[Útmutató] A Bacab kristályok

 • A Bacab kristályok


  Régen, mielőtt a világunk elkészült, létezett egy másik világ, az ősi világ ahogy akkoriban nevezték. Itzamna isten, a készítő, elkészítette az eget és elhelyezte a Bacabokat, az öt óriást, a fiait, hogy tartsák az eget, így az nem fog a földre hullani. Minden Bacab egy amulettet kapott, egy misztikus kristályt, mindegyik más színben: zöld, sárga, fehér, kék és vörös. Minden elem összhangban állt egymással egészen addig, amíg Oxlahuntiku, aki nagyon féltékeny volt Itzamna művére. Annyira dühös volt, hogy le akarta rombolni ezt az ősi világot, hogy egy jobbat, egy sajátot alkosson. Egy hatalmas vihar kerekedett, és a Bacabok tehetetlenek voltak ellene. Amikor nem tudták tovább tartani az eget, elengedték és el akartak menekülni. Miközben Oxlahuntiku elől futottak, akinek az volt a feladata, hogy elpusztítson mindent, elvesztették a kristályokat. Ezernyi apró részre estek szét, amelyek megtalálhatók az új világban is. Azt mondják, hogy nem lehet őket elpusztítani és még a mai napig megtalálhatók a világunkban...  Üdvözlünk a Bacab kristály eseménynél. Az esemény ideje alatt lehetőségetek lesz amazonokat és nahualokat szerezni, és kihasználni a Kantepec és az Oracle ünnepeket.


  Miről is szól ez?


  Az esemény alatt 5 új nyersanyag lesz: a piros, kék, zöld, sárga és fehér kristályok, amelyeknek saját tárolójuk lesz a főoldalról elérhetően:  A raktára pedig így néz ki:  Kristályokat barbár falvakban találhattok. Minden barbár faluban változó mennyiségű kristály van, minimum 1, maximum 3, függetlenül a szintjétől és a helyétől. Nem minden kristály egyforma, van olyan amelyiket könnyebb megtalálni mint a másikat. A piros a legáltalánosabb, a fehér a legritkább. Ha sikeresen kifosztasz egy barbár falut, akkor ha még nem fosztotta ki előtted más, egy ilyen részt látsz a csatajelentés alján:  Természetesen azonnal a raktáradba kerülnek. Az alábbiakat tartsd szem előtt:

  • A kémek nem látják a kristályokat, csak a csatajelentésben jelenik meg
  • minden barbár falu csak egyszer ad kristályokat, ha valaki már megtámadta előtted akkor nem kapsz kristályokat
  • a kristályraktárad közös az összes városodban
  • a kristályokat nem lehet elcserélni, mozgatni vagy kifosztani

  Az esemény alatt elérhetőek lesznek az amazonok, a nahualok és a kantepec és oracle ünnepek, különböző mennyiségű kristályért:  Szedd össze a megfelelő kristályokat és lehetőséged lesz kiképezni őket :)


  Nahual, Kantepec, Oracle, Amazonok?


  Had mutassam be kik vagy mik ők, mivel erről eddig nem beszéltünk ;)


  Nahualok


  Köszönhetően a természetfeletti képességeiknek, a Nahualok látják az ellenfél csapatmozgását az adott városban. Ha kiképeztél egyet, küldd el kémkedni. Amint megérkezik a célponthoz, kapsz egy jelentést arról, hogy abban a városban milyen csapatmozgások vannak (bejövő és kimenő):  Fontos:

  • Azok a mozgó csapatokban lévő egységek amik Nauhalokat is tartalmaznak csak akkor láthatók a jelentésekben, ha a kémkedésre küldött Nauhalok száma nagyobb mint a mozgó csapatokban lévő Nauhalok száma. Ellenkező esetben csak a indulási hely és a célpont lesz látható, de semmi más a időpontokról, az egységek számára vagy a nyersanyagokról.


   Például: tételezzük fel, hogy két csapat indul el a fővárosodból, A és B csapat. Az A csapatban 2 Holcan lándzsás és 2 Holcan íjász van, míg a B csapatban 3 Jaguárharcos és 2 Nahual van. Ha az ellenfél egy darab nahualt küldd a fővárosod ellen kémkedni akkor a jelentésben az A csapat teljesen látható lesz, míg a B csapat rejtett marad. Ebben az esetben csak akkor lesz a B csapat is látható, ha az ellenfél legalább 3 nahualt küld.

  • Miután a nahualok befejezték a küldetésüket nem fognak visszatérni a csapataidhoz. Ez azt jelenti, hogy minden nahual csak egyszer használható fel, és minden új jelentéshez új nahual képzésére van szükség.
  • A csapatok aktivitásának kikémlelése nem marad észrevétlen, az ellenfél látni fogja, hogy nahualok közelednek a városa felé és jelentést fog kapni arról is, hogy nahualokat láttak a városában.
  • Minden nyersanyag és egység az egyes csapat küldetésekben látszani fog a jelentésben, függetlenül az őrtorony szintjétől.
  • Csak a kikémlelt városhoz kapcsolódó csapatmozgások lesznek megjelenítve a jelentésben, nem az ellenél összes csapatának aktivitása. Tehát például, ha az ellenfélnek kimenő csapatai vannak az A városból, és két bejövő csapata a B városba, akkor ha a nahualokat a B város ellen küldöd kémkedni akkor csak a B városba érkező két csapat lesz benne a jelentésben, de az A városból kimenő nem.
  • Mint az amazon harcosok ezek az egységek is átállnak a győztes oldalra, ha elveszítesz egy csatát nahualokkal a soraidban.


  Kantepec ünnep


  Ha aktív, az ünnep hatására a seregek mozgatása nem kerül kukoricába, függetlenül a sereg méretétől vagy a célponttól. Ez nagyon jól jöhet ha nagy sereget kell mozgatni távoli helyekre, ahova a kukoricafogyasztás már extrém magas lenne. Az ünnep alapból 15 percig aktív (Kauil tárgyak nélkül), és a sereg küldésénél automatikusan érvénybe lép:  Az ünnep jótékony hatása csak a sereg indításakor fontos, ha a sereg mozgása közben véget ér, az nem befolyásolja a kukoricafogyasztást.


  Oracle ünnep


  Ha aktív, akkor alapból 15 percig láthatod minden játékosnál, hogy mikor voltak utoljára aktívak a játékban. Ez az információ minden játékos profiloldalán jelenik meg, ami normál esetben így néz ki:  Az oracle ünnep hatására ezt fogod látni:  Amazon harcosok


  Veterán, jól ismert harcosok a Tentlanban. Az esemény ideje alatt kristályokért cserébe képezhetők lesznek. Az egység stratégiailag fontos szerepet tölt be a csatákban, mert meg tudja ölni a támogató egységeket a csatában, amivel a kimenetele komolyan befolyásolható.


  ~~~


  Reméljük tetszik nektek az esemény, az új egység és az ünnepek. Amint elindul, frissítjük ezt a bejegyzést. Ha bármi kérdésetek van, bátran tegyétek fel! :)


  Jó szórakozást:
  a Tentlan csapata