fosztogatás, farmolás

 • Kaptam egy két támadást rájöttem jobban járok ha üresen egységek nélkül hagyom a városomat a támadáskor ugyse visznek el semmit a városbol de még a várost se rombolják. Jobb lenne ha lenne a támadás mellet egy fosztogatás ikon vagy legalább támadáskor hozzunk el némi nyersanyagot kukoricát. De a támadások az épületeket falat is bonthatnák olyan egységekkel amik erre alkalmasak.

 • És ezekkel a változtatásokkal remekül tönkretennéd a játék eddigi erősségét (a játékosbarát verziót). :D A kukoricás dolog viszont érthető. Viszont akkor méginkább rájárnának az emberre. Mondjuk ahogy néztem hiába írtak valahol 5órás támadási limitet, én speciel 6és fél óra múlva se tudtam támadni ugyanazt a játékost(állítólag 12óra körül mozog míg újra lehet támadni ugyanazt,addigra legalábbis már megengedi :D De ez nekem jobban is tetszik mint az 5órás.)

 • Én magam akciódús játékokat szeretem de ha ez a játék nem ilyenre tervezték akkor lehetne a játékban egy kicsi versengés kihívás már magában az is sokkal jobbá tenné a játékot. Lehetne olyan ranglista ami kimutatná a napi heti támadásokat építéseket fejlesztéseket ki mit ért el. Ha látom hogy a melletem levő játékos töbet ért el töbre jutott belehúzok és megprobálom lehagyni már ezek is nagyon jó kihívások versengések lennének de kaphatnák jutalamkat is hogy még izgalamasabb legyen a játék.

 • A versengés/kihívás és a külön toplisták valóban jó ötletek, akár jutalmakkal is. Felvetem a fejlesztőknél a témát! :)

 • A fejlesztések/építések terén a toplista jó ötlet, de a többiben egyet értek sairey barátommal! A játék legnagyobb előnye, hogy játékosbarát, simán elkerülhető hogy komoly veszteséget okozzanak az erősebbek. Hunbradly neked miért lenne jó, ha az erősek szét tudnák teljesen rombolni a kisebbeket? Minden más játékban így van. És ezért korán fel is adják ott. Itt pedig tudsz küzdeni erre megvan adva minden lehetősége a legnagyobbtól a legkisebbig mindenkinek. És nekem ezért tetszik annyira a játék.

 • Ez így igaz de azért egy kis akciót vihetnénk a a játékba sok kiaknázatlan lehetőség van még a játékban. Mint például a városunk körül levő hatalmas erdő. lehetne az erdőbe kukoricafarmot, kakaóültetvényt, obszidiánbányát, mészkőbányát készíteni kicsit közel a falhoz az erdő mélyébe meg egy helyet ahova érkeznek a támadások a támadó választhat hogy a falvak egyikét támadja ami nyersit vagy ételt ad vagy a várat ami rangot ad. A falvakat lehetne egy kicsit fosztani amik plusz nyersanyaghoz jutatnánk a sikeresen támadókat. Így megmaradna a játékos barát jellege a játéknak mert lenne egy biztonságos hely a vára amit tud fejleszteni a játékos csak akik sikeresen támadnak azok egy kicsit gyorsabban tudnak fejleszteni építeni ha védő sikeresen megvédi kinti falvakat akkor begyüjtheti a nyersit meg az ételt így a védő fejleszt gyorsabban. A csatákat lehet ugy alakítani ha kisebb csapattal támad ad támadó rövidebb csata idő pl: 6óra de ha nagyobb egységekkel támad lehetne 12-24óra ezt attól fügne hogy mennyi nyersit akar vinni a támadó.
  A védő mindent megtesz hogy megvédje a falvakat lehetne a a játékban kémsas a maja kultrurában nagy szerepe volt a sasoknak a kémsasok kikémlelhetnék a város körül olálkodó ellenséget.

