a védőerő 600, másfélszerese a támadóerőnek 400.
  Ennek a fajta számításnak nem tudom mi köze van bármi féle valóság szimulációhoz, hiszen az adott korban általában 1/10 nyi védő meg tudott védeni erősségeket. Kíváncsian várom a tisztelt adminok értékelését és levezetését hogyan is van ez?

 • Fúha lehet nagyon elkéstem a válasszal és okoskodni sem akarok itten csak mondom, HA még aktuális, hogy a támadó és védő seregnek egyaránt fontos a támadás és kitartás, mert amikor összecsapnak konkrétan gyepálni kezdik egymást :D A harc több körből áll, ha jól tudom akkor ötből, így öt roham áll az íjászok rendelkezésére ledönteni a falat. Ami pedig a struktúra funkcióját illeti.. gyakorlatilag csak annyi a feladata a falnak hogy egy seregnyi polomot ne lehessen ráküldeni katonák városra hogy megpakolják magukat, mert a támadó ha nem jut át a falon az öt kör alatt, el se kezdődik a támadók és védők közti megmérettetés - márpedig sokan csak polomot küldenének, pl. a sikeres támadás után időzítve egy másodperccel hogy a leütött sereg után vigyék a maradék nyersit is... Szerintem is kicsit gyengus a fal teljesítménye, én például nem fejlesztettem tovább a 10. szintnél, mert egyszerűen nyersanyagpazarlás - ennyi polomot úgyse küld senki a falra xD Egy igazi támadásnál a fal egy kör alatt leomlik, sőt talán még abban az egy körben elkezdődik a csata tehát lehet eredménye sincsen (Talán nyerünk 1 kört).


  Ennyi infót tudtam most kipréselni magamból, szó mi szó: Van még mit fejleszteni ezen :)

  "Halld Ősi Bölcsességemet" :

  Szeretem a répát nyusz-nyusz ^^ !