 • Hali) Az a baj a fosztogatással, hogy a "túlzottan" nagyok sportot űznek abból, hogy ki-kit-mikor-hányszor-mennyit... A kezdő védelem eltűnése után még mindig elég gyenge az aki 4-5 napja játszik. Amikor egy ilyen játékost naponta 3x-4x kifosztanak teljesen elmegy a kedve az egész játéktól!
  Szerintem nyugodtan be lehetne állitani egy olyan rendszert, hogy a ranglista alapján max 10-el hátrébb lévő játékost lehessen támadni. Sokkal több játékos lenne!!!

 • Hunbradly: 12-24 órás harc kivitelezhetetlen, már most is csak 10 támadást enged a rendszer egyrészt, másrészt, nyersanyagért cserébe nyújtani a támadást megint macerás dolog. Bár most így igazából egyik sem nagyon illik a játékba, mert megadtak a szerkesztők egy játékot, te meg kb ezekkel a szabályokkal kreáltál egy újat.


  Senti: nem lehetsz 1. ha csak a top10 játékost támadod. Viszont a játék (a többi stratégiai játékkal szemben) mindent megad arra, hogy fejlődj akkor is ha támadnak. Nem termelődik magától a nyersanyag (a klasszikus farmolás rendszer ezzel megbukott), a meglévő nyersanyagod tudod utaztatni, csak egység kell hozzá, az egységeket is eltudod küldeni bárhova, hogy ne harcoljanak a túlerővel. De ami talán a legfontosabb: senki nem támad ok nélkül... nem fér bele! Azért támadnak napi 3x-4x mert van miért. Ha elköltöd minden nyersanyagod nem fognak támadni, mert nincs miért, ez ilyen egyszerű dolog. És ha már a sportűzésről beszélünk, igen ha nyerni akarsz, azért sokat kell játszani. Máshogy nem megy a dolog.

 • Félreértettél valamit Akio! Nem mondtam, hogy ne lehessen támadni! Természetesen lehessen és fosztogatni is, de kiegyenlitettebb esélyekkel! Ne ugy mint pl. Thomzon aki gyakorlatilag a kicsik hátán mászott, mászik felfelé! Kinek van szerinted esélye megerősödni amikor ő a kb. 50 lándzsás kisjátékos ellen odaküld 600 atlatl-ot? Persze tudom Te véded őt itt is mint a játékban, hiszen ha ilyen korlátozások lennének akkor Thomika kénytelen lenne pl. téged támadni...

 • Mielőtt egy törzshöz csatlakozol szerintem érdemes megnézni,hogy kik vannak a közelben és nem pedig a pontszám alapján dönteni,hogy na most melyik az erősebb. Kicsit hosszabb manőver ez nyílván és nem véd meg a támadások elől sem,de legalább a közelben lesznek a törzstársaid és garantált hogy legalább ők nem támadnak meg.(Mint írtam nagyobb területen érdemes szétnézni, kicsit időigényes feladat) Azok meg akik kívülről támadnak azoknak meg legalább annyival több időbe kerül majd odaérni.


  Ha te nem így tettél akkor ne csodálkozz,hogyha a közeledben levő nagyok lecsapnak rád.Főleg ha ezekszerint még nyersit is vihetnek tőled dögivel.

 • Sairey mondtam én, hogy magamról beszélek? :D Csak unalmas látni, hogy naponta 4-5 ember búcsúzik el a játéktól az ilyen hitvallás miatt amit Ti képviseltek! Ha igy megy hamarosan majd csak nagyok maradtok... Nem hiszem, hogy a játék készitőinek ez lenne a célja :)
  Jah igaz mindig jönnek új játékosok akik 5 napig védelem alatt állnak (nem tudjátok támadni) utána jöttök Ti és 2-3 nap mulva ők is elmennek...

 • :\ Hát sajnos ebben igazad van. Viszont ha szerencséjük van akkor felkarolják őket még mielőtt lejárna a kezdővédelem. Vagy ha már van annyi tapasztalatuk és nem adták fel és tegyük fel azért újraregisztráltak -új kezdet új lehetőséég, több tapasztalattal- akkor már nő az esélyük a túlélésre. Főleg akkor,ha tényleg úgy tesz,hogy körbenéz aztán csatlakozik egy megfelelő törzshöz. Így is érhetik támadások,de azok legalább távolabbról. És a játék rengeteg lehetőséget ad hogy megvédd magad. (Pl,aki távolabbról megy annak nem biztos,hogy megéri ,ha nincs túl sok rabolható nyersi)

 • Szerintem nagy hiba azt a taktikát követni, hogy mindent szabad, ami nem tilos. Egyrészt valóban nem valami etikus és nem is bátor dolog sokkal gyengébbeket támadni....És hiába mondjátok hogy limitálva van a támadások száma, mert képzeljétek el hogy egy kisebbet beüt egy nála sokkal nagyobb.12 órán át nem mehet rá, ez azonban semmire sem elég.Nem tudja visszatoborozni az elveszett emberkéket, amiket lehet hogy napok alatt szedett össze.Pláne úgy hogy közben az ugyan nem megy rá aki már "lefarmolta", mert nem is mehet, de más abból a szöviből simán....3-4 nagy marha gyorsan lenulláz egy kisebbet. Mit fog tenni a kicsi? Vagy abbahagyja, ami valószínű mert elmegy a kedve, vagy ha karakánabb megpróbál visszatoborozni, gyorsan...Ám ehez megint nyersi kell nem kevés aminek a termelése ismét potenciális célponttá teszi a szerencsétlent...És most azt ne mondjátok hogy máshol és más játékban is így van ez mert ez hülyeség.Azért mert valaki lop, nem kell mindenkinek lopni menni:-))
  Javaslom ,hogy állítsunk fel bizonyos szinteket, akár többet is számszerűség szerint, vagy akár elnevezés szerint és mindenki csak a szintjéhez tartozó emberkékre mehessen! Vagy legyen ,kezdő, újonc, haladó, profi, veterán ,stb szint vagy legyenek számhatárok. A Goodgame Empirében és más játékokban is ahol megfordultam jól bevált ez a rendszer.Egyrészt jóval kevesebb lesz a "jajgatás ,sírás és a fogak csikorgatása", esetleges anyázás, másrészt a támadó nak is előnyősebb valamilyen szinten ha olyan ellenfelekkel harcol, akik kb, vagy legalább is megközelítőleg az ő szintje (elméletileg ugye egy sokkal kisebbtől jóval kevesebb motyó hozható mint egy hasonló erősségű ellenféltől) másrészt ha már harci játék akkor harcolni kellene és nem másokat alázni, eltaposni és nullára amortizálni, mert ehhez sem ész sem bátorság nem nagyon kell:-)) És erre nem is lehet senki sem büszke-nem nagy tett egy 100 kilós bokszolónak kiütni egy 60 kilósat-midketten sportolók de ezért vannak a súlycsoportok...Az pedig hogy a lgelsők kire menjenek, mert nincs náluk erősebb hát kedves hős harcosok válogassatok mondjuk az első 100-ból és ne az legyen hogy a pár top szövi lepaktál aztán nagy bátran és dicsősegesen lefarmolja szép lassan a szervert.Elismerem, könnyű és tiszta munka és a győzteseknek jól is fekszik, de ez csak azt mutatja hogy az illetők morálisan és szellemileg sem állnak a toppon...:-)))

 • Ezt a "ne támadjatok gyengébbeket" dolgot úgy mondjátok mint aki most játszik ilyen játékkal először... Ez nem Farmerama... Ha Legozni akarsz akkor nem ez a tökéletes játék. Jönnek újak és 5 nap múlva legépeljük ez is mutatja mennyire fogalmatok sincs a játékról... 1 órára elküldeni 2-300 egységet olyan milliós nagyságrendű kukoricát igényel, hogy már nem éri meg el menni ha csak nem jutok +100ezer nyersanyaghoz, ami meg már a te hibád, ha ott hagyod másoknak. Ezzel nagyjából el is mondtam mindent..

 • Az hagyján, hogy egy nagyobb kiüti a kisebbet és akkor van 12 órája ujra összedszedni magát, de a nagyok támadása után indul a törzsükből kisebbek támadása (Akio Sairey ne mondjátok, hogy nem igy van!!!!!) mivel már nincs semmi védelme az illetőnek, szabadon rabolható!!!! Nah ez miatt megy el sok játékos kedve a játéktól!!! Ti nagyok (Akio, Sairey, Th0mS0n stb...) egyértelmű, hogy ágáltok bármiféle korlátozás ellen hiszen egymás ellen kellene harcolnotok, ami számotokra szivás lenne!!!! Sokkal könnyebb egy 15-20ezerrel kevesebb pontú játékost lenyomni mint a közel ugyanolyan erőset!!! Hiszen egy pl. Th0ms0n - Akio csatában egyikőtök teljesen elveszitené a seregét.... Azzal sem kellene védekeznetek, hogy "minek hagyja bent a sereget éjszakára...minek hagy nyersit éjszakára...stb. ezzel is lehetetlen fejlődni, hiszen rengeteg kukorica elküldeni egy akár kisebb sereget is annak aki kisebb szinten áll mint ti!!!! Egyetlen megoldás véleményem szerint ha a készitők játékosokat akarnak, hogy limitálják a támadási szinteket!!!!!!!!!

 • Ez a játék sajnos még semmivel sem jobb a hasonló mostanában készült egykaptafa játékoktól (több százat találni).
  Sőt még azokat sem éri el jelenleg. Lásd szabályozás hiányosságai, support (hagyjuk, kb. 2 hete írtam levelet semmi reakció), térkép átláthatatlansága, jelentések (üzenetek, kémlelések minden egybeömlik).
  Javaslatok:


  -az összevont seregek szabályozása, átláthatósága
  -törzsek taglétszáma limitálva, kb 10, max 20 főben
  -normális törzs chat/fórum kialakítása
  -eventek/toplisták/feladatok bevezetése (ebben lenne a legnagyobb potenciál, ezt kéne ezerrel tolni a fejlesztőknek)
  -a játék céljának definiálása
  -support
  -jelentések szétválasztása
  -térkép átláthatósága/farmok/ellenségek jelölése/távolság kiírása másodpercben a céltól kémekkel a toplistában is
  -egységek megreformálása, sámán és kipukamajok jelenleg semmi értelme ezen egységeknek, illetve elgondolkodni azon, hogy kéne más/több épület ahol lehet gyártani egységet
  -belső városrész további fejlesztése, földalatti barlang védelmének növelése a jelenlegi 4-5x-re
  -a jelenlegi harcrendszer átgondolása, értem ezalatt a 0 veszteségű támadásokat, melyeknek valóban lenne értelme mondjuk, ha vki 10x-es erejű sereggel támad, de ha csak 2-3x-ossal, akkor azért egy 10-20% veszteséget el tudnék képzelni főleg a fal miatt is.


  Egyelőre ezek jutottak eszembe, de rengeteg lehetőség volna a feladatok/event részben, amit mondjuk kisebb játékosok is tolhatnának, jutalmul nyersanyagot/egységeket/bónuszt/toplista eredmény szerezve.

 • Az hagyján, hogy egy nagyobb kiüti a kisebbet és akkor van 12 órája ujra összedszedni magát, de a nagyok támadása után indul a törzsükből kisebbek támadása (Akio Sairey ne mondjátok, hogy nem igy van!!!!!) mivel már nincs semmi védelme az illetőnek, szabadon rabolható!!!! Nah ez miatt megy el sok játékos kedve a játéktól!!!...


  Én olyasmiről nem nagyon tudok,hogy előre meg lenne beszélve,hogy na most akkor én letámadom a kicsik meg menjenek utánam.De ez is egy taktika. 1-2 ilyet már láttam. A lényeg,hogy legtöbbször nincs előre lebeszélve szerintem, meg amúgy is ritka az ilyen. Na most tény,hogy aki akar és tud az utána támadhatja az illetőt,ha észreveszi a dolgot.


  ....Ti nagyok (Akio, Sairey, Th0mS0n stb...) egyértelmű, hogy ágáltok bármiféle korlátozás ellen hiszen egymás ellen kellene harcolnotok, ami számotokra szivás lenne!!!! Sokkal könnyebb egy 15-20ezerrel kevesebb pontú játékost lenyomni mint a közel ugyanolyan erőset!!! Hiszen egy pl. Th0ms0n - Akio csatában egyikőtök teljesen elveszitené a seregét.... Azzal sem kellene védekeznetek, hogy "minek hagyja bent a sereget éjszakára...minek hagy nyersit éjszakára...stb. ezzel is lehetetlen fejlődni, hiszen rengeteg kukorica elküldeni egy akár kisebb sereget is annak aki kisebb szinten áll mint ti!!!! Egyetlen megoldás véleményem szerint ha a készitők játékosokat akarnak, hogy limitálják a támadási szinteket!!!!!!!!!


  Ja. Én nagyon "ágálok" minden korlátozás ellen. Ezért is javasoltam a 10%os támadási ponthatár megemelését 15 vagy 20%-ra. Amúgy meg ez a játék ilyen. Nem egy farmerama. Kicsi vagy vagy sem a játék neked is ugyanúgy megadja a lehetőséget,hogy ha nem vagy fent, akkor kiküld a sereged és a nyersanyagot is kimentsd,elköltsd addig.
  Azt meg jól látod,hogy senki se lenne olyan hülye,hogy vele egyforma méretű sereg ellen menjen és te magad írtad le,hogy miért (mert nem érné meg elveszteni a sereged. te se tennéd meg szerintem...) A kukorica dologról meg annyit,hogy ha nem lenne,akkor nem küldené.Én pl így se küldöm el elég helyre úgy néz ki,mert csomószor le kell állnom a kukoricatermeléssel mert egyszerűen kicsordulnak a milliók. (nyilván nem támadok eleget)


  ...
  -törzsek taglétszáma limitálva, kb 10, max 20 főben
  -egységek megreformálása, sámán és kipukamajok jelenleg semmi értelme ezen egységeknek, illetve elgondolkodni azon, hogy kéne más/több épület ahol lehet gyártani egységet
  -a jelenlegi harcrendszer átgondolása, értem ezalatt a 0 veszteségű támadásokat, melyeknek valóban lenne értelme mondjuk, ha vki 10x-es erejű sereggel támad, de ha csak 2-3x-ossal, akkor azért egy 10-20% veszteséget el tudnék képzelni főleg a fal miatt is.


  Egyelőre ezek jutottak eszembe, de rengeteg lehetőség volna a feladatok/event részben, amit mondjuk kisebb játékosok is tolhatnának, jutalmul nyersanyagot/egységeket/bónuszt/toplista eredmény szerezve.


  Kiszedtem azokat a részeket amikhez hozzászólnék:
  -Am a törzsi taglétszámot nem bonyolítanám ,szerintem az pont jó így ahogy van.
  -A sámánokról még korai beszélni. Nyersanyagköltségbe lehet csak valami kis haszna majd a nagyobb egységekkel együtt,de jól át kell gondolni a dolgot,mert rengeteg kis bakit tudnak okozni. Viszont ezt mindenki eldönti maga,hogy pl támadáshoz neki jó lesz-e. (nyílván jóval olcsóbb 10-10egységet legyártani minden egyes Ekh Chuakhoz. mondjuk a kukoricaköltségeket elég szépen megemeli,de addigra szerintem bőven lesz kukoricája mindenkinek. Korai még erről beszélni.Annyi,hogy jelenleg nyílván nem éri meg sasokkal meg kisebb egységekkel küldeni.)
  -Több falud van,akkor több helyen tudsz gyártani egységeket.Szerintem bőven elég,tekintve,hogy milyen szinten emelkednek a fejlettebb egységek árai.
  -A harcrendszer szerintem jó. Ha megnézed 1000íj ellen is kell 3000íj és akkor is van minimális veszteség. De ez azért van mert az íjnak pl 400-as a támadása és 600az élete. Tehát közel annyit tud támadni majdnem mint amennyi élete van. Ha más egységekkel nézed meg ezt akkor észreveszed a különbséget.
  -Amit a kisebb játékosok tudnak tolni,azt a nagyobbak is tudnák. Jelenleg ott vannak a küldetések.De az ötlet azért nem olyan rossz